reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

mówie wam anglicy lepsze rzeczy oddają za darmo niż polacy sprzedają... tak na marginesie M. mi powiedział że tą wersalkę od Polaka kupił ... ;///

reklama
co do kocyka do wózka ja chyba wystrugam małej sama:) można taką pusiową wełne kupić, co prawda kosztuje z 7-8 funtów ale radość zrobienia dziecku czegoś samemu chyba wynagradza ;)

na pewno umiesz! To wcale nie takie trudne ;) tylko tak wygląda ;)) a kucyk na szydełku czy drutach to chyba najprostsza rzecz jaką można zrobić ;)) Trzeba tylko mięciusią wełne i wielkie szydło takie z 8 mm a reszta to już banał kochana ;) Ta kobietka: Easy Crochet baby swaddler style blanket - YouTube robi prześwietne jasno wytłumaczone tutoriale dla początkujących, na prawdę ja byłam szydełkową nogą a z jej filmikami zrobiłam już dwa sweterki, czapeczkę, sukienkę ;) polecam szczerze.

Ja też uważam, że kupowanie pościeli do wózka to chyba niepotrzebny wydatek. A w ogóle w łóżeczku będziecie miały pościel, bo ja myślałam tylko o prześcieradełku oczywiście i kocykach (w zależności od pogody i temperatury w domu cieńszy bądź grubszy)?

WŁÓCZKA MILLA 100% akryl DUŻY WYBÓR KOLORÓW (2902548159) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
taka włóczka plus szydełko (zazwyczaj pisze jakie do tego trzeba urzyć, ale standardowo jak masz 5 mm to poradzisz sobie z każdą grubszą, czasem 8 mm jest niewygodne, najlepiej by było mieć kilka w rozmiarze 3,5 , 4,0, 5,0, 7,0 wtedy zawsze jakeś jest dobre ;)) I na poczatek nie musisz umieć nic poza łańcuszkiem i słupkiem. Taki kocyk spokojnie wykonasz tymi dwoma ściegami a dzieki ciekawej wloczce nie bedzie nudny ;) nawet jak sie pomylisz gdzies to taki rodzaj welny ukryje bledy ;))

reklama
sembonzakura ja zarażona twoja pasją razem z mamą zaczęłyśmy tworzyć nasze dzieła:-) i tak dzisiaj powstał pierwszy baletek;-) jutro drugi:-)
a jak dojdziemy do wprawy to ubranko do chrztu planujemy wydziergać:-)

Do góry