reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Dziewczyny co do kupowania ubranek w rozmiarze 56 to ja mam bardzo mało i zastanawiam się czy jeszcze takie kupować bo dzisiaj dowiedziłam się że jedna dziewczyna urodziła w poniedziłek syna o wadze 4,05kg i długości 59 cm :o
Trochę się przeraziłam bo dziewczyna rodziła naturalnie :o
Chyba zacznę kupować trochę większe ubranka ale nie wiem co zrobić z wyprawką na wyjście ze szpitala czy kupić w rozmiarze 56 czy 62.Pogubiłam sie już w tym wszystkim ::)

reklama
No to niezły poród musiała mieć koleżanka ;) Ja myślę,że z wyprawką do szpitala to poczekam tak do 36 tygodnia,wtedy juz szacunkowo będziemy wiedziały mniej więcej po usg ile nasze dzidzie mogą ważyć przy urodzeniu i jak będą długie...

Ja chce kupic dwie wyprawki - 56 i 62, jak 56 bedzie za male to zawsze bedzie okazja dac komus w prezencie :))

A ten zakup mam w najblizszych planach . Nazywa sie to u nas "poduszka boppy" . Mozna ja sobie zalozyc w pasie podczas karmienia (zeby odciazyc kregoslup i rece ) , uzyc jako podporki dla siedziacego dzidziusia . Mozna podlozyc pod plecki lezacemu maluszkowi, do pozycji pol-lezacej ,albo pod lapki i glowke jak lezy na brzuszku .
Do mojego gwiazdkowo-ksiezycowego pokoiku wybralam boppy w chmurki .

Wklejam zdjecia.

Ale fajna ta wanienka!!! Taka podobna poduche to juz mam i na niej spie!!! Pozniej tez mozna ja do karmiena wykorzystac i u mnie nazywa sie "still kissen" czyli poducha do karmienia!!!

SUUUPER wanienka,tylko jakos tak pionowo to oparcie? A za pojemnikiem się rozejrzę,może teściową poproszę żeby kupiła na e bayu w Stanach... ;)
Podusia też rewelacja,ja mam taką z kulkami w środku i trochę większą,ale w tym samym celu :)

Oparcie jest takie pol-siedzace / pol-lezace .

Olu tesciowa moze kupic Diaper Champ albo na ebayu albo w sklepie " Babies R Us " - siec tych sklepow jest w calych Stanach .

Wiolu , nie martw sie . Ty jestes juz doswiadczona mama i wiesz sama najlepiej czego potrzebujesz i kiedy bedzie "najwyzszy czas" ,zeby to kupic. :)

Krecik , "still kissen" to ja bym raczej skojarzyla ze STOJAKIEM NA CALUSY hahhaaa , wogole nie znam niemieckiego chociaz mialam go przez 3 lata w liceum.

reklama
Kaju ,ja już naprawdę dużo rzeczy nie pamiętam ,wszystko się zmieniło a przedewszystkim są już takie rzeczy których przedtem nie było .Pamiętam jak kupowałam dla adzi pościel to były tylko trzy do wyboru a teraz nic tylko przebierać .Ale cieszę się bo już w czerwcu będe kupować pościel irożek .Ale wszystko pomalutku bo jescze mamurodziny chrześniaka i mojego kamila .A dziś widziałam też taki leżaczek jak kajusia kupiła ,śliczności ,chyba zachorowałam

Do góry