reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Rzeczywiscie w Irl raczej nie kapia w szpitalu.(No chyba ze porod byl bardzo traumatyczny to czasem tak - polozna mowila ze wtedy kapia bo dziecko sie szybko uspokaja) Po porodzie zwyklym bez komplikacji wycieraja dziecko tylko. Stasiu byl kapany 2 dni po. Przyszla polozna do domu i pokazala co i jak bo my oboje z mezem zieloni...a potem juz bylo fajnie. Do przemywania pepuszka zalecaja przegotowana wode. Nic innego . I mowia zeby sie nie bac go dotykac, bo to dzidzie nie boli...

reklama
śpieszę szybciutko pochwalić się pierwszymi zakupami, które dziś doszły i uciekam się uczyć (w weekend mam 2 kolokwia :no:)

Załączniki

• ciuszki1.jpg
    ciuszki1.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 42
  • ciuszki2.jpg
    ciuszki2.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 44
Malenstwo - slicznosci

Kalinko a ja widzisz nigdy nie mialam problemu z alergiami - a teraz mam cale piersi i brzuszek zsypany takimi jakby liszajkami.

Kasia- a Ty do pempuszka zupelnie nic nie uzywalas bo wlasnie slyszala ze tutaj tak jest a znowu moja znajoma ktora rozila w Galway dostala jakis roztwor w buteleczce i ta tez kapali jej bobasa ale wiem ze w ROtunzie jest inaczej. Ja chyba zaopatrze sie w cosik- jeszcze tylko nie wiem co.

Kluseczko, takie coś to może od przetłuszczenia skóry jakimiś mazidłami? Spróbuj ze zwykłym aptecznym kremem (u nas np. Cutibaza) - to naprawdę po kilku użyciach przynosi dobry efekt.

Mojej córci właśnie tak wyłaziła alergia - ja myślałam, że ona ma jakiś rodzaj odparzenia, też miała taką kaszkę, coś jak liszajki, czy potówki, więc nie żałowałam oliwki :-D Dopóki mi nie powiedziano, żeby właśnie pożałować - wówczas przeszło, jak ręką odjął :rofl2:

Maleństwo, cudne ciuszki. Szkoda, że ja już wyczerpałam swój limit na ubrankowe zakupy. Ale może zaszaleję z czymś bardziej praktycznym..? Hmm... może mężulek nie pogoni za ręczniczki :-D

Ja za 2 tyg ide sie konsultowac z dermatologie w szpitalu bo to cholerstwo sie roznosi- na nozki i plecy.

Co do pepuszka to tez myslalam o spirytusie ale nie wiem czy da sie tutaj kupic.

Ach padam na twarz ale - dzisiaj wypelnila papiery na maciezynski. IDe 2 ty przed porodem :D a jak nie dam rady bo bede iala wiecej nocy jak dzisiaj to pociagne zwolnieniem :)

Tau, a mogłabyś przy okazji sobie pejsa podmalować ;-)

Jakiego pejsa??? Siusiaka????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry