reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Jak byłam z moim w sklepie dla dzieci on się pyta czy bym chciała coś takiego absolutnie nie chce. Nie dość że zajmuje dużo miejsca to przyda się na krótko a tanie nie jest. Ja chce njazwyklejszą wanienke bez żadnych udziwnień.

reklama
emih ty pisałaś u usypianiu w leżaczku-bujaczku? W każdym razie też wydaje mi się że może być później problem z usypianiem bez niego.
Z usypianiem- fakt, lepiej nie przyzwyczajać, ale początkowo gdy tylko siedzi, albo jeszcze całkiem dobrze nie siedzi, albo je, a nie chcemy żeby z butelką się przewróciło... I tak kupuję, tylko nie dopuszczę do zasypiania w ym urządzonku! Ale jest super! :tak:
Aisim- moja siostra miała- wygodne, ale dużo miejsca w łazience zajmuje, chyba że je masz... Poza tym w końcu zaczyna zawadzać i jak tylko dzieciaczek juz troszkę siedzi, czyli ok 6 miesiąca- zauważyłam że wszyscy przerzucają się na kąpiel maleństwa w brodziku prysznicowym, albo z mamusią w wannie :tak: Ja jestem za zwykła wanienką która można do wanny lub pod prysznic "wrzucić" a potem bez żalu na śmietnik ;)

Dla mniw to tez zbednt gadzet :tak:
zbyt duzo miejsca zajmuje .
Wanienka zwykla jest super ..jak pisze emih do wanny sie ja wklada i jest git:happy2:a potem jak dzidzia siedzi zazwyczaj w brodziku sie kompie :happy2:
ja za to napewno kupie przewijak wlasnie z taka puleczka pod spodem do postawienia gdzies kolo lozeczka.:happy2:Bo zawsze jak malego przewijalam to szukalam gdzie husteczki ,gdzie pampersy ,kremiki ...a tak wszystko pod spodem na poleczce bedzie :happy2:

Vanilka, ja kupiłam ostatnio zwykły przewijak 4692 BERBER MIEKKI PRZEWIJAK NA KOMODE DINO KURIER (891979349) - Aukcje internetowe Allegro, czy tam dostała jako gratis do czego nie pamiętam i przykleiłam dwustronną taśmą do zwykłej komody z szufladami która miałam w sypialni... Postawiłam ją sobie w poprzek i w szufladach miałam pod ręką wszystko- a faktycznie strasznie się to przydaje głównie w nocy jak przewijasz i światła włączać nie chcesz, a jeszcze drugą ręką przytrzymujesz fikające dziecko...

Z usypianiem- fakt, lepiej nie przyzwyczajać, ale początkowo gdy tylko siedzi, albo jeszcze całkiem dobrze nie siedzi, albo je, a nie chcemy żeby z butelką się przewróciło... I tak kupuję, tylko nie dopuszczę do zasypiania w ym urządzonku! Ale jest super! :tak:
Aisim- moja siostra miała- wygodne, ale dużo miejsca w łazience zajmuje, chyba że je masz... Poza tym w końcu zaczyna zawadzać i jak tylko dzieciaczek juz troszkę siedzi, czyli ok 6 miesiąca- zauważyłam że wszyscy przerzucają się na kąpiel maleństwa w brodziku prysznicowym, albo z mamusią w wannie :tak: Ja jestem za zwykła wanienką która można do wanny lub pod prysznic "wrzucić" a potem bez żalu na śmietnik ;)

Ja bym to postawiła raczej w pokoju, ze względu na przewijak. Nie chce przewijaka na łózeczku. A komody z przewijakiem nie mam. Nie zanosi się też na kupno mebli nowych z taką komoda przystosowaną (bo obecne sa jeszcze całkiem dobre) i myślałam że to może byc całkiem fajna rzecz. Koleżanka ma taki przewijak rozkładany w pojkoju tylko bez wanienki i sobie chwali!!
Wiadomo że jak dzidziuś podrośnie to będzie się kąpać z tatą lub w wannie zwykłej!!:-)

Aisim, nie, no pwenie, jeśli taką widziałaś i dochodzisz do wniosku że po prostu jest Ci niezbędna to pewnie :tak: Każdy musi sam stwierdzić na czym najbardziej zależy albo bez czego nie będzie mógł się obejść.. Ja np w dzień przewijałam na łóżku, moja siora na fotelu- ale nie narzekałyśmy że trzeba klękać. Innym sprawia to po prostu trudność, a w nocy przewijałam jak pisałam w poście poniżej- jeśli masz zwykłą komodę- może warto w ten sposób zaoszczędzić100zł?! :dry:

Aisim, nie, no pwenie, jeśli taką widziałaś i dochodzisz do wniosku że po prostu jest Ci niezbędna to pewnie :tak: Każdy musi sam stwierdzić na czym najbardziej zależy albo bez czego nie będzie mógł się obejść.. Ja np w dzień przewijałam na łóżku, moja siora na fotelu- ale nie narzekałyśmy że trzeba klękać. Innym sprawia to po prostu trudność, a w nocy przewijałam jak pisałam w poście poniżej- jeśli masz zwykłą komodę- może warto w ten sposób zaoszczędzić100zł?! :dry:

Komode to ja mam tylko jest wysoka na 120 cm i przewijak nie zda tam egzaminu, bo będzie zbyt wysoko!!:-(
a przewijak na łóżeczku jakoś mi sie nie widzi, ale z drugiej strony wychodzi taniej!!:-)

No to ja się pochwalę dzisiajeszymi zakupami. Jutro mam zamira znowu zaatakowac inne lumpki ;-) Wszystkie na 0-3 miesiące oprócz tych z kubusiem te są na 6 ale je wygrzebałam z szafy jak robiłam porzadki dawno kupione dla samego kubusia którego chciałam gdzies naszywac :-D
PICT0003-17.jpg

PICT0005-2.jpg

PICT0007-1.jpg

PICT0008-10.jpg

PICT0010-5.jpg

PICT0012-13.jpg

reklama
aszka - słodziutkie ciuszki, aż sie rozmarzyłam...;-) Jak ja bym chciała już znać płeć i oddać się zkupowym szaleństwom:-).

Do góry