reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

aga - ja mam koleżankę, której syn po urodzeniu miał uczulenie na pampersy i dziewczyna nie miała wyjścia i musiała używać tetrowych :> tylko to było wiele wiele lat temu i chyba nie było takiego wyboru pieluch jednorazowych. Teraz może znalazłyby się dla niego pieluszki innej firmy nasaczone innymi kosmetykami i byłoy ok?! nie wiadomo hehe
a tetrowe na pewno się sprawdzają w domu. Ale gdzieś na wyjście - to sama będziesz chciała zakładać pamperiki :p

reklama
Ja kupiłam sporo pieluszek tetrowych i te majteczki ceratkowe, zamierzam przyoszczędzić na pampersach i na przyrodzie i przynajmniej przez pół dnia używać pieluszek tetrowych. No, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce :)

A ja mogę powiedzieć 7 lat temu używałam pampersy i teraz tez będę i nie wyobrażam sobie tetry :confused: chyba bym nie wychodziła z łazienki aby nadążyć z praniem..a prąd i proszek tez kosztuje...i do tego roboty jest od groma z prasowaniem..wieszaniem itd. wiem..wiem kiedyś tak było, ale czemu nie ułatwić sobie życia jak jest taka możliwość:-D

A co do kosmetyków będę używać tego samego co z Kubą czyli NIVEA jest niezastąpiona jak dla mnie i niestety z Polski ....bo tutaj maja tylko J&J ...(wioska:baffled:)
butelek dr.Browna lub tomee tiplee( tych wtedy nie było) ale brown już był... maść sudocrem....bephanten( do piersi REWELACJA! itp. rzeczy) nooo ...to tak w skrócie:-D

Ja kupiłam sporo pieluszek tetrowych i te majteczki ceratkowe, zamierzam przyoszczędzić na pampersach i na przyrodzie i przynajmniej przez pół dnia używać pieluszek tetrowych. No, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce :)

Ojjj nie jedna tak mówiła :-D:tak: ale życzę wytrwałości;-)
po tetrze pupa się strasznie odparza bo maluszek ma cały czas mokro i stycznośc z moczem..i jak będzie mocno płakał bo go będzie piec i parzyć to po kilkunastu dniach ( albo i szybciej) raz dwa odstawisz tetre...ja nawet nie zacznę bo szkoda jego pupci:)))

Ostatnia edycja:
-j- bo te stare sprawdzone rzeczy są czasem 100 razy lepsze niż nowości.
Zawsze miałam ambicje aby moje dziecko żyło w pieluchach tetrowych, ale dla własnej wygody chyba z nich zrezygnuje. Jeszcze troszkę czasu do namysłu mi zostało. A jeśli są tu mamy, które wychowały dzieci na pieluchach tetrowych to bardzo proszę o opinię.

Moje obydwoje dzieciaczków wychowywało sie na tetrowych.:tak:Tylko nie polecam tego mamom zabieganym, bo jednak to wymaga poswięcenia troszkę większej uwagi.:tak: Z plusów jakie doswiadczyłam to to, że bardzo wcześnie zaczęły mi juz siusiać na nocnik . W wieku ok.1,5 roczku siusiały już na nocniczek.:tak:
Wiem, że pampersy to wygoda( zakładalismy je , gdy szliśmy na dłuższy spacer), ale wcześniej były one bardzo drogie i nie było mnie stać na kupowanie paczki raz na 2 tygodnie.
Z resztą od pampersów pupcia moich dzieci tak sie odpażała , że masakra. Zaraz jakaś wysypka się pojawiała .
Po wyliczeniach taniej wychodziło pranie w dziecięcym proszku pieluszek niż zakup pampersów.:tak:

Moje obydwoje dzieciaczków wychowywało sie na tetrowych.:tak:Tylko nie polecam tego mamom zabieganym, bo jednak to wymaga poswięcenia troszkę większej uwagi.:tak: Z plusów jakie doswiadczyłam to to, że bardzo wcześnie zaczęły mi juz siusiać na nocnik . W wieku ok.1,5 roczku siusiały już na nocniczek.:tak:
Wiem, że pampersy to wygoda( zakładalismy je , gdy szliśmy na dłuższy spacer), ale wcześniej były one bardzo drogie i nie było mnie stać na kupowanie paczki raz na 2 tygodnie.
Z resztą od pampersów pupcia moich dzieci tak sie odpażała , że masakra. Zaraz jakaś wysypka się pojawiała .
Po wyliczeniach taniej wychodziło pranie w dziecięcym proszku pieluszek niż zakup pampersów.:tak:

Czyli wniosek jest jeden z tego co widać ...każda mama musi wypróbować na swoim dziecku... ;-):-)

Hihi, pamiętam, ąe na grudniu 2005 (jak byłam w ciąży z Ingusią) chyba ze 3 dziewczyny deklarowały, że będą uzywać tetry... tiaaa... jedna chyba wytrzymała 1 dzień, najdłużej ze wszystkich... ;)

Witajcie mamusie :-)Mojego pierwszego synka Maksymiliana urodziłam w zeszłym roku w sierpniu więc to zupełnie inna pora roku i trochę ciuszków napewno będę musiała dokupić, ale narazie nie szaleję. Największy problem mam z wózkiem. W tej chwili mamy X-Landera model xa i jestem z niego bardzo zadowolona, super wózeczek, sprawdza się w 100 % ale będę niestety musiała go sprzedać :-( i kupić jakiś gigantyczny tandem. Przeraża mnie to, ciekawe jak będą wyglądały spacery z takim gigantem, albo jazda autobusem???????? Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia to chętnie posłucham. U mnie będzie półtora roku różnicy między dziećmi, więc jedno będzie potrzebować gondoli a drugie spacerówki. Może macie do polecenia jakiś wózeczek dla takiej dwójki? :-)

reklama
Do góry