reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Aniam, super te spiworki, ale ten drogi jak dla mnie za drogi i jakos mam watlpiwosc co do tych rekawów, czy nie krepuja rak. Zuzia dostala jeden spiworek z H&M, drugi z Mothercare i oba byly znakomite i bez rekawów.

Ewa - no właśnie mój też wędruje po łóżeczku całe noce, ale to dorosłe chcę kupić tak naprawdę piętrowe rozkładane na dwa (już docelowe dla dwójki) i ono ma barierkę, dość wysoką dookoła, którą potem można zdemontować. W sumie zostaje taka dziura 40 cm do wyjścia z łóżka, czyli prawie jak w szczebelkowym z wyjętymi szczebelkami. Więc moze sobie wędrować po tym łóżku tak samo jak po szczebelkowym i wypaść nie wypadnie. :happy:

Śpiworki też fajne są polarkowe - są leciutkie, mięciutkie i dobrze grzeją. U nas w takich grubszych (niby zimowych) się pocił (grubsze są generalnie droższe), w sumie takie cienkie się lepiej sprawdzały, też bez rękawów używałam. Najlepiej mi się podobał z Reserved - a kosztował chyba 35 zł tylko, był z wierzchu frotte, w środku bawełniany, jakiś wkład miał ale cienki. I jakieś polarzaki z hurtowni, sam polar na zamek w kształcie śpiworka, też niedrogie były. A teraz śpi w pajacu z bawełny plus piżamka grubsza (frotte) na wierzch i jest mu tak ok w nocy. Mamy ok. 20-21 stopni w sypialniach.

Tommee Tippee - dwie moje koleżanki miały problem z przestawieniem z karmienia piersią na butelkę i w sumie tylko tą butelkę (a bardziej smoczek) dzieciaki akceptowały. Nasz na przykład lubił Canpolowe smoczki (kosztują chyba 1.5 zł), a te droższe ni cholery pić nie chciał. Mi osobiście podobają się Aventowe butelki bo mają szerokie szyjki i fajne zamknięcia, że można trząść i nie wycieka nic. Ale co zrobić, moje dziecko nie chciało pić z takowych. Dobrze że chociaż jakies drogie mu się nie spodobały ;-)

anaklim - a kiedy przystępujesz do realnych zakupów....
i Slaloma kupujesz w kolrach 2007? czy 2008 ?

łóżeczko i wanienka super..., o wózku sie niw wypowiadam bo ja chce JANE tylko NOMAD...

reklama
Do góry