reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

:) :) śliczności Iwonko.
Ja w sobotę padałam z nóg, pojechaliśmy po wanienkę, przewijak, materacyk ... i te wszystkie drobnostki typu nożyczki do paznokietków i wszelkiego rodzaju kosmetyki. No i oglądaliśmy mebelki, chyba już wiemy co chcemy ale po tych wojażach padłam ze zmęczenia. A teraz stale zerkam na te rzeczy i nie mogę się napatrzeć ;D

reklama
Iwonka,koszulka zawodowa,super! Reszta też :) Ja najbardziej sie martwię,że jeszcze nie mam łóżeczka i pościeli,przewijaka i fotelika samochodowego...ale może coś się uda w ciągu 2 tygodni.

Olu pociesze Cię  ::) ja jeszcze prawie nic nie mam  :) owszem łozeczko jest...ale ani poscieli ani kolderki ani wózeczka.... ;D normalnie rewelacja  ::) pocieszam się tylko tym że jestem prawie ostatnia na liście i pewnie urodzę na końcu  ;) to i zakupy zrobię pewnie ostatnia a co  ;) co do perzewijaka ktorego nie chciałam...jest jako dodatek do łóżeczka ( bo kupiliśmy takie jak turystyczne) no i czy chciałam czy nie to mam....ciekawe czy skorzystam ::)

Dzisiaj bylam na zakupach calkowicie szpitalnych...tzn.torba do spakowania...wklady poporodowe..wlkady laktacyjne...majtki jednorazowe kapcie..koszule do karmienia... sudocream i wazelina dla maluszka..Oczywiscie nie bylabym soba gdybym nie kupila czegos Briankowi ;)Tym razem komplecik..na zimniejsze dni..i troszke wiekszy niz poprzednie ubranka(rozm 0-3)a nie jak wszystko dotychczas newborn.nie moglam sie oprzec temu misiowi w lokomotywie:)hehe

cuuudo! Wiesz Iwona,ja też dzis robiłam tego typu zakupy,tylko w aptece sie wkurzyłam,pani bardzo sie przemądrzała,że po co mi spirytus do pępka teraz,że nie warto kupować na razie oliwki do kąpieli(chciałam Oilatum,wiem,że jest super dobra nawet dla uczuleniowca)- i pod jej wpływem i przytakującego jej mojego męża poczułam się jak nic nie wiedząca idiotka i...nie kupiłam wszystkiego co chciałam!Zła jestem na siebie :mad: dałam sie manipulować jakiejś babie...a Darek na to,że to ja przesadzam z tymi zakupami na zapas,że po porodzie sie okaże co potrzeba,ale ja chcę mieć te najpotrzebniejsze rzeczy wcześniej i potem sie nie martwić że czegos mi nagle zabrakło...No i chcę powolutku pakować torbe do szpitala...
Kupiłam dzis przewijak na łóżeczko w takie smieszne owieczki,kolorowe pieluszki tetrowe,trochę typowo szpitalnych gadżetów ;) no i najwazniejsze: zamówilismy w końcu łóżeczko,dalismy zadatek i jak do połowy czerwca będzie kasa to je odbierzemy ze sklepu,bo juz na nas czeka :) model Klupś Radek VII z szufladą,kolor słomka.Już sie nie moge doczekać!

No rzeczywiście głupi babsztyl ,co ją to interesuje co kupujesz .Tak się wydaje że dużo rzeczy może mąż może kupić jak ty będziesz w szpitalu ,zobaczysz jaki będzie nakręcony bardziej niż ty .Lepiej jest kupić to co uważamy że będzie potrzebne a nie czekać na ostatnią chwilę ,później będzie mężulkowi łatwiej bo będzie miał mniej do kupienia .Śmiać mi się chce jak przypomnę sobie swojego męża przy pierwszym dziecku ,strasznie chodził nakręcony :laugh: :laugh:

Do mnie przyjedzie taki sam w lipcu:):)juz zlozylam zamowienie u mamusi:):)wydaje mi sie ze to calkiem przydatna rzecz sie okaze:)Olu a ty sie nie przejmuj jakas przemądrzalą baba..tylko kupuj to co uwazasz za sluszne..w kocu to nie ona bedzie miala dziecko..Ja dlatego wole chodzic do samoobslugowych..moge sobie przynajmniej w spokoju powybierac...

reklama
wiesz Iwonko-w rzeczywistości to ten przewijak ma całkiem spore wymiary, myslałam, że jest mniejszy ale to dobrze, bo maleństwo nie wypadnie i mamy swobode przy przewijaniu

Do góry