reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Klajo - ja muszę kupić komodę , bo moja szafa już rzeczy dla dziecka nie pomieści .. muszę chyba selekcje w swoich ciuszkach zrobić , bo zaraz się nie zamknie ...

A ja dzis kupiłam sliczny mięciutki niebieski kocyk w smyku ... jakoś tak weszłam i ręka sama po niego sięgneła ...

A co do tych pościeli , to macie jakies sprawdzone firmy ? nawet z allegro , żeby kupić kołdre i całą resztę ?? bo łóżeczko mam ,, ale reszty nie , a jak z Jarkiem patrzyłam w smyku to ceny są z kosmosu ..

reklama
Ja tez kupilam laktator Medeli, w szpitalu sprawdzal sie znakomicie (z modulem elektrycznym) ale reczne odciagnaie nim to porazka. Z tym ze teraz widzialam ze sa inne nowsze modele.

Slyszalam wiele dobrych opinii o Avencie.

A ja czekam na kolejne USG jak na zbawienie - musze miec pewnosc co do plci, ta niepewnosc blokuje mnie z zakupami.:baffled: A ja juz bym chciala poszalec.
Z posciela bede znow miec problem bo mam lozeczko sprowadzone z Wloch i ono jest ciut wieksze od naszych polskich rozmiarow:baffled: Dla Gabrysi posciel uszyla mi babcia ale ile bylo zachodu z zakupem materialu:szok: Wiekszosc wzorow dziecinnych materialow w naszych sklepach jest dla mnie nie do zniesienia, nie cierpie pstrokatych, wielokolorowych misiow np. :no: Takze musze poszukiwania rozpoczac jak najwczesniej.

co do laktatora tez slyszalam pozytywy o avencie ...
ja mialam jakis polski noname - porazka ... tu w uk kolezanka kupila tescowy produkt tez porazka ... laktator aby byl skuteczny chyba musi byc lepszej firmy ... albo lepiej obejsc sie bez ... ja meczylam sie z tym moim zlomem :no::no:

karina tez czekalam na usg jak na zbawienie ... teraz juz mam pewnosc jak szalec dla malenstwa ... nawet juz dwa bodziaki i pajacyka kupilysmy :)

Ja bym sie z posciela na razie wstrzymala, moja mala do 8 miesiecy spala w spiworku i nie miala mozliwosci sie rozkopac. Dopiero pozniej nauczyla sie go rozpinac i latwiej mi bylo przykrywac ja koldra

tampeza ja tez nie uzywalam poscieli na dzien dobry ale to dlatego ze mala urodzila sie w marcu wiec na poczatek spala troszke w beciku a pozniej zrobilo sie cieplo wiec wystarczal kocyk ... poduszka doszla jak miala okolo 2 lat ...
teraz chyba spiworek pojdzie w ruch bo to przeciez jesien bedzie :baffled:

No racja będzie jesień ... tylko ja mam cholernie gorąco w domu , pod podłogą sypialn jest jakiś węzeł ciepłowniczy ... gratisowo grzana podłoga a kaloryfery wiecznie wyłączone.. więc może porostu kocyk ..

Dzieczyny a o jakich śpiworkach piszecie, polarowych ? , czy takich ocieplanych bawłenianych?... (no i z rękawakami czy bez?), ja chyba w pościel zainstwesuję , przynajmniej do tej pory miałam taki zamiar..., a na pewno w poszewke...

A czy kt oraś z mam myślała kjaki zakupi laktator? Ja przy pierwszym dziecku zakupiłam Madele ale do odciągania recznego- porażka, 2 godziny męczyłam sie nad połową butelki, wolałam odciągnąć ręcznie...Ale prosze piszcie jaki jest sprawdzony i fajny

Ja mam laktotor elektryczny medeli, u mnie doskonale zdał egzamin:tak:. Ale niektóre dziewczyny mają problem z odciaganiem pokarmu laktatorem i muszą próbować różnych modeli :sorry2:

Ja pościeli i tym razem nie będę kupować zresztą Marii nie przykrywałam specjalnie jak drugie dziecko pokaże że chce to na pewno kupię :sorry2:, a spiworek dostałam ale jakoś mi nie podpasował - wyciąganie małej w nocy ze śpiworka nie szło mi specjalnie a i ona nie lubiła śpiworka. Do tej pory nie śpi przykryta, w zimę po prostu cieplej ją ubieram i już :tak::tak:

Ja mialam laktator reczny lakta plus i nadal nie ruszony. W szpitalu mieli medele i babki byla zadowolone. W niemczech mozna sobie wypozyczyc laktator elektryczny na recepte. Wydaje mi sie ze laktator to zawsze mozna kupic jak bedzie potrzebny.Ja przy Paulinie kupilam full rzeczy tak na wszelki wypadek i leza nieruszone a czesc wydalam znajomym.

Teraz mam zajawke co z lozeczkiem bo mloda niepedagogicznie spi z nami:zawstydzona/y:. Ale mamy ja przenies do lozeczka i co tu wymyslic jako drugie. Pewnie wszycy razem bedziemy spali :szok:.
Ja sie napalilam na krzeselka i stolik z ikei. Mojej siostry synowie maja z mamuta i sa super. Stabine, lekkie i latwe do czyszcenia. Ogladalam rozne i chyba te ikejowe najlepsze. Mam posciel z ikei taka w bombelki tez calkiem. Tyle ze jak sie kupuje wklad to trzeba patrzec na rozmiary bo np ikea ma nietypowe. No a bez sensu do kazdej poscieli wklad kupowac;-).Mloda dostala dwa fajne koplety i leza bo sa niewymiarowe:baffled:.

reklama
wiecie co, ja taka się zastanawiam i myśle tp dochodze do wniosku że wkładu nie kupie tylko sama poszewkę, bo tak poduszki i tak nie zamierzam uzywac , a do poszwy do kołderki włoże kocyk, bo Maciek mnie zatrzasnie jak dziecko będę przegrzewać :baffled: chyba...

Do góry