reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

niezapominajka zgadzam się z dziewczynami. Ja porównywałam też ceny niektórych rzeczy z tej apteki i allegro i apteka wypada zdecydowanie lepiej. Bephantenn 100 w aptece 23 a w rosmanie ostatnio widziałam za prawie 40 zł, więc różnice są.
a właśnie dzwonili dziś do mnie z tej apteki ;) bo jak robiłam zamówienie to zabrakło czegoś tam na stanie i nie doliczyli mi tego, ale Pani chciała to jeszcze wyjaśnić ;) (bardzo miło z ich str;D) i powiedziała, że dziś wysyłają, więc jutro powinnam mieć ;) czyli te 72h by się zgadzały, tyklo week wskoczył ;)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi, jak dużo potrzeba podpasek poporodowych? Długo się w tym śmiga (tak przeciętnie?:))
Koralikowa ja dla siebie to akurat zamówiłam laktator ręczny tommy tippe (wychodził też taniej niż na alllegro), bo majtki już mam, podpaski też i chyba nie potrzebuję już nic? :)

Mamuska - ja kupilam tylko jedna paczke
pamietam ze w tych wielkich to w sumie tylko jeden dzien chodzilam
pozniej zwykle podpaski zeby bylo wygodniej:tak:

ale Wam zazdroszczę, że macie już większośc wyprawki za sobą :tak:na mnie jeszcze takie wielkie zakupy kosmetyczne czekają, tylko czekam na jakieś pieniążki bo póki co to lekarz, badania, badania, lekarz i zabrakło :-( dobrze, że zrobiłam sobie listę rzeczy i wiem co kupować, kilka kremów na odparzenia i płynów do kąpieli dostałam ostatnio na spotkaniu Dobrej Mamy, taka paczuszka na początki z dzidziusiem, i jestem bardzo zadowolona :tak: bo nic nie płaciłam a paczuszka warta (dla mamy i dla tatusia) łącznie ze 100zł pewnie. i jeszcze wykładów posłuchałam.
a ostatnio mama do mnie dzwoni i mówi, że kuzynka załatwiła łóżeczko za paczkę pieluszek i krzesełko do karmienia za 20zł jedynie co trzeba zrobić to odmalować ;-) cieszę się ogromnie, nie dość, że dała mi tyle ubranek, drugi wózek, kołyske i kilka innych rzeczy to zawsze jak coś widzi to da znać mamie :tak:

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny, oczywiście większość rzeczy wybierał mój synek, ja tylko negocjowałam odcienie różu żeby za wściekle nie było, inne kolory niż róż, biały i écru nie wchodzi w grę jak zakupy robię z synkiem, wariactwo nawet ostatnio mąż wrócił z synkiem z biedronki z różowym papierem toaletowym myślałam, że padnę ze śmiechu :-D a mina mojego męża bezcenna :laugh2:.

Jeśli chodzi o tą aptekę internetową to mój mąż też ją wyczaił jakiś czas temu i życie nam ratowała nie raz, ceny naprawdę o wiele mniejsze, mam nadzieję że to się nie skończy, my zamawiamy przez internet a odbieramy w Gdańsku w głównej siedzibie następnego dnia przeważnie. Nam się nawet czasami opłaca po większą ilość leków jechać 40 km w dwie strony, ale przeważnie mąż w czasie pracy odbiera.

Też patrzyłam na ta aptekę faktycznie ceny mają dobre, ale niektóre takie same jak w osiedlowej u mnie więc ja zakupiłam u siebie;-) i tak się zastanawiam ile ampułek soli fizjologicznej brałyście/zamawiałyście?? Ja wzięłam 10 starczy?? A gazików jałowych ile mam 5 dokupić?? Zielona w tym jestem..:szok:

AgKrK no ja właśnie nei zamówiłam, bo tam w aptece było 100 sztuk i doszłam do wnosku, że za dużó ;P Też pewnie z 10 kupię :)
Dziewczyny nie wiem czy poruszany był już temat fotelików. Kupujecie z bazą, czy bez? Mu generalnie kupimy chyba maxi cosi cabrio fix i chyba bez bazy. Mamy toyotę, więc w podłodze jest schowek, który trzeba by było czymś wypełniać. W razie czego zawsze można dokupić... A ciekawa jestem Waszych decyzji

reklama
Mamuśka my mamy Maxi Cosi Cabrio Fix bez bazy, przypinany pasami i sprawdza się super:tak: Naprawdę polecam. Baza jest praktyczna, bo nie trzeba pasami wiązać, ale droga strasznie jednak...
Podkładów poporodwych też miałam jedną pakę. Potem wielkie podpaski i to niestety dłuuuugo, dłuuugo, bo całe 7 tygodni z hakiem:confused2:

Ag-Krk 10 spokojnie starczy:tak:

Do góry