reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Chodziaczki są podobno odradzane przez fizjoterapeutów. Ja pamiętam jak mój młodszy brat (gadam z nim właśnie na google talku ;-) teraz to 24 letni chłop ;-) ) miał taki bujany i w nim zapierdzielał po domu...to nie było za zdrowe dla rozwoju chodzenia ;-) Dziecko samo się ma nauczyć chodzić podpierając się czegoś jedynie ale nie tak jak w chodziaczku, pchacz lepszy :-)
Miki a co Ty tak kasujesz swoje wypowiedzi? ;-)

reklama
no ja też czytałam, że chodziki to samo zło i że jak coś to tylko pchacz
hej zaraz zaraz moi chłopcy w chodziaczkach chodzili i ja ich wsadzałam już od 7 m-c jeden zaczął chodzić jak miał 9 m-c a drugi jak miał 10 m-c i jakoś do tej pory im to na złer nie wyszło. Będę zawsze tego MEBLA bronić

hej zaraz zaraz moi chłopcy w chodziaczkach chodzili i ja ich wsadzałam już od 7 m-c jeden zaczął chodzić jak miał 9 m-c a drugi jak miał 10 m-c i jakoś do tej pory im to na złer nie wyszło. Będę zawsze tego MEBLA bronić
Jestem ZA;-)
Wszystko jest dla ludzi :-D:-D:-D...wazne by dziecka nie wsadzac tam na pol dnia ;-) bo to na pewno zaszkodzi :tak:....
jolek ..ja Kube tez wsadzalam i zaczal smigac jak mial 10 miesiecy :-):-):-)
szczegolnie pomocne bylo jak pilnie musialam cos zrobic, a maly bak mi strasznie marudzil ...no to siup na parenascie minut i mamuska sprawe zalatwila ,a Kubek rozbijal sie po katach :-D:-D:-D

Korzystac mozna z wielu rzeczy ...tylko wazne zeby robic to z glowa ;-)

Jestem ZA;-)
Wszystko jest dla ludzi :-D:-D:-D...wazne by dziecka nie wsadzac tam na pol dnia ;-) bo to na pewno zaszkodzi :tak:....
jolek ..ja Kube tez wsadzalam i zaczal smigac jak mial 10 miesiecy :-):-):-)
szczegolnie pomocne bylo jak pilnie musialam cos zrobic, a maly bak mi strasznie marudzil ...no to siup na parenascie minut i mamuska sprawe zalatwila ,a Kubek rozbijal sie po katach :-D:-D:-D

Korzystac mozna z wielu rzeczy ...tylko wazne zeby robic to z glowa ;-)
Tez tak mysle:tak:

hmm, dziewczyny pomóżcie bo już nie wiem :baffled: co waszym zdaniem powinno mieć tak na prawdę dobre wysokie krzesełko i które funkcje się przydają? Bo ja już się zgubiłam na tych opcjach... Z podnóżkiem czy bez, ile poziomów regulacji, twarde czy miękko wyściełane:confused::confused::confused:

hmm, dziewczyny pomóżcie bo już nie wiem :baffled: co waszym zdaniem powinno mieć tak na prawdę dobre wysokie krzesełko i które funkcje się przydają? Bo ja już się zgubiłam na tych opcjach... Z podnóżkiem czy bez, ile poziomów regulacji, twarde czy miękko wyściełane:confused::confused::confused:
dla mnie na pewno musi byc:
-podnozek ( zeby dziecku nie zwisaly nozki);-)
-duzy blat ( zawsze mozna polozyc jakas zabawke dodatkowo lub inne pierdoly ) no i maluch ja zacznie sam wladac lyzeczka to wszystko jest obok :-p)
-i wyscielane zmywalnym materialem
a reszta to kwestia gustu :-)

reklama
dla mnie na pewno musi byc:
-podnozek ( zeby dziecku nie zwisaly nozki);-)
-duzy blat ( zawsze mozna polozyc jakas zabawke dodatkowo lub inne pierdoly ) no i maluch ja zacznie sam wladac lyzeczka to wszystko jest obok :-p)
-i wyscielane zmywalnym materialem
a reszta to kwestia gustu :-)

Zgadzam sie w zupelnosci z lajfikiem :tak:. My mamy chicco, pod spodem ma jeszcze duzy koszyk, ktory przydaje sie na przechowanie sliniaczkow, zabawek, ksiazeczek itp przyrzadow do odwracania uwagi przy karmieniu niejadka Flavii :tak:

Dziewczyny, uswiadomcie mnie, co to jest "pchacz"?

Do góry