Marcelinaa, czy Ty naprawdę pomyślałaś, że ja kladę osikane dziecko bezpośrednio na prześcieradło?

Ja mam całą wyprawkę do tego. Mam podkłady jednorazowe z ceratą pod spodem, że jak się posiusia albo coś, to jest do wyrzucenia ale nie przecieka, pewnie wychodzi w sumie to drożej niż przewijak(zwłaszcza na początku, kiedy dziecko notorycznie popuszcza przy zmianie pieluchy) ale teraz rzadko się zdarza żeby się ubrudził. A jak robi kupę to dodatkowo na podkład kładę ręczniki papierowe jednorazowe złożone na dwa razy pod całe plecki i tyłek, wtedy ten brud ląduje na nim, jak już obetrę przód, przewracam małą na plecy, biorę brudne ręczniki do woreczka i dokładnie wycieram jeszcze pośladki i plecki. Wtedy jest moment nawiewania

. Myślę, że tak samo robiłabym na przewijaku, żeby nie był mówiąc wprost osr*ny. Takie podkłady(ale większe) i ręczniki papierowe mam zawsze w podróży i mogę dziecko właściwie wszędzie przewinąć. Znajomi się nie krzywią jak przewijam u nich, a przede wszystkim brzydzę się kłaść na te brudne marketowe przewijaki itp.
Co do działu sprzedam/oddam/kupię. Myślę, że nie jest to takie zupełnie głupie - niektóre kupiły ciuszki dla dziewczynki, a okazał się chłopiec. Czasami znajomi dadzą coś za małego, coś czego nie używamy... Albo niektóre mieszkają za granicą gdzie coś łatwiej można dostać i zechciałyby nam przesłać, albo na odwrót

Jeśli potem temat zostanie przeniesiony do 'dzieci urodzone w sierpniu 2011' to może osoby z zewnątrz będą dawały jakieś fajne ogłoszenia o używanych spacerówkach albo coś..
ale to jest moje zdanie, niezależnie dam sobie świetnie radę bez tego wątku

PS Duphaston nadal chętnie oddam