reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Cypisiu, super wyprawka, chyba też zrobię nalot na tesco, z tym że:
a) po wypłacie (to warunek konieczny!) :-D:-D:-D
b) jako pani kierowniczka super-fury - Madziumba, zabierzesz się, co? :sorry2:

Straszną radochę sprawia mi kompletowanie wyprawki :-) Tylko co to będzie, jak już wszystko będę miała? :-p

Staniesz sie obibokiem takim jak ja :-D.
A zakupy rewelacyjne!:tak:

I zazdrośnikiem :-p:-p:-p

A ja, mimo to, że zawzięcie staram się oszczędzać, wybrałam się dziś niestety z Madziumbą i z moją Frysią na spacer. Spacer polega na obejściu okolicznych sklepów (a że nie są to "sieciówki", to i ceny dość... oryginalne) i zakupieniu czegoś w każdym z nich :baffled:
Dziś z rzeczy absolutnie niezbędnych zakupiłam sobie sweter z golfem, który na pewno sprawdzi się latem ;-) oraz spódniczkę. Akurat pod koniec marca musiałam kupić Frysi buty oraz torebkę do komunii - a co, komunia JUŻ w czerwcu, ktoś mógłby wykupić :-D Do tego oczywiście trampki dla młodej, bo ładne, wiosna przecież idzie.. I dla najmłodszej bardzo praktyczne obuwie na miesiące, w których na pewno nie nabędzie jeszcze umiejętności chodzenia :-)
Oczywiście przez spacerek nie wyrobiłyśmy się z obiadem, więc go zakupiłyśmy :nerd:
Szczęśliwie mąż wrócił na tyle zmęczony, że nie dał rady wszystkiego podliczyć... :-D:-D:-D

Oto zestaw do komunii - nie zamierzam wystylizować córki na pannę młodą, więc postanowiłam przełamać biel dziewczęcymi dodatkami w brudnym różu - dokupię jeszcze kwiaty w tym kolorze i zmajstruję jej opaskę oraz bransoletkę na łapkę.
(Chyba dobrze nie widać na fotce, ale butki są biało-złote z różowymi elementami)

Zobacz załącznik 124517

A to cichobiegi dla Kseni

Zobacz załącznik 124518

reklama
Oto, co zakupiłam wczoraj dla Maleństwa:

Straszną radochę sprawia mi kompletowanie wyprawki :-) Tylko co to będzie, jak już wszystko będę miała? :-p

Cypisia ciuszki naprawdę są piękne :tak:, ja chyba jak mi lekarz płeć potwiedzi też zaszaleję!

Cypisiu, super wyprawka, chyba też zrobię nalot na tesco, z tym że:
a) po wypłacie (to warunek konieczny!) :-D:-D:-D
b) jako pani kierowniczka super-fury - Madziumba, zabierzesz się, co? :sorry2:

Pewnie że się zabiorę:tak: tylko wcześniej na bank skoczę :-D:-D:-D

Oto zestaw do komunii - nie zamierzam wystylizować córki na pannę młodą, więc postanowiłam przełamać biel dziewczęcymi dodatkami w brudnym różu - dokupię jeszcze kwiaty w tym kolorze i zmajstruję jej opaskę oraz bransoletkę na łapkę.
(Chyba dobrze nie widać na fotce, ale butki są biało-złote z różowymi elementami)
A to cichobiegi dla Kseni

No to Frysia będzie się zapewne wyróżniać z tłumu śnieżnobiałych miniaturek panien młodych:tak:

A ciekawa jestem, gdzie i kiedy Ksenia będzie "cichobiegać" w tych swoich śliczniutkich butkach:confused:

No to Frysia będzie się zapewne wyróżniać z tłumu śnieżnobiałych miniaturek panien młodych:tak:

Tusieńko, nie tyle o wyróżnianiu się myślałam, co o tym, aby wyglądała dziewczęco i świeżo. Faktycznie, pewnie będzie ją taki strój nieco wyróżniał - ale najważniejsze, że w tym pozytywnym znaczeniu :-D:-D:-D

A ciekawa jestem, gdzie i kiedy Ksenia będzie "cichobiegać" w tych swoich śliczniutkich butkach:confused:

Ksenia będzie cichobiegać w czerwcu, lipcu i sierpniu, czyli latem :-D Myślę, że w czasie spacerków. Oczywiście mam nadzieję, że żadnego cichobiega nie zgubi ;-)

Kalina fajowe zakupy. Jak tak patrze na te rzeczy ktore mozna teraz kupic, to zaluje, ze nie jestem dzieckiem! Frysia napewno bedzie slicznie wygladac i wyrozniac sie na tle bialych owieczek :-D, az zazdroszcze jej takiej mamy ktora wpadla na tak genialny pomysl polaczenia bieli z rozem, a nie tylko z ecrie i zlotem...
Cichobiegi Kseni rewelacyjne! Czasami zaluje ze moj Tymus ma ogonek, to rzeczy dla dziewczynek sa poprostu slodkie, a dla chlopcow hmm poprostu chlopiece!

Tau, dla małych Tymków też są fajowe rzeczy, chociaż fakt, że dla dziewczynek sporo jest rzeczy na pograniczu kiczu, które jednak w przypadku małolat nieźle rozczulają :-D

A jeszcze co do wyróżniania się Frysi, to ona przede wszystkim wyróżni się fryzurą, bo jako jedyna mama pozwoliłam jej na obcięcie włosków przed komunią :tak:

reklama
Z chlopcami nie ma az takiego pola do popisu, ani nic we wloski nie wepniesz, ani nie zlozysz falbanek i koroenk :confused:. Ehhh oni to od samego poczatku musza robic sie na meskich twardzieli ;-).

Kurczę, Tau, wiesz, że nie lubię się z Tobą zgadzać, ale tym razem nie mam wyjścia ;-)
Mnie się podobają mali chłopcy w miniaturkach dorosłych ubrań, czyli zamiast pajacyków z misiem, raczej dżinsiki i bluza. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku :-D

Do góry