reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Ja miałam próbkę tej maści w niebieskim pudełku i nie pomogło :-(A 2 razy zrobiłam błąd i nie kupiłam do szpitala tych nakładek ochronnych i one mi tylko pomogły 2 dni w domu z nakładaniem i sutki nie bolały :-)

mi mąż ostatnio musiał kupować, własnie chyba w drugiej albo trzeciej dobie.. ALe założyłam dosłownie 2 razy i już nie były potrzebne

generalnie dziewczyny - najtrudniejszy jest sam początek, bo sutki nie są przyzwyczajone. Wtedy przydają się nakładki i maści. Ale równie ważne jest prawidłowe przystawianie dziecka do piersi - praktycznie cały sutek powinien być w paszczy małego ssaka, a nie tylko "wystająca część". Bo jak się źle przyssie takie małe coś, to wtedy też bardziej boli :/

mi mąż ostatnio musiał kupować, własnie chyba w drugiej albo trzeciej dobie.. ALe założyłam dosłownie 2 razy i już nie były potrzebne

generalnie dziewczyny - najtrudniejszy jest sam początek, bo sutki nie są przyzwyczajone. Wtedy przydają się nakładki i maści. Ale równie ważne jest prawidłowe przystawianie dziecka do piersi - praktycznie cały sutek powinien być w paszczy małego ssaka, a nie tylko "wystająca część". Bo jak się źle przyssie takie małe coś, to wtedy też bardziej boli :/
Właśnie tak :-)Ivi lepiej tego nie mogłaś ująć:-)

popieram wszystkie babeczki które mówią dobre rzeczy o Bepanthenie!! jest naj jak dla mnie - uratował mnie w szpitalu, podobnie jak Ivi nie zmywałam <potem się doczytałam, że niby trzeba, ale jak spytałam położnej to mówiła że nie trzeba>
poza tym dla siebie trza zakupić szare mydło (pisałam nie raz już zresztą że uważam je za zbawienne) i Tantum Rosa:tak:

skarbnice wiedzy rzeczywiście jesteście, muszę zakupić zatem maść, K&M jakie koszulki nocne kupiłaś możesz linki podać?
odnosnie produktów do kąpieli, moja siostra używała od samego początku nivea z pompką i nie było problemów, ja mam pełno próbek i pewnie będę testowała co najlepiej służy skórze dziecka, a ostatnio mi znajoma poleciła dla dzieci to mydło :
http://www.mydlarnia.info/mydlo-oliwkowo-laurowe-z-aleppo-70--cat-226-id-721.aspx
ale nie wiem czy je nabędę:)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak tak bepanthrn masc uratowal mi zycie, i nakladki tez! Ale ja krwawilam do 3 miesiaca ok. - a przystawialam dobrze bo w poradni bylam i mowily ze ok tyle ze male sutki mam a maly ssal jak smok.

Do góry