reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
hej zaraz zaraz moi chłopcy w chodziaczkach chodzili i ja ich wsadzałam już od 7 m-c jeden zaczął chodzić jak miał 9 m-c a drugi jak miał 10 m-c i jakoś do tej pory im to na złer nie wyszło. Będę zawsze tego MEBLA bronić

chodzik to ja wlasciwie juz mam - taki stary po mnie... i chyab nie kupie nowego bo to faktycznie zaburza rozwuj chodzenia i jak bede z tego korzystac to pewnie nie za dlugo np po 10-30min dziennie :tak: zobaczy sie :tak:
Pchacz Chicco mam , lezy w piwnicy i pewnie polezy tam z pol roku nim maly nauczy sie tym poslugiwac :tak:

Jestem ZA;-)
Wszystko jest dla ludzi :-D:-D:-D...wazne by dziecka nie wsadzac tam na pol dnia ;-) bo to na pewno zaszkodzi :tak:....
jolek ..ja Kube tez wsadzalam i zaczal smigac jak mial 10 miesiecy :-):-):-)
szczegolnie pomocne bylo jak pilnie musialam cos zrobic, a maly bak mi strasznie marudzil ...no to siup na parenascie minut i mamuska sprawe zalatwila ,a Kubek rozbijal sie po katach :-D:-D:-D

Korzystac mozna z wielu rzeczy ...tylko wazne zeby robic to z glowa ;-)

tak tak o to mi chodzi

mnie też nikt nie przekona do chodzika widziałąm mnóstwo dzieci "chodzikowych" które bardzo długo chodziły na palcach. Kacperek nie miał chodzika i Cypuś tez nie bedzie miał

hehe moje dziecko też nie będzie mieć ani chodzika ani pchacza. :) w ogóle, to nie będzie mieć wielu rzeczy np. pieska uczniaka i tym podobnych edukacyjnych rzeczy. Mamy małe mieszkanie i nie mam gdzie tego trzymać. A nie uważam, że te rzeczy są niezbędne do wychowywania dzieci :)

Jestem ZA;-)
Wszystko jest dla ludzi :-D:-D:-D...wazne by dziecka nie wsadzac tam na pol dnia ;-) bo to na pewno zaszkodzi :tak:....
jolek ..ja Kube tez wsadzalam i zaczal smigac jak mial 10 miesiecy :-):-):-)
szczegolnie pomocne bylo jak pilnie musialam cos zrobic, a maly bak mi strasznie marudzil ...no to siup na parenascie minut i mamuska sprawe zalatwila ,a Kubek rozbijal sie po katach :-D:-D:-D

Korzystac mozna z wielu rzeczy ...tylko wazne zeby robic to z glowa ;-)
zgadzam się z Jolek i lajfik, a i misia sztame z nami trzyma, wszystko w umiarze jest nie szkodliwe, moi chłopcy mieli i Majeczka tez, :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
dla mnie na pewno musi byc:
-podnozek ( zeby dziecku nie zwisaly nozki);-)
-duzy blat ( zawsze mozna polozyc jakas zabawke dodatkowo lub inne pierdoly ) no i maluch ja zacznie sam wladac lyzeczka to wszystko jest obok :-p)
-i wyscielane zmywalnym materialem
a reszta to kwestia gustu :-)
świetną sprawą jest równiez mozliwość zdjęcia wierzchniego blatu, jak maluszek nabrudzi a chce się jeszcze chwilke pobawic
Zgadzam sie w zupelnosci z lajfikiem :tak:. My mamy chicco, pod spodem ma jeszcze duzy koszyk, ktory przydaje sie na przechowanie sliniaczkow, zabawek, ksiazeczek itp przyrzadow do odwracania uwagi przy karmieniu niejadka Flavii :tak:
Dziewczyny, uswiadomcie mnie, co to jest "pchacz"?

mamaflavii- witaj, bardzo się ciesze ze odwiedzasz nas coraz częściej, buziole dla Was, a co do krzesełka to mamy taki sam, jest superowy, zresztą wkleiłam Wam fotki całkiem niedawno bo juz mysia temacik zaczeła
hehe moje dziecko też nie będzie mieć ani chodzika ani pchacza. :) w ogóle, to nie będzie mieć wielu rzeczy np. pieska uczniaka i tym podobnych edukacyjnych rzeczy. Mamy małe mieszkanie i nie mam gdzie tego trzymać. A nie uważam, że te rzeczy są niezbędne do wychowywania dzieci :)
ardzesh- nie bądż taka...;-). chociaz uczniaka kup;-):-D;-)

Ja należę do tych co chodzikowi mówią NIE, ale to może dlatego że się dużo nasłuchałam na studiach. Dziecko ma swój rytm rozwoju i samo postanowi kiedy ma ruszyć na dwóch nogach a nie żeby przyspieszać bo to szkodzi ze względu na to że skoro samo jeszcze nie zaczęło chodzić to znaczy że jeszcze jego ciałko nie jest do tego gotowe a skutki używania chodzika mogą wyjść za parę lat niestety. Któraś pisała że teściową ma taką pomocną bardzo co do wychowywania wnuków no i moja to samo zamiast zachowywać się jak babcia to ona jak matka halo już dwójkę swoich synów wychowała i też nie do końca jestem pewna czy tak jej to świetnie wyszło, ale to nie temat na ogólny. Co do chodzika to już ją przestrzegłam jak jeszcze byłam w ciąży że ma mi przypadkiem nie kupić i nie wkładać w to dziecka chyba że sama pozwolę, tzn. jak już będzie trochę chodzić, bo kiedyś byłam świadkiem jak swojej siostrze usiłowała wsadzić chodzić dla wnuczki żeby miała a tamta mówi że nie bo może jej córka nie chce używać i że musiałaby się zapytać a nie tak sama decydować, a moja teściowa na to "oj co się będziesz pytać bierz i jak będziesz sama to wsadzaj mała w chodzik, a jak będzie córka wracać to wyjmiesz ją i schowasz szybko chodzik do szafy" no i oczy zrobiłam meeeega wielkie bo aż tego to się nie spodziewałam i od razu jej powiedziałam co myślę.

aga zastanawiałaś się czy Juri będzie się gąsienicą interesował to mogę Ci powiedzieć że my kupiliśmy Oliwci taki stojak też tylko Little tikes i na początku to sama jej włączałąm go a jak się nauczyła kopać w niego to tak się cieszy jak uda jej się włączyć muzyczkę, że hej :-):-):-)
LITTLE TIKES MUZYCZNY OCEAN 3w1 OGRODEK +GRATIS! (669261231) - Aukcje internetowe Allegro

a czy w tych wszystkich krzesełkach do karmienia to można je opuszczać?? Kurcze jak pracowałam z dzieckiem kiedyś to właśnie ona miała takie fajne tylko nie pamiętam firmy i tak szukam cały czas wszędzie i nie ma :-( ale miało materiał dobry i do zmywania i do prania, pasy, właśnie można było obniżać i podnosić i to pare tych stopni że jak już duża była to sama siadała i schodziła albo jadła przy wysokim stole z rodzicami. muszę się ich zapytać, tak będzie najłatwiej.
Znowu się rozpisałam :-)

mikimauro napisałaś o tym podwójnym blacie i się zaczęłam zastanawiać że nie widziałam takiego i o znalazłam :-) i chyba nawet nie głupie
sklep.dzidzio.pl -> Krzesełko wielofunkcyjne do karmienia 2848k, Baby Ono
chociaż w Twoim mi się strasznie podoba to kwiatkowe siedzisko

zajrzałam w następne i też ma podwójny blat hehe no to jest w czym wybierać i znowu problem bo które

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry