reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja doszlam do wniosku, że nie kupuję szlafroka na 2-3 dni w szpitalu, mam taki włochaty i jego wezmę. Koszulę kupię jedną, drugą mamie podwinę, bo i tak ich potem nie będę używać, bo nie znoszę. A poza tym, ja energicznie śpię i jak się budzę, to tyłek wietrzy się, a koszula cała na szyi owinięta

reklama
ja sobie ten szlafrok upatrzyłam:
100%BAWEŁNA SZLAFROK DAMSKI ZAMEK SZARY HIT! r.L (969747608) - Aukcje internetowe Allegro

chcę coś cienkiego i raczej krótszego niż dluższego. w końcu lato będzie,nie?

Też mi się podobał, nawet się przymierzałam :) Ale mnie doświadczona koleżanka nastraszyła, że mogę się tym zamkiem nie zapiąć (czytaj: nie zmieścić) i na czas po porodzie podobno lepszy taki, co można go przewiązać, nawet jak kilku cm zabraknie ;) A taki i tak sobie kupię, na później ;) Strasznie nie lubię tych grubych, ciężkich frotowych szlafroków :( Po operacji tarczycy przed trzema laty został mi taki:
Margo Justyna szlafrok XL Różne Kolory (972073844) - Aukcje internetowe Allegro
Super jest, ale noszę go notorycznie i trochę zbyt znoszony jak do szpitala :) No i z dopięciem rzeczywiście będzie problem ;)

Kurcze, tweenie, ja z koszulami mam to samo dokładnie, ale w szpitalu naprawdę lepiej się sprawdzają niż piżamy i w odmu na poczatek też, jak musisz wietrzyć krocze.

Kurcze, tweenie, ja z koszulami mam to samo dokładnie, ale w szpitalu naprawdę lepiej się sprawdzają niż piżamy i w odmu na poczatek też, jak musisz wietrzyć krocze.
Ja też piżamowa, ale na liście do szpitala jest ewidentnie zaznaczone, że to mają być koszule - pewnie ze względu na ew. szwy i konieczność wietrzenia krocza, zresztą po cesarce też spodni z gumą się nie włoży. Za to na czas po wygojeniu ran już zakupiłam piżamki z zakłądką z przodu, do karmienia jak znalazł, o taką:
MUZZY_ Piżama_KOPERTOWA _do_karmienia _M_ Szara (964010199) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko tańsza była, kurczę, nie tak tanio wcale na tym allegro...

to wolę już z gołym tyłkiem leżeć w domu niż się z tą koszulą użerać. A do szpitala będę miała 2 i tyle. Powiem im, że muszą mnie tak wypisać po porodzie, żeby mi koszul starczyło :p

reklama
Do góry