reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

ardzeh - axis jest fajny tylko węższy od Tobi, ma super okrecane siedziesko, okrecasz je, sadzasz dziecko i spowrotem okrecasz do kierunku jazdy.

larkaa- gratulujemy wyboru :) my też Tobi, malej podpasował ale byla zdumiona,ze inny kierunek jazdy :)

reklama
Ja akurat musiałam kupić coś tańszego niż Maxi Cosi i też jestem zadowolona, fotelik jest francuski (nie wiem na szybko jakiej marki) też regulowany do różnych pozycji leżenia/siedzenia. Jedyne co mnie drażni to zapięcie... wiem że to dla bezpiueczeństwa dzieci by się nie odpinały, ale po kilku kursachj to już mnie palce bolą od tego klipsa :dry:

matko kochana ale drogie te foteliki na szczęście my z babcią mieszkamy to będzie co jeść w razie zakupu ;-) Ja się tak tylko zastanawiam kiedy się przesiąść do nowego fotelika bo ten jest jeszcze dobry, głowa jej nie wystaje i w futrzaku się mieści. Może na 1 urodziny bo będzie przypływ gotówki prezentowej to nie będzie trzeba potem babci objadać ;-)
co do ubranek to my 68 i 74 a Oliwia nie ma nawet 9kg i jak ją mierzyła pani to na 68 , wymierzyła, a Ja w domu na leżąco 74 a na stojąco przy regale wyszło nam 68 to Ja już nie wiem ile ona ma, ale jak ją mierzyłam na leżąco to spała więc była rozciągnięta i luźna a u pani w gabinecie to na tej miarce pani ją ścisnęła tzn. przycisnęła ją tym suwakiem i kazał mi trzymać pod paszkami żeby się nie odsunęłą od końca miarki no i wtedy ona miała tak ramiona wysoko że szyja ściągnięta takze mi się wydaje że to nie jest mierzenie wiarygodne no bo tu niby nogę rozciąga ale za to głowa się w ramionach chowa. Na pewno jest szczupła i nie za ciężka (pani nawet powiedziała że trzeba na to zwrócić uwagę bo mało przybrała w ciągu 2 miesięcy, no cóż zobaczymy ile będzie teraz jak pójdziemy).

matko kochana ale drogie te foteliki na szczęście my z babcią mieszkamy to będzie co jeść w razie zakupu ;-) Ja się tak tylko zastanawiam kiedy się przesiąść do nowego fotelika bo ten jest jeszcze dobry, głowa jej nie wystaje i w futrzaku się mieści. Może na 1 urodziny bo będzie przypływ gotówki prezentowej to nie będzie trzeba potem babci objadać ;-)

Postrzalka jak się wam Oliwka swobodnie mieści to nie ma jeszcze potrzeby zmieniać. A tyłem do kierunku jazdy dla dziecka bezpieczniej :tak:Mi Hubert już się nie mieścił bardzo w tych kurtkach.

co do ubranek to my 68 i 74 a Oliwia nie ma nawet 9kg i jak ją mierzyła pani to na 68 , wymierzyła, a Ja w domu na leżąco 74 a na stojąco przy regale wyszło nam 68 to Ja już nie wiem ile ona ma, ale jak ją mierzyłam na leżąco to spała więc była rozciągnięta i luźna a u pani w gabinecie to na tej miarce pani ją ścisnęła tzn. przycisnęła ją tym suwakiem i kazał mi trzymać pod paszkami żeby się nie odsunęłą od końca miarki no i wtedy ona miała tak ramiona wysoko że szyja ściągnięta takze mi się wydaje że to nie jest mierzenie wiarygodne no bo tu niby nogę rozciąga ale za to głowa się w ramionach chowa. Na pewno jest szczupła i nie za ciężka (pani nawet powiedziała że trzeba na to zwrócić uwagę bo mało przybrała w ciągu 2 miesięcy, no cóż zobaczymy ile będzie teraz jak pójdziemy).

Maks był mierzony u pediatry jak miał 9 miesięcy. Wtedy miał 72 cm i 10.7 kg.

Ja fotelika jeszcze nie kupuję.Niech dobije najpierw do tych 9kg, bo chyba Miłosz i Oliwia to tu jedyne dzieciaczki które nie ważą nawet 9kg. Ale ten fotelik co ma to z niego tak fajnie mu nogi wystają.

reklama
Do góry