reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

co do fotelików to my w końcu zdecydowaliśmy się zmienić i zamówiliśmy Maxi Cosi Tobi. Spłukaliśmy się do zera, do końca miesiąca zupa na obiad, ale co tam :) ważne jest bezpieczeństwo.

reklama
co do fotelików to my w końcu zdecydowaliśmy się zmienić i zamówiliśmy Maxi Cosi Tobi. Spłukaliśmy się do zera, do końca miesiąca zupa na obiad, ale co tam :) ważne jest bezpieczeństwo.

larkaa my to samo, dosłownie, do końca miesiąca zupa na obiad.

a jeździliśce już z Kaliną w tym foteliku?

My już próbowaliśmy, ja jestem z niego zadowolona, a mały ile radochy miał. Tylko jak go wkładam w tej całej zimowej zbroi to te pasy ciężko naciągnąć, żeby się pokazał ten zielony pasek. Ale Hubertowi to nie przeszkadza.

No dobra a czym sie rozni tobi od priori ...bo widze ze te dwa typy najbardziej chodliwe?.
My mamy jeszcze maxi cosi (nosidelko) , glowa jej nie wystaje w kurtce sie mieci wiec jest oki :tak:.Pamietam jak bylam w Polsce(latem) to ze zwyklego nosidelka juz jej prawie wystawala glowa (jakies baby desing) Czy cos takiego?.
Roznica jest kolosalna :-).

No ja ostatnio postawiłam Milę przy meblach, nad czubkiem główki zaznaczyłam paluchem i zmierzyłam. Wyszło mi 70 cm. Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć :confused: Może później sprawdzę na leżąco tak jak ty.

no na stojąco to teraz chyba nie dobrze bo nóżki może mieć w kolankach przygięte ,albo może być troszkę przekrzywiona itd

Gdy mierzylam Macka przy ścianie to wyszlo mi ze ma 74cm, a kilka dni temu zmierzyla go lekarka na lezaca wlasnie i wyszlo ze ma 77cm ;-) A wiec na lezaco puki co jeszcze lepiej jest zmierzyc :tak:

Jesli chodzi o nas to Maciek zaklada jeszcze niektore bluzeczki sprzed kilku msc czyli rozmiary 68/74, jednak wiekszosc ubran jest pozanizana i musze mu kupywac od dawna rozmiar 86 albo 12-18msc z ktorych w tej chwili wyrasta. A wiec zakupujac nowe ciuszki kupuje juz 18-23 msc albo rozmiar ponad 90cm.

Po Świetach bylo mi smutno troszke bo maly dostal bardzo ladne ubranka od rodziny niestety na rozmiar 80cm :-( Wiec sa na styk a niemal że juz za male. Tak samo z bucikami, bo dostal śliczne wizytowe buciki ale w rozmiarze takim ze sa na niego teraz dobre wiec jak snieg stopnieje to juz pewnie beda za male :-(

lajfik nie wiem czy napiszę to tak fachowo, ale...
priori nie ma naprężaczy pasów przy montowaniu i przez to fotelik rusza się na boki
priori xp ma już tą opcje i fotelik trzyma się siedzenia jak skała, jest całkowicie unieruchomiony
a tobi oprócz tego ma jeszcze takie zabezpieczenie koło główki, żeby głowa nie latała na lewo i prawo podczas jazdy i gdy dziecko zaśnie
wiele osób kupuje do priori xt ten zagłówek, ale to chyba bezsensu, bo wychodzi to tyle samo co kosztuje tobi

w rankingu foteliku maxi cosi tobi wygrał z priori xt w połączeniu z isofixem, także różnica ogromna.

No dobra a czym sie rozni tobi od priori ...bo widze ze te dwa typy najbardziej chodliwe?.

to ja dodam jeszcze że Tobi jest wyższy od priori o 5 cm. dzieck więcej widzi.

no i jak pisze larkaa bardzo dobrze trzyma się fotela jest sztywny:tak:i nie rusza się na boki

M jak patrzył jeszcze na testy bezpieczeństwa to Tobi wypadał lepiej:tak:

Ja też na dniach będę kupować fotelik. Najwyższy czas, bo młoda się już ledwo mieści.
Byłam oglądać dwa tygodnie temu... wybraliśmy trzy modele: tobi, priori xp, i jeden casual play.

ale po powrocie kazałam mężowi odrobić pracę domową. Usiadł do kompa, czytał opinie i znalazł magiczny (ale w testach też bezpieczny!!) fotelik z obracanym siedliskiem więc napalił się na niego :)
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - foteliki - Axiss Up

tylko nie wiem jak z ceną. Teraz czaka nas wizyta w sklepie, przetestowanie fotelika i zakup. Też będziemy żyć o chlebie i maśle ;-):-)

reklama
Do góry