reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy lipcowek

reklama
bo ciężkiej zwadzie z teściową kupujemy dzisiaj łóżeczko turystyczne Koelstra (na dół domu), i zwykłe drewniane do naszego pokoju. "Mamusia" uważa, że turystyczne się nie nadaje bo jest zbyt miękkie i dziecko nie będzie mogło stabilnie stawać w nim. Według niej powinniśmy kupić dwa normalne i turystyczne. Ja zadzwoniłam do szwagra, który ma 3 letniego synusia, zapytać go czy turystyk zda egzamin i powiedział, że jak najbardziej. Oni do tej pory z niego korzystają i wszystkie obawy jego matki są bezpodstawne. Poszłam i jej to powiedziałam. Normalnie byłam nawet miła, choć nie powinnam po tym jak mi w trakcie "dyskusji" powiedziała: "sobie powinnaś coś kupić bo jakaś nienormalna jesteś".
mąż to skwitował za zamkniętymi drzwiami: głupia baba :p

Lilla, my z kolyski przechodzimy od razu do turystycznego. Zdaje to egzamin, moj chrzesniak na poczatku mial drewaniane, ale mimo miliona ochraniaczy i tak sie w nim obijal..wiec kupili turystyczne i mial je do samego konca, az przeszedl na zwykle lozko.

Tak do spania codziennego to drewniane łóżeczko i porządny materac chcemy bo skoro i tak musimy dwa mieć to jeden może mieć normalny sprzęt.
Materac chcemy w Ikea kupić i stąd pytanie czy któraś tam kupiła i jakie opinie są?

Nie kupowałam w ikei u nas z janpola (tak mi się kojarzy nazwa hmm) gryka kokos. Zakładam ze mozemy przy nim zostać az do przesiadki do normalnego lożeczka.

No ja spacerówke mam z zestawu 3w1 ale parasolke później trzeba będzie kupic. I mam już 500zł odlozone na fotelik 9m+ tylko muszę temat zgłębić co kupić i gdzie żeby nie przepłacić, bo np w smyku mają zawyżone często ceny. I chcemy nowy bo jednak tego fotelika stosunkowo dlugo się używa i nawet jeżeli kupic bezwypadkowy to rok produkcji pewnie dwa lata wstecz.

reklama
Dla córki 7 lat temu [emoji33] miałam romer king plus bez isofixa. Ostatnio widziałam w sklepie, ze jest nadal popularny. Sklep niedaleko wypatrzyłam na Allegro, podjechałam i odebrałam osobiście. Od razu Pan mi pokazał jak montować.
Wybrałam romera bo był największy spośród tych do 18 kg. Służył do 3ch lat.

Do góry