reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziewczyny, dzis ogladalam troche chusty. Tak piszecie o nich, ze sama zapragnelam ja miec:) ale nie moge sie zdecydowac, no i tu pada moje pytanie.. Czy chusta mei tai jest odpowiednia juz dla Laury? Chodzi mi o wiek. No bo dziecko w niej siedzi prawie tak samo jak w nosidelku typu babybjörn:/ a ogladajac wiazania stwierdzam, ze mei tai jest najlatwiejsze:)

Ostatnia edycja:
No i jestem. Tylko na początek trochę sprostowania. Mei tai to nie chusta a nosidło. Nosidło miękkie dokładnie, a wszelkie nosidła wyłącznie dla dzieci siedzących! Porównanie mei tai do BB jest bynajmniej nie trafione. Wisiadła BB mają sztywny panel i dzieci wiszą w nich w kroku absolutnie nie polecam noszenia w tym nikogo!!!
A co do kółkowej to fakt cudowna sprawa, wbrew pozorom nie wystarczy do niej0dziecka włożyć, bo źle dociągnięta chusta kółkowa może przynieść więcej szkody jak pożytku, ale na pewno użytkowanie jest o niebo prostsze niż w długiej wiązanej.
Jak coś chętnie myśl rozwinę;):D

Dzieki dziewczyny.

Tusiaczku, fakt zle napisalam, ze mei tai to chusta:) a z tym porownaniem chodzilo mi, ze to mei tai jest tez z rodziny nosidel:D tylko chyba lepsze:)
Ok, skoro kolkowa jest latwiejsza, to jeszcze gdybys mi podpowiedziala czy w tej chuscie zawsze dziecko musi byc tak bokiem? Czy da sie ja zalozyc tak jak te dlugie chusty zeby dziecko bylo przodem do matki?Szukajac info o kolkowej nigdzie nie znalazlam zdjecia zeby dziecko bylo na klacie tylko tak po boku, nooo wiesz o co mi chodzi:)

Edit: Ok, glupie pytanie, no bo te obrecze zawsze chyba musza byc na jednym z ramion, to jak ma byc dziecko na klacie:D tak mi sie wydaje. Wybaczcie, ale jestem w tym temacie zieloooona:/ tyle co wyczytalam w temacie chustowania to wiem:)

Edit2: aaa znalazlam, ze i tak sie da ja zalozyc:)

Ostatnia edycja:
Oczywiście że się da zupełnie przodem;) wpisz sobie na YouTube ring sling, bo polskie instrukcje są do dupy, wg nich noworodki tylko w kołysce, a kołyska to zło. Kółkowa wbrew pozorom daje dużo możliwości, ja obecnie trenuje wrzucanie na plecy:D
Jakby jeszcze trzeba było rady to proponuje się przenieść się z tą dyskusją na wątek o chustowaniu, bo zaraz tu nas Jagódka pogoni:p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry