reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków...

reklama
malabiala moze się okazać, że Ci będzie zupełnie niepotrzebny, ale stosowany jest różnie, np w celu rozruszania laktacji (to najlepiej zrobić dzieckiem ;P ),wyciągania brodawek, żeby dziecku było łatwiej chwycić (chociaż do tego też są "sprzęty" specjalnie przeznaczone i tańsze),odciągania pokarmu, kiedy np, chcesz zostawić z kimś dziecko, albo odrobinę, żeby w czasie nawału jak dziecko nie chce, to żeby sobie troszkę odciągnąć. U mnie np. sprawdził się tak, że moja jak w szpitalu poczuła butlę, to cycem wzgardziła, więc ja się odciągałam i dawałam jej z butli.
Niektóre kobiety wprawniej odciągają sobie mleko ręcznie niż laktatorem. Niektóre w ogóle obchodzą się bez odciągania jakiegokolwiek.

Ja miałam na wszelki wypadek ręczny kupiony, ale okazało się, że mi się przyda elektryczny i potem kupiłam właśnie taki.

Gusiak Jakby coś to ja swój kupiłam w Świecie Dziecka w sklepie stacjonarnym za 149 w internetowym jest w tej samej cenie ale bez gratisów i nie wiem jak tam z dostawą czy odbiorem.

Rojku dziękuję za odpowiedź :) często mam problem czy jakiś "gadżet" kupować czy nie... Poczekam aż dzidzia się urodzi i najwyżej wtedy kupię jeśli okaże się potrzebny, skoro da się obejść czasem bez :)

Da się spokojnie. Jak już będziesz potrzebować, to na pewno w pobliżu gdzieś znajdziesz. Ja mam elektryczną Medelę, ale koleżanka kupiła też z Medeli najprostszy i sporo nim uciągnęła - Medela Lactaset. Nie wiem jak się zapatrujesz na takie używane sprzęty, bo można czasem kilka razu użyte kupić za grosze.

Rojku a powiedz mi czy warto kupić używany laktator czy takich rzeczy nie powinno sie uzywanych kupowac no i podgrzewacz do butelek tak samo? jaka firma jest dobra a nie droga i godna ppolecenia ?;p

melonowa to juz sprawa indywidualna, moja koleżanka pożyczała swój laktator innym. Trzeba tylko dobrze wysterylizować to co miało styczność z mlekiem, niektórzy tez wymieniają niektóre elementy.

Podgrzewacz to wogoóle z mlekiem nie ma styczności, tylko w niego butle wkładasz, więc nie trzeba się tym martwić, można używane kupić. Jedyne co to musisz zwrócić uwagę, czy wejdzie taka butelka, której używasz :) Ja kupiłam używany TommeeTippee, bo używałam ich butelek, a one dośc szerokie są, ale pewnie inne też by ją zmieściły.

no ja na allegro zamowilam takie butelki wiec chyba tez kupie tej firmy i uzywany
a ten laktator to juz sama nie wiem, chcialabym na uczelnie wrocic wiec musze miec, teraz mam problem hehe

Generalnie nie mam nic przeciwko rzeczom z "drugiej ręki", ale laktator jak kupować to chyba nowy bym wolała :tak: ten co napisałaś nie jest drogi, więc można się pokusić na nówkę :)

reklama
Polecam medele bo oni wyspecjalizowani są w tym właśnie. Mają też system sns wspomagania karmienia, jakby ktoś miał problemy z laktacją nad którym się zastanawiałam. Albo butelki dla dzieci z rozszczepem wargi, specjalne lyzeczki do podawania pokarmu, kubeczki, buteki, ktore maja nie zaburzac mechanizmu ssania piersi, itp.

malabiala, czasem taniej wychodzi dokupic czesci, ktore maja stycznosc z mlekiem, ale akurat ja też wolałam nowe :)

moje ostatnie zakupki :) wszystko uzywane, ale w stanie ok
bluza
P6276832.jpg
spodenki
P6276798.jpgP6276858.jpgP6276816.jpg
pajace
3361316069.jpg3361265519.jpeg

Załączniki

• P6276832.jpg
    P6276832.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 52
  • P6276798.jpg