reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

mamo Q z czym dajesz te kanapeczki?

simamo - u nas nawet z tymi gumowymi stopkami krzesełko sunie z deczka po panelach. jakbys znalazła gdzie fajne koleczka daj znac. szukałam na allegro, ale sa takie do krzeseł biurowych, foteli i trzeba rozmiar znac tych od krzesełka, bo jest duzy wybor.

reklama
my mamy krzesełko na dwóch kółkach i bardzo to mi pomaga, bo krzesełko nie jest lekkie, a tak bez trudu mogę się z nim przemieszczać :-)

szerlock- mama q pisała bo tez się pytałam, że daje z konfiturką bez cukru :-)

u nas zuzia je zupkę albo z misiowym ogródkiem, albo z kleikiem ryżowym, albo robię tak, że gotuję jej ziemniaczka, robię z niego puree z masełkiem, daję troszkę majeranku ( wyczytałam, że można w tym mc już dać do smaku), do tego siekam mięsko i polewam je zupką bez mięska, z samych warzyw, taki niby sosik, zuzi je ze smaczkiem!polecamy!

Ja karmię z takiego talerzyka na wodę. Mam baby ono i jestem zadowolona. Ale ta firma ma 2 różne, jeden zwie się talerzyk, a 2 miseczka. Gdzieś chyba w tym wątku wkleiłam zdjęcie. No ale ja muszę tak karmić, bo Janke chłodnego nie zje, a jada albo sprintem, albo bardzo powoli... No i zjada około 150 ml, czasem 200 zupki (sama robię więc nie wiem jak przeliczyć to na słoiczki).

kanapki mozna tez dać z żółtkiem - ja robie taką niby jajecznicę na maśle - mały uwielbia
Możesz też ugotować i zmielić jakieś suszone owoce szerlock - śliwki, morele, jabłka, gruszki i masz konfiturę :tak: Te gotowe bez cukru są strasznie drogie (są słodzone np. sokiem winogronowym) - u nas to takie wysokie wąskie słoiki po 10 zł chyba

Co do talerzyka - tak znów szysbko nie stygnie. Ale ja uważam, ze to jest dobre dla wiekszych dzieci, które uczą się same jeśc - wiadomo, że wtedy zawsze idzie wolno takiemu malcowi :baffled:

Co do ilości zupki - mój rzadko je zupę, raczej jakieś warzywa z miesem - zazwyczaj duzy słoik, czasem wiecej, a czasem mniej.

reklama
no, ale jaki. jak sie nazywa. no jaka niedostępna:-D:-D:-D - za język muszę ciągnąć:-D:-D:-D:-D

Szerloczku mój:tak: jakbym kupiła je u nas to odrazu bym Ci napisała nazwę, ale kupuję je tu i chyba to tylka krajowa dystrybucja a może się myle:sorry2: kupuje konfiturę firmy EFI dokładnie morelową.

Krupka dała dużo fajnych pomysłów i ja też skorzystam.:tak:

Do góry