reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy i zakupki :)

Z 16miesięcy temu (czyli rok i cztery) miała mojej siostrze urodzić się dziewczynka miała już imię Zosia:tak: i niespodzianka urodził się chłopczyk:-), sis gdy położna jej powiedziała "ma pani pięknego synka" była już wyczerpana i powiedziała "to nie ta bajka, to nie moje dziecko":-D
No ale jest Mateuszek bardzo kochany i wszyscy się cieszą, że chłopak:happy2:.
Siostra miała pretekst by wymienić wózek bo teściowa kupiła jej różowy, kompletną tandetę. Więc sis sprzedała różowy i kupiła wtedy podobający się jej najbardziej zielony buzz, który okazał się być tandetą:wściekła/y:

A co do ubranek, to ostatnio zauważyłam dziwną modę, że albo wszytko na różowo, albo niebiesko. Nic inwencji twórczej. A przecież dziecko po przez zróżnicowane kolory umysł dziecka zostaje pobudzony. Pobudza się jego wrażliwość na otoczenie. I tak samo jest z ubraniem. Monotonia powoduje, że dziecko nie ma bodźca do poznawania, oglądania, bo wszystko jest monotematyczne.

reklama
widze ze zrobilam zamieszanie z pytaniem o chusty i nosidełka...
ale fajnie że tyle opinii... ja chuste kupie na 99 % i chcę w niej nosić maluszka mojego od początku
bo to podobno duzo daje do rozwoju emocjonalnego maleństwa

ale po rozmowach różnych wózek tez kupie - na razie stelaż z gondola i fotelikiem do auta
bo wózek sie przyda na dalsze spacery i gdyby mi faktycznie na poczatku za cięzko było
a w ogóle to sie zastanawiam czy ze względu na mała przestrzen niezrezygnowac w pierwszych miesiacach z łóżeczka i wykorzystac gondole wózka włąśnie do spania...

na ten moment najbardziej jestem zdecydowana co do fotelika
- w gre wchodzi Maxi Cosi Cabrio
Chicco Synthesis X-Plus
lub Bebe Confort Creatis
na tanszenawet nie patrze,bo w testach zderzeniowych maja ponizej 3 czyli nie spełniaja swojej roli
teraz tylko kwestia doboru stelaża z gondolą zeby to do siebie pasowalo...
ale tu juz niestety musze sie do sklepu wybrac i przekonac co jak sie prowadzi...

nie chodzi mi o ciuszki,ale o całość wyprawki:tak: a po za tym ja tylko napisałam tylko swoje zdanie, jak ktoś chce mieć od góry do dołu niebieskie lub różowe to przecież nie przyjadę z odsieczą;-) :-D

pościel mam z głowy, znaczy się nie kupuję kołderki tylko śpiworki ale tych trzy sztuki podobno na początek starczą więc ja już je mam teraz tylko prześcieradełka, ochraniacze na szczebelki. No i łóżeczko, choć z tym nie musimy się śpieszyć bo mamy kołyskę:tak:

Ja też chciałam kołyskę ale wszyscy na mnie siedli że jest na krótko i po co a mi się tak podobają i co mam zrobić...

a dziś mój małżon do mnie dzwoni i mówi że czeka na mnie w domu big paka od znajomych tj...nosidełko,wanienka plus coś do podkładania do kąpieli do wanienki(coś tak określił mój mąż)leżaczek dla dzidzi paka big ciuszków a to najlepsze dwa wózki dobre co ja sie pytam po co brał te wózki skoro kupujemy a on będziesz mieć trzy nosz kurczę nie mogę...no i parę innych rzeczy mój mówi pokój załadowany czeka na cię i dwa wózki na środku...no chyba,że wożki mi się spodobają to nie kupię ale jaja nawet sie nie spodziewałam i do tego worek ciuszków nowych używanych...

Aduniu to Cię miła niespodzianka spotkała;-):-D to napisz jakie te wózeczki to poszukam na neci i lukne:tak: bo spac mi się jeszcze nie chce;-)

aha i dostaliśmy spiworki do spania bo mój mąż mnie dziś pouczał że nie wolno pod kołderką bo może się udusić itp...popatrzcie jaki to mądrala się zrobił:-D:-D:-D:-D obyty w nowinki...

MAJU cholercia ja nie wiem jakie te wózki bo mój mi nie powiedział a wracamy za dwa tygodnie do siebie do chawirki tzn on tu ma do mnie dojechać posiedzimy i potem wracamy ale to gdzieś za dwa tygodnie i muszę się uzbroić w cierpliwość a uwierz mi że poleciałabym już teraz na nogach do domu żeby to wszystko oglądnąć....nie ważne 400km

reklama
no no to twój mąż rzeczywiście się coraz bardziej wczuwa w rolę ojca:-D i dobrze bo to miło jak facet się interesuje i sypie radami:tak::-D oj wierze Ci bo ciekawość to normalnie do róznych głupich rzeczy potrafiłaby człowieka zmusić:-D to jak już wrócicie do domku to wtedy nam napiszesz i będziemy oglądać:tak:
atak swoją drogą czy któraś z was może słyszała o tej polskiej firmie ed-re-ma?:confused: bo ten wózio co oglądaliśmy był naprawdę fajny i nie kosztował dużo bo niecałe 800zł:tak:

Do góry