reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

a co myslicie o takich zestawach? Bo widzę,żę w komplecie taniej wychodzi niż kupowane pojedynczo?
PHILIPS AVENT zestaw startowy butelki smoczki w PL (1453955373) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Meggi ja miałam ten komplet i był super.
Rampersy to taki pajacyk z krótkim rękawem i nogawkami nphttp://www.agugu.com.pl/product_info.php?cPath=86_129&products_id=15847. Ja przyznam że Piotrek urodzony w czerwcu, chodził cały czas z krótkim rękawkiem na dworze przykryty tylko pieluszką tetrową. Nie wyobrażam sobie dziecka kisić z długimi rękawami jak po mnie pot z gorąca spływa. Pewnie ilość zależy też od tego czy termin na początku czy na końcu sierpnia.
Ja proponuję zakupienia też mleka modyfikowanego dla noworodka, tak mi poleciła koleżanka pediatra. W razie jakiegoś zapalenia piersi czy innych atrakcji mąż po nocy nie jeździł po aptekach. Ja miałam NAN i Enfamil zakupiony.

reklama
Monila - chyba nie spodziewasz się 10cioraczków ;)

jejku.. ja na początku miałam dla maćka chyba jedną czy dwie pary bucików z których i tak nie korzystałam.. w zasadzie jak maciek był malutki to na nóżki dawałam mu tylko skarpeteczki..

mucha_nie_siada - dzięki za info w sprawie butelek tommee tippe.. szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam, że są z tej firmy butelki z tą czarną skalą.. myślałam że są tylko te przezroczyste, bo tylko takie do tej pory oglądałam. A rzeczywiście taka skala się przydaje..

co do łóżeczek to chciałam napisać, że ja sobie chwalę tak zwane łóżeczko turystyczne.. dla maćka kupiliśmy z firmy coneco, w zestawie był nakładany przewijak na łóżeczko, a z boku łóżeczka dość pojemna kieszeń na różne przybory. Dla mnie dużym plusem było to, że jak jechaliśmy np. do moich rodziców na kilka dni to raz dwa i łóżeczko złożone i gotowe do przewiezienia. Poza tym jak maciek zaczął wstawać, a jeszcze nie umiał chodzić to bardzo dużo się wywracał.. no i plusem było to że łóżeczko dookoła ma materiał i siateczkę więc obyło się bez poobijania.

kochane to wszystko przywiózł mój mężuś jak był w UK..;) wiec nie bardzo miałam wplywu na to co kupil;p hihi tym bardizje ze wogole nie wiedzialam ze on ma zamiar kupic cos dla malenstwa ktorego jeszcze wtedy nie było..;)

atlaya ja tez mam zamiar maleństwu zakupić łóżeczko turystyczne z pełnym wypasem: wibracjami lampka pozytywna;)

Polecam takie łóżeczko turystyczne o jakim piszecie, mialam dla Niko i super sie sprawdzilo, nawet mialo plozy i mozna bylo kolysac jak byl malutki :) a w razie czego kolka pozwalaly na szybkie przetransportowanie do innego pokoju.Niko uwielbial wibraje :D:D

Monila - może akurat Wam się przydadzą te wszystkie bajery w łóżeczku ale my w zasadzie z nich nie korzystaliśmy. Zresztą z czasem (chyba z winy częstego składania i rozkładania bo dużo jeździliśmy) coś się popsuło i był problem o ile dobrze pamiętam z "wibracją".. tzn nie dało się jej wyłączyć więc musieliśmy na stałe wyciągnąć baterie..

EwaK - rzeczywiście kółka w tych łóżeczkach to super sprawa.. zabierałam dzięki temu maćka do kuchni i cały czas miałam na niego oko.. zwłaszcza jak potrafił juz sam wstawać i chodzić wkoło barierki :)

altaya wiem ze może się właśnie popsuć wibracja bo koleżance tez się popsuła...;) ale mimo to wole mieć wszystkie te wypasy:)z takimi wypasami łóżeczko nie jest zbyt drogie ;) a może akurat u nas wibracja się nie popsuje;) hihh noo i kołka i płozy do bujania to tez bardzo duzy plus;)ale jak to mowia wszytko wyjdzie w praktyce;)

Ja mam turystyczne łóżeczko, ale tylko na wyjazdy i u dziadków. Jakoś nie wyobrażam sobie mieć je normalnie. Mam wrażenie, że dla kręgosłupa to nie jest dobre rozwiązanie. Łóżeczka drewniane też można kupić z płozami i z kółkami, albo dokupić kółka. :-). Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie :-)

Oli.B - ale ja w nim mialam normalny materac gryka-kokos a nie ten co w zestawie (bo to praktycznie sama deska) wiec z kregoslupem malego jest wszystko w jak nalepszym porzadku. Nam sie wibracje nie zepsuly ale melodyki koszmarne byly :-D Niestety dla drugiego dziecka go nie bede miala bo Niko wykonczyl je osobiscie wiec teraz pora na nowe ale tez raczej turystyczne.

reklama
do łóżeczka turystycznego dokupilismy dodatkowy materacyk więc o kręgosłup nie ma co się martwić, a rzeczywiście ten materacyk co jest w komplecie z łóżeczkiem to raczej nie polecałabym, żeby dziecko bezpośrednio na nim spało..

Do góry