reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja chyba jednak wolę kupić niż pożyczyć. Przy Nati miałam od koleżanki i był już wysłużony.
Avent chciałam bo mam kupiony zestaw butli z tego.
Do innych nie będą pasować.

I no właśnie ręczny czy elektryczny? Chyba są 2 w 1 bo mi kiedyś coś koleżanka wspominała.

Ja mam avent ten 2w1 i jestem mega zadowolona :) tzn byłam bo teraz jeszcze nie potrzebowalam

Ja tez mam 2w1 Avent, kupiłam bo tutaj macierzyński trwa 16tyg, a więc najpóźniej do 4m-ca dziecka, a ja chcę do 6m-cy lub dłużej karmić, wiec to był konieczny wydatek. Kupiłam używany bo i tak za każdym razem wyparzam części do niego. Aventem ściągam piers po karmieniu do zera w ok 10min. Sposobu ręcznego nie próbowałam, z lenistwa.

Używam go sporadycznie. Pierwszy tydzień byłam w szpitalu i tam mieli elektryczny Medela na dwie piersi na raz. Używałam go gdy miałam nawał i gdy musiałam dokarmiać młodą przy żołtaczce. Szybko i sprawnie ściągał (40ml w 3 min z jednej piersi!!!), ale sutki mnie bolały bo za mocno ustawiałam ciągniecie.

reklama
Kupiłam dziś w końcu kapturki do karmienia... Avent ale za 20 pln!!! Jak mam na canpol wydać 16 to dołożyłam i mam te których kiedyś używałam ;-)
A wiecie gdzie? W aptece Biedronki! Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest! A warto zajrzeć bo ceny wielu rzeczy (tych które ja sprawdzałam) były dużo niższe niż w innych.

chyba tez bede musiala zainwestpwac jakies ochraniacze na sutki bo mimo dobrego wg mnie przysysania zaczynaja mnie bolec. a jak nie karmie to bolesnie czuje napływanie pokarmu.

Ja chyba też będę sprzedawać ręczny Aventu.
A w szpitalu korzystałam z elektrycznego Medeli,mieli jeden do pożyczenia na oddziale i bardzo mi pomógł rozkręcić laktację.

Teraz nie korzystamy z żadnego bo idzie nam całkiem nieźle i jeszcze nie było takiej potrzeby.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry