reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Nathalie sporo racji w tym, co piszesz, ale uwazam, ze np. po spacerze Maluch moze sobie spokojnie spac w calym wozku i nie trzeba wyciagac gondolki - calosc jest bardzo lekka, wazy 9 kg.:tak: Podobnie mysle tez o roli lozeczka na wyjazdach, przeciez i tak bierze sie caly wozek. Spod jest dosc gruby i wydaje mi sie, ze jesli nie spelnialby jakichs norm, np. co do sztywnosci, to nie dostalby atestu.;-)
Yawla, calosc z torba i przesylka kosztowala ok 300 funtow, to jakies 1300 zl. Widzialam taki na allegro Okazja Wózek Peg Perego Pramette Nweport (461312512) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
JA KUPILAM TAKI WOZEK NA ALEGRO CAMELEON BeeBee GONDOLA SPACERÓWKA TORBA WARSZAW (numer 460883879) I JESTEM JAK NA RAZIE BARDZO ZADOWOLONA .JEST W ZESTAWIE Z GONDOLKA <DOS DUZA JAK NA GONDOLKE TWARDA>FOTELIK SAMOCHODOWY KTORY MOZNA MONTOWAC BEZ POSREDNIO NA STELARZU I MOZNA TEZ ROBIC GONGOLKE Z SAMEJ SPACEROWKI TAK JAK W PEG PEREGO.PRZODEM DO MAMY.TYLKO SPACEROWKA JEST TROSZKE ZA WASKA.TAK MI SIE WYDAJE.KOLOR BARDZO LADNY NA ZYWO.CZERWONY.I NIE TAKI DROGI.SZYBKA WYSYLKA.I TEN STELARZ TAKI MOCNY STABILNY.JA RODZE NA POCZATKU GRUDNIA WIEC MYSLE ZE GONDOLKA NAPEWNO TWARDA MI SIE PRZYDA <CIEPLEJSZA I MNIEJ PRZEMAKAJACA>NO JEST LEKKI.CO NAJWAZNIEJSZE .HEHE

Nathalie sporo racji w tym, co piszesz, ale uwazam, ze np. po spacerze Maluch moze sobie spokojnie spac w calym wozku i nie trzeba wyciagac gondolki - calosc jest bardzo lekka, wazy 9 kg.:tak: Podobnie mysle tez o roli lozeczka na wyjazdach, przeciez i tak bierze sie caly wozek. Spod jest dosc gruby i wydaje mi sie, ze jesli nie spelnialby jakichs norm, np. co do sztywnosci, to nie dostalby atestu.;-)

Emkamek niestety jak mieszkasz w bloku na 4 piętrze to raczej wnoszenie wózka nie wchodzi w grę (zresztą nawet na 1 piętro bym nie wnosiła ;-)) poza tym z uświnionymi kółkami bym do domu nie wjechała. U nas wózek stał na klatce non stop. Jak jeździliśmy do teściów - mieszkaja w bloku na 2 piętrze - wózek musiał też stać na klatce, więc gondolka super się sprawdziła, poza tym na innych wyjazdach też Sylwester itp.

Myślę, ze to tak jest, że każda z nas ma inne warunki życiowe, mieszkaniowe, jedna ma samochód druga nie, a trzecia ma okropnie mały bagażnik. Dlatego każdy powinien dostosować zakup np wózka do swoich potrzeb, ja tylko moge powiedzieć " u mnie było tak i tak i dlatego kupiłam wózek taki i taki i się sprawdził/nie sprawdził bo...".

nathalie u nas też się super sprawdziła wyciągana gondolka takie typu nosidełko bo właśnie dlatego jak piszesz można było małego wyciągnąć i wnieść bez problemu do domku

Myślę, ze to tak jest, że każda z nas ma inne warunki życiowe, mieszkaniowe, jedna ma samochód druga nie, a trzecia ma okropnie mały bagażnik. Dlatego każdy powinien dostosować zakup np wózka do swoich potrzeb, ja tylko moge powiedzieć " u mnie było tak i tak i dlatego kupiłam wózek taki i taki i się sprawdził/nie sprawdził bo...".
Dokladnie:tak:

Jednak kupie wozek ze standardowa gondola, chociaz ten co kupila Emkamek podoba mi sie niemozebnie.
A teraz troche prywaty do dziewczyn z Olsztyna i Elblaga. Gdzie w tych miastach sa jakies sklepy dla dzieci z duzym wyborem wozkow, bo mimo wszystko przed zakupem (a pewnie bede kupowac przez net) chcialabym obejrzec pojazdy na zywo.

reklama
yawla ja osobiście też oglądałam wózki w sklepach a pewnie zamówię przezs internet, w Elblągu zajrzyj na halę Elzamu tam jest ich sporo, w c.h. carrefour tez sa sklepy z wózkami, ogólnie na pasażu na hetmańskiej też koło sklepu mama i ja jest sklep Jaś i Małgosia tam też są wózki zapraszam.

Do góry