reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ida - takich wózków jest sporo , zobacz nawet na allegro ..

A co do tej pościeli to znowu namieszane mam w głowie .. bo ja tu sobie myślę , kupię sobie jakąś sliczną pościel do łóżeczka , taki bajeczny komplecik , z ochraniaczem od razu ... hi hi a tu nie wiadomo co kupić .. choć jakąś pościek i tak kupić trzeba .. no i może taki spiworek jak piszecie że są fajne..
dobrze mieć was :))... bez tych rad pewnie bym niepotrzebnie tylko kase wydała hi hi

reklama
Aniam, ochranicacz na łozko jest potrzebny od początku, ale ja posciel dopiero wyjelam teraz zima, poza przescieradlem oczywiscie. ;-)

Co do ochraniacza, to my nie kupowalismy, ale przydałby się tak naprawdę. Tylko że taki dookoła całego łóżeczka a nie tylko przy głowie, bo nasz to ostro wędruje..
A pościeli nie kupowaliśmy, ale dziadki kupiły, no i ani razu się nie przydała, a teraz w lecie zmieniamy już łóżeczko i będzie pościel, ale już pełnowymiarowa. No może druga dzidzia będzie pościelowa...;-)
Z pościeli to zwracajcie uwagę na to z czego robiona, bo niby na każdej pisze, że z bawełny ale jakoś dużo chińskiej bawełny krąży, super sztucznej. Fajna jest frotte - taka milusia. :happy:

aniam - sanya : śpiworek super...

ale dziewczyny macie rację, każde dziecko jest inne..., każda z was ma inne doświadczenia chociażby z pościelą, no i jak pisałam wczoraj jak tu być marym i pisać wiersze... hihihhi

Hehe, na szczęście dzieci w sposób dobitny informują co lubią, a czego nie. Szczególnie czego nie :-D

dzieci informują a wy sobie myslicie ,,, no i stówka w plecy a miało sie przydać ... na szczęście jest allegro gdzie można coś opylić ..
ochraniacz na łóżeczko mam u kuzynki bo kupiła juz swojemu większe łóżeczko więc wszystko wędruje do mnie .. a jej mały o dziwo śpi normalnie pod kołderką ..

z ochraniacza korzystaliśmy bardzo długo:tak: w zasadzie, to dość nie dawno go zdjęłam...

aniam-
śliczny śpiworek:tak: mamy podobny, tylko beżowy:-)

kasia- rozumiem, że mały zacznie ci spać niedługo w "dorosłym" łóżku?? tez bym chciała julke do takiego przenieść, ale mała strasznie się w nocy kreci:baffled:

reklama
Mam pytanie odnośnie butelek. Ania dość długo była na tak zwanych preparatach bezmlecznych( karmiłam ją piersią zaledwie 4 miesiące). Stosowalismy wtedy butelki z Aventu. I byliśmy zadowoleni. Teraz chciałabym karmić jak najdłużej, ale wiadomo-po powrocie do pracy będzie konieczność ociągania pokarmu i używania butelki. Ostatnio koleżanka poleciła mi markę Tommee Tippee: anatomiczny kształt smoczka, przystępna cena itp. Słyszałyście coś na jej temat?

Do góry