reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

co do fotelika, my w październiku spędzimy 9h w aucie i mała będzie w foteliku bo jak inaczej? I nigdy nie słyszałam o tym, żeby dziecko nie mogło dłużej niż 1,5h. Czytałam wiele artykułów teraz o podróży z dzieckiem i nic nie pisało o fotelikach:nerd:

A ja nie mam sterylizatora?!?:baffled:

Bishopka super buciki! :-)

reklama
Nie ma takiego czegoś odnosnie fotelika, jezeli fotelik jest odpowiednio dobrany to nic sie dziecku nie stanie. oczywiscie jadac w długa podróz nalezy czesto robic przerwy i wyjmowac dziecko z fotelika, kłaść np. na kanapie tylnej w samochodzie, by rozprostowalo sie troszke.
Ja tez nie mam sterylizatora, nigdy nie mialam i nie zamierzam kupowac :-)

Bishopka, nie zgodzę się. Mimo wszystko zaleca się max 2h. No ale podkreślają, że w wyjątkowych syt. nie należy popadać w 'paranoję'.

Odpowiedź na pyt.4 :
fotelik.info :: Często zadawane pytania

I do tego jeszcze filmik:
‪fotelik.info FAQ 009: Ile czasu może spędzać niemowlę w foteliku?‬‏ - YouTube

A co do sterylizatora, to nie używałam przy Li, i butelki przynajmniej TT nie wyglądały 'tragicznie', ale przelewałam wrzątkiem a nie gotowałam. Mam sterylizator do mikrofalówki teraz (tzn. miałam wcześniej ale nie miałam mikrofalówki:-D), i chyba będę używać przez wygodę. Zobaczymy ;-).

Mucha tej niani z lidla nie trzeba płacić:-D

Swoją drogą ja zakupu niani nie planowałam ale była dołączona do materacyka oddechu i teraz jestem zadowolona.

Hej Dziewczynki,

A ja wam chciałam cos polecic,cos co mi ułatwia od 4 dni życie:). Karmie piersią i pamietam,ze przy jednej Natce pieprzyło mi sie ktora piers dawałam,a ktora nie...A teraz przy bliźniakach to oszalec mozna zwlaszcza w nocy jak sie nie pamieta kto z ktorej piersi je( bo to trzeba zamieniac...) i kupiłam absolutnie fantatstyczna rzecz : bransoletki MILK BANDS( wyguglujcie sobie i znajdziecie sklepy internetowe i stacjonarne gdzie mozna kupic). To jest rewelacja! i nawet mozna sobie tam zaznaczac godziny i minuty karmienia ostatniego,zeby wiedziec kiedy dziecko jadło...Swietne!polecam

reklama
Do góry