reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

skrzat-nie,nie sadze ze rowerzystow trzeba sie tu bac:)kazdy ma swoje sciezki,kazdy ma swoje swiatla (osobne samochod,osobne rower i osobne pieszy) choc w duzych miastach typu amsterdam wyglada to nieco inaczej.No ale w kazdym innym miejscu jest raczej spokoj.
ja wozilam dzieciaki latami,i z przodu i z tylu no i jak mowilam kwestia upodobania ale nie posadzilabym dziecka do roku z tylu.Po prostu nie wyobrazam sobie moc go nie widziec a takie dzieci potrafia regularnie zasnac na rowerze.Poza tym jak mowilam nie chcialabym tracic tego rewelacyjnego kontaktu jaki jest gdy maluch siedzi przy kierownicy:)
Ja zamierzam wozic mala z przodu jeszcze z rok mysle.Gdybym jednak musiala decyzodwac sie na kupno w tym momencie i na jedno krzeselko to pewnie bralabym to do tylu bo wiadomo ze z tego przedniego dziecko szybciej wyrosnie

reklama
Eijf trochę z przekomarzaniem a otych rowerzystach, jak byłam w Amsterdamie to rowerzyści byli wszędzie, przed tramwajem wśród pieszych, gdzie się człowiek nie obrócił, więc dla turysty nieprzyzwyczajonego i nie znającego ścieżek etc jest "niebezpiecznie" ale z uśmiechem:) Pewnie w małych miejscowościach jest inaczej!
Kropa na fajne te rowerki z tymi centralnymi pedałami, ale dla mnie szkoda kasy na rok:( Wolałabym ten biegowy ale musimy jechać z Basią i zobaczyć jak sobie poradzi:) Puki co na fali jest jeżdzik zyrafa u nas - zajebisty i jestem mega wdzięczna że go wypatrzyłam, bo u znajomych basia probowała na autku się odpychać i kaszana, za szerokie siedzisko i za szeroki rozstaw nóg dla niej (zawsze mi sie to wydawało niewygodne dla dziecka) ale po Basi widzialam, że żyrafa pod tym względem jest super:)

A jak to krzeselko z decathlonu się sprawdza? jak sę montuje? na bagazniku?

poki co to nie mam bagaznika nawet, muszę rower wyposazyc:)

dzisiaj przyszly paputki dla POli. Jakos ciagle bylam niezadowolona z jej paputkow, befado obcieralo jej duze paluchy i w ogole jakos strasznie jej się nogi pocily.

WIęc zamowilam paputki z paputki.pl. bardzo fajne są
Paputki dla dzieci, sk

Marta żeby odpowiedziec przesukałam cała strone decathlonu i jeszcze dr googla, ale nie znalazlam fotelika. A widzialam go ostatnio w decathlonie. Generalnie jest grafitowy z czerwona wysciółką. Montowany na rurę podsiodłową. A dokładnie montujesz taki klips i do tego potem fotelik, tak jakby fotelik miał bagażnik. I potem zdjemujesz tylko fotelik a ten klips cały czas masz!
Uwaga mąż znalazł instrukcję wiec jest i link:D Fotelik Hamax Smiley 2012 czasem można na facetów liczyć:) Teraz sobie spokojnie doczytasz, ale bagaznik potrzebny nie jest, a jedynie mocna opona:) Bo to duże obciążenie dla roweru i tylnego koła (wiec dobrze by nie miało np. małej ilośći szprych)
Mam nadzieję że pomogliśmy:D

skrzat, super, dzięki za info!!

Chyba tego hamaxa widzielismy wlasnie wczoraj.

Ja nie będę zadnego super drogiego modelu kupowac, bo nie wiem, jak czesto bedę korzystac z niego. wiec sredniej klasy wystarczy

odnosnie paputkow, to czytam sobie wlasnie pudelka(haha) i widzę bardzo podobne u coreczki Heidi Klum
butki.jpg

Ostatnia edycja:
A jak to krzeselko z decathlonu się sprawdza? jak sę montuje? na bagazniku?

poki co to nie mam bagaznika nawet, muszę rower wyposazyc:)

dzisiaj przyszly paputki dla POli. Jakos ciagle bylam niezadowolona z jej paputkow, befado obcieralo jej duze paluchy i w ogole jakos strasznie jej się nogi pocily.

WIęc zamowilam paputki z paputki.pl. bardzo fajne są
Paputki dla dzieci, sk

marta, Radek śmigał w paputkach od kiedy zaczął wstawać na nogi :) Są świetne, ale jeśli masz w domu terakotę, to się nie sprawdzą - po jakimś czasie są śliskie jak cholera :( Dlatego po tym, jak Radek wyrżnął mi się w kuchni z rozpędu i grzmotnął czerepem o schody na górę, przerzuciliśmy się na Decathlonowe i są rewelacyjne. Z paputkami ostatnio też mieliśmy problem z rozmiarem, M już za małe, L jeszcze duże i przydeptywał piętę, w efekcie czego przetarła się w miesiąc :(

Tu możesz podejrzeć Radka w pierwszych paputkach:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=oPf-oSLwdfI

i tu w kolejnych, granatowych z misiem:
http://www.youtube.com/watch?v=xmdagk2hGA8
Ostatnio mieliśmy brązowe z owieczką ;) Radek je uwielbiał, ale niestety było niebezpiecznie :(

Ostatnia edycja:
kropa-co tam paputki,swietna choreografia;) ale to juz kiedys mowilam

a co do paputkow to cos w rodzaju kapci tak?u nas chyba tez tego pelno ale nigdy nie przetestowalam.Mala w domu chodzi w dosyc grubych skarpetach antyposlizgowych

Kropa Ale tancerz:) Czad! a jakie to są te decathlonowe?
Te ze zwierzaki ze skórki super słodkie, ale cena to już raczej ciut gorzka, chociaż na allegro 40 zł to prawie jak befado, a pewnie dziecku lżej by w nich było!:p
Marta a jaki rozmiar wzięłaś dla Poli? I można je gdzieś na żywo przymierzyć?
Tu troche opini znalazłam http://www.bangla.pl/odziez-obuwie/dla-dzieci/obuwie-domowe-c181.htm

Ostatnia edycja:
reklama
Te z decathlonu tez mielismy, fajne byly. TYlko niestety wyrosla i teraz rozmiaru nie widzialam

te paputki przez net kupilam, ze sklepu BOBAJ, chyba wlasnie ponizej 40 zl byly.

My mamy plytki skliwione i parkiety i mysle, ze bedzie ok. Pola bardzo w nich zadowolona. Nie wiem, mi to befado zupelnie nie podeszlo, ale wiem, ze ludzie mają i są zadowoleni

aha, wzielam rozmiar L, bo buty kupowalam na 22 juz. (L to 18 do 24 miesiecy)

Do góry