reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Isunia-czadowe te pościele:tak:u nas w mothercare nie ma takich ładnych rzeczy:no:
Karina- pewnie i tak :-), młoda będzie mi znosić do domu jakieś lale i inne manekiny hehhe, ja tam wolałam swoje pluszowe psy i wielką wywrotkę z plastiku do której mogłam wejść i pies mnie ciągnął:-)byłam typ raczej samochodzikowo-żołnierzykowy....pewnie dlatego ,że ktoś mądry przekonywal moją Mamę że będę Filipem a nie Anią:-D:-D:-D
Kkasiulka-zabobony są straszne... nie dalej jak 2 dni temu przeczytałam na majowych wątkach o dziewczynie ,której mama zakazała myć włosy przez całą ciążę.... domyślacie się efektu i reakcji położnych jak przyjechała rodzić?:szok:
A tym, że mam już prawie wszystko to bym się nie sugerowała:-) bo ja tak naprawdę nie wiem czy to co mam to jest wszystko:-):-):-)
Ewa- koniecznie wyciągaj P. do "Świata dziecka" , chłopaki tam są naprawdę pomocni, pokażą,rozłożą i złożą:-) Mój Y. już nie chce słyszeć o tym sklepie, mówi: już tam kiedyś byliśmy...4 razy... " i pójdzie dopiero zamówić wózek:-) A ja mogłabym co chwilę tam latać:tak:
A niedługo z Aniam mamy jechać do tej hurtowni na Grochowskiej ktoś jeszcze chętny z Wawy?;-)

Ja :-p:-p:-p

Kokardka czerwona ma sciagac na siebie zly wzrok:tak:. Bo zla baba najpierw popatrzy tym zlym wzrokiem na kokardke bo sie w oczy rzuca a potem w wozek na bejbika. Jak zauroczy nam dziecko to trzeba dziecku oczy wylizac i nalozyc na nie pasek, skorka orginalna a nie skaj. Zauroczone dziecko jest niespokojne i drze sie jak opetane. :-D

Sanya - 6zł za kokardkę, sorrry....dwie! Ale 8złociszów za przesyłkę!! Ludzie!! Czy to ktoś kupuje?????

A na odczynianie waszych metod nie znałam....:no: Ja wiem, że trzeba opluć halkę (czy ktoś jeszcze nosi halkę?? no może moja babcia :baffled:), przetrzeć nią oczka, ewentualnie przelać nad dzieckiem wosk, przez klucz do wody.....:nerd:
Taaaa...wieeem....szaleństwo!!:szok:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

O czym wy piszecie :szok::szok::szok:

reklama
A gdzie ja tu czarnego koguta znajdę:)))???

Isunia - a to jest właśnie ta pościel, którą wybraliśmy z Kajem dla Mer i do tego są jeszcze zasłonki. Drugą zmianę kupimy z linear zoo a trzecią z Zeddy and Parsnip - Mamas&Papas

Zeddy & Parsnip - Your Nursery - Mamas & Papas

Załamałam się jak przeczytałam o tej lasce co włosów nie myła... Ja myślałam, że takie rzeczy to już nie mają miejsca... Mi się to po prostu w głowie nie mieści, kompletnie, to koszmar jakiś... I co? Położna jej te włosy obcięła?

Co do rozmiaru, to teraz już widać na USG - jak wam wychodzi długa kość udowa i ramieniowa to zdecydowanie 62 :tak: Tak jest u mnie i było u Piotrusia - od urodzenia nosił 62, a po dwóch tygodniach 68 :-)

Anaklim - zgolili jej we włosiska... Wszy biegały przecież jak szalone :baffled:
O rany.... Gdzie ta dziewczyna sie wychowywala, ze taka ciemna byla :szok: Tez nie myslalam ze jeszcze takie cos sie moze zdarzyc.

Bardzo podobaja mi sie Wasze sposoby na uroki:-D Ja slyszalam tylko o tej halce, czyli odczyn po czestochowsku;-)

Ja zaopatrzylam sie w rozne rozmiary z przewaga na 56. KIlka rzeczy na 50 tez mam bo Gabi sie urodzila dosc malutka i plywala w wiekszosci rzeczy.

A, no jeśli chodzi o rozmiary to ja na wszelki wypadek zaczynam od najmniejszych - Kaj urodził się 50 cm, więc teraz większość mam na 54czyli tutaj early baby, trochę new baby i newborn... A co do Nexta - poszaleję tam 25 jak pojedziemy z chłopakami na kontrolę:) To co ja tam wypatrzyłam ciężarówką chyba zwiozę:)

Kkasiulka - no ja sobie mogę wyobrazić co tam biegało w tych włosach... Przecież to żyje własnym życiem taki kołtun....

Karina - sposoby na uroki są cudowne. Ja słyszałam o przecieraniu oczek, ale dla mnie wygrywa gotowanie czarownicy - ja bym ją poddusiła razem z kogutem:)

same przesady ok , my się pośmiejemy i tyle dla mnie najgorsi są Ci ludzie co je opowiadają kobitkom w ciąży .. niech się zamkna i tyle .. a jak będę ciekawa jakie są przesądy to sama poczytam ..

Anaklim - fajne te rzeczy .. kurde u nas to jak coś jest fajnego to ceny z kosmosu .. ale cóż ..

same przesady ok , my się pośmiejemy i tyle dla mnie najgorsi są Ci ludzie co je opowiadają kobitkom w ciąży .. niech się zamkna i tyle .. a jak będę ciekawa jakie są przesądy to sama poczytam ..

Anaklim - fajne te rzeczy .. kurde u nas to jak coś jest fajnego to ceny z kosmosu .. ale cóż ..

No właśnie :baffled: Pościele są śliczne ale.....

Nie wspomnę ile kasy idzie później, np. w aptece bo u nas cokolwiek dla noworodka to 3 razy droższe niż normalnie.:angry:

reklama
A ja mam zagwózdkę... muszę kupić materac do łóżeczka i nie wiem jaki :zawstydzona/y:
kokos-pianka-gryka, kokos-pianka-kokos, kokos-pianka-latex... co tam jeszcze fabryka daje...no i nie wiem.........

Do góry