reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Sanya - 6zł za kokardkę, sorrry....dwie! Ale 8złociszów za przesyłkę!! Ludzie!! Czy to ktoś kupuje?????

A na odczynianie waszych metod nie znałam....:no: Ja wiem, że trzeba opluć halkę (czy ktoś jeszcze nosi halkę?? no może moja babcia :baffled:), przetrzeć nią oczka, ewentualnie przelać nad dzieckiem wosk, przez klucz do wody.....:nerd:
Taaaa...wieeem....szaleństwo!!:szok:

reklama
Sanya Kupujecie ciuszki w rozmierze 56 czy raczej 62. Kurde u mnie 56 to jest duze a rozmiary od 48. No nie wiem co mam kupic zeby potem polroku w szafie nie zalegalo.

Kicia- ja kupowałam raczej na 56, potem kilka ciuszków kupiłam na 62... generalnie rozmiar New baby albo Newborn...podchodzące pod 56cm... Wydaje mi się, że na te pierwsze 3 miechy spokojnie 56cm a potem już będę robić tzw przemyślane zakupy:-) póki co to takie "kupowanie na tekturkę z obrysem stopy "a nawet jeszcze bardziej .....:-D:-D:-D
No chyba że Mała wyskoczy na 60 cm jak Tatusiek.
To wtedy mam posprzątane:-)

Sanya - 6zł za kokardkę, sorrry....dwie! Ale 8złociszów za przesyłkę!! Ludzie!! Czy to ktoś kupuje?????[
A na odczynianie waszych metod nie znałam....:no: Ja wiem, że trzeba opluć halkę (czy ktoś jeszcze nosi halkę?? no może moja babcia :baffled:), przetrzeć nią oczka, ewentualnie przelać nad dzieckiem wosk, przez klucz do wody.....:nerd:
Taaaa...wieeem....szaleństwo!!:szok:

Hihihiih Kkasiulka ja nie wiem czy ktoś to kupuje chyba tak skoro jest podaż to pewnie wywołana popytem:-D:-D:-D

No jeszcze można chleb moczyć w wodzie z paloną witką albo papierem na którym jest napisane imię osoby "zauroczonej", czarnego koguta zabić i wypić rosół na nim ugotowany, albo zakopać go na rozstaju dróg...to na chorobę też dobre:tak:
Dużo tego wyczytałam... medycyna to moje hobby ( po kryminalistyce) i czytałam wiele książek napisanych przez lekarzy, którzy np praktykowali na wsiach w XVIII i XIX wieku... O rany czego tam nie było:szok:

No i wlasnie mam problem bo moja jest mala i w 0-3 Nexta chodzila jak miala 6 miechow. Teraz byla przecena i sie cykalam cos kupic no i jak sie zdecydowalam to juz tylko 68 i w gore zosalo.
Chlop mi szaleje Kubica prowadzi 21 kolko.

icia ja kupowalam pierwsze na 56, ze dwa komplety na 50 i dobrze, bo mala miala 50 cm to akurat bylo na poczatek. A z tym odczynianiem to ciezko, nie wiadomo ktory sposob podziala:-D Czyzby trzeba bylo wszystkie tak w razie czego:-)

Kicia-ja w Next zrobię zakupy jak już mi ginka określi pi-razy oko ile Bubulina bę∂zie miała po urodzeniu... to chyba mozna już pod koniec 6 miecha...a i tak samo u nas wszystko wyprzedane... a dostawa bę∂zie nie wiedzieć kiedy.... a jest tylko 1 sklep Next w ZT... grrrr
Ciężko się wstrzymywać ale mówi się trudno hehhe.

Wow ta muza działa na moją córusię... kopie aktywnie odkąd znowu zapuściłam cd z muzyczką dla niej :-)
Płyta "Słodkie przebudzenie" no nic dziwnego hihiihih.... jest jeszcze "Bajeczne zabawy" i "Magiczne zasypianie"... tą ostatnią przetestuję przed snem:-)

OOO jak cudnie kopie:-)

Dobre te wasze sposoby na kokardke .. a co jak ktoś ma wózek czerwony ? ha ha i kokardki nie widać ...?

Ja ciuszki mam na 56 i 62 mały mój synek to napewno nie bedzie :))

kicia i tu mam problem :baffled::confused:...
u nas sa rozmiary tiny baby, newborn a potem 0-3, 3-6 itp ...
glownie chyba te 0-3 kupie choc z kilka newborn ... jakby co w zaduzym ze dwa dni dzieciaczek pochodzi a potem myk do sklepu ;-)
na martyne z racji ze szykowala sie wczesniej na swiat mialam prawie wsio na 56cm i co ... przez tydzien tylko bylo dobre bo mloda na dzien dobry 61cm miala :tak::-D ...

sanya ladniusie ladniusie i szok ze w polsce niedostepne :baffled: hmm ...
choc mi sie chyba bardziej ta firma podoba ;-)Your Nursery - Mamas & Papas

reklama
Doczytałam Was w końcu:-)

Kasiulka, Matylda - ja gdybym wózka głebokiego nie dostała to na pewno ROAN:-):-):-), chcoiaż ostatnio widzialam też gondole z Ped Peregro też super...

A ja na razie tylko zwoże do siebie ciuszki zakupione przez moją mamę..., robic się z tego juz pełne łóżeczko :szok:, brak kaftaników... głównie pajace i body..

Do góry