reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
szuszu, a nosiłaś już w chuście? Jak nie, to polecam pójść do jakiegoś sklepu gdzie potrafią zakładać po porodzie z dzieckiem i przymierzyć czy Ci odpowiada. Mnie jak owinęli z Li to byłam przerażona:O i stwierdziłam - nigdy chusty nie kupię:) A całą ciążę się napalałam

Widziałam cały program o noszeniu dzieci w chustach w TV i ma to masę zalet,a ja w trakcie zawsze mogę się do tego przyzwyczaić, na początku może być to niekomfortowe, chociaż wątpię. W Afryce zamiast inkubatorów stosują takie chusty (tzn takie rozwiązania) i przyspiesza to powrót dzieci do zdrowia (chodzi o ciepło i bliskość matki).
Oli, jak kupię i się opatulę to dam znać, może się przekonasz;-)

szuszu, nie miałam na myśli, że jest niekomfortowe, po prostu jak włożyłam małą miałam wrażenie, że mi wypadnie, czułam absolutny brak bezpieczeństwa, mimo że była obwiązana z każdej strony, zresztą jak ja:D A skoro nie czułam się pewnie, to zrezygnowałam na amen ;)

moja koleżanka pracuje w sklepie i w miejscu gdzie szyją takie chusty już próbowała mnie przekonać, ale ja jakoś nie chętnie. Podoba mi się u kogoś, ale sama to nie koniecznie :-), ale bardzo dużo osób stosuje, także luz może Tobie szuszu też się spodoba ;-)

Ja mam termin na połowę sierpnia, a z tego co pamiętam to w sierpniu już aż tak gorąco nie jest;-) A co do bezpieczeństwa dziecka, to akurat tego się nie obawiam. Poza tym mam drugie dziecko, które trzeba zaprowadzić do przedszkola i odebrać i na pewno będzie mi dużo wygodniej z chustą niż z wózkiem w zatłoczonej komunikacji miejskiej. Żałuję, że dla córci tego nie miałam. Ale oczywiście nikogo nie przekonuję;-)

szuszu ja mam takie nosidełko, no ale ono pewnie cięższe od chusty: Nosidełko Cybex i.Go BujuBuju.pl :-)
Ja musiałam 3 razy dziennie wychodzić z psem, bo mój K często wyjeżdżał na kilka dni i bardzo mi się na szybkie ranne i wieczorne spacery przydało

reklama
Do góry