reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Aśka czy te spodnie ciążowe to z H&M jeśli tak to mam identyczne tez zakupione na allegro :)

Ja w sobotę kupiłam na lumpikach 4 rzeczy dla małej za wszytsko zapłaciłam 5 zł i jak tu nie kupować :) toż to grzech byłby

Ja dzisiaj na ebayu 2 pary spodni dla siebie z C&A za cale 4,06€ kupilam.Wreszcie sie udalo tak tanio bo sie czaje juz chyba 2-3 tygodnie....

Listy rzeczy dla maluszkow mnie ratowaly w pierwszej ciazy.Ale kazde dziecko jest inne i czesc rzeczy w ogole sie nie przydala.Z mojego doswiadczenia wymienie po prostu to,co sie nie przydalo:
-Lozeczko kupuje tylko turystyczne+dobry materac.W drewnianym mloda spala jakies 4 miesiace-pozniej zaczela sie krecic i walic lbem o szczebelki.Wstawilam turystyczne i problem z glowy.
-Karuzela na lozeczko u nas mijala sie z celem.W ogole pozytywki ale mam2 fajne wiec sprawdze przy drugim.Ja ustawialam magnetofon i puszczalam plyty.
-Ciuszki wygodne i miekkie.Spodenki tak ale dresy albo te bawelniane-dla mnie rewelka.Spioszki,pajace-rozpinane na dole.Bez tego nawet do reki nie wezme! :tak:I zgadzam sie-dla takich maluchow bez falbanek,kapturkow,kieszeni.Wyglada super ale dzieci chyba nie najszczesliwsze...Chociaz na upaly dla dziewczynek proste,cieniutkie sukienki to rewelacja!
-Sudocrem.Zuza miala zbyt delikatna skore i potrzebowala "lekkiej konsystencji" kremu.Bübchen ma taki lekki a jak sie czerwienila(strasznie wrazliwa ma skore-naprawde) to bepanthen.
-Nie korzystalysmy w ogole z oliwki.Ponoc wysusza skore? Kupilam maly balsam do ciala ale uzywalam Oilatum albo Balneum do kapieli i balsam tez sie nie przydal ;-) Naprawde dobrze pielegnuja skore.Nawet "nadwrazliwcow" ;-)

Ja caly czas czekam na wyjazd do Polski.Tam wiem,ze jakies rzeczy sa przygotowane dla mlodszej mlodej i dopiero pozniej sie bede zastanawiac.Najfajniejsze,ze po kolezance ma odlozone,ktora urodzila sie 5.05. wiec idealnie czasowo sie wpasuje :-D

Ostatnia edycja:
wpadłam dzis do lumpka i poczyniłam zakupy... dwa pajacyki o-3 miesiaca, 3 bluzeczki z dł rękawkiem (3-6miesiecy-akurat na jesien) spiworek do spania, bodziak 0-3miesiaca, 1 bluzeczka z kr rekawkiem o-3 miesiaca, buciki na jesien z welurku, ogrodniczki krótkie na lato 0-3 m-ca, śliczne spodenki dresowe 3-6mca. większość disneya, georga i nexta. do tego piekną nową koszule nexta ( z metką) dla chłopa mego :) i zaplaciłam całe 14zł :)

zostanie mi do kupienia śpiochy i połśpiochy,bodziaki, skarpetki i czapeczki na poczatek i mam wszystko dla chłopaka, dla dziewczynki w razie czego tez mam wszystko (po córce)

to sie zaopatrzylas... i za jaka cene :szok: tez tak chce... ja poczekam na nasze wyprzedaze w styczniu i wtedy kupuje, co do spiworkow radze miec ze dwa... jakby w nocy sie ulalo lub pielucha przepuscila :)

reklama
Mysiak super łowy, ja na razie nie kupuję ubranek, ale mam nadzieję że po 20-stym się to zmieni :)

Nia dobre podejście:) po co przepłacać ;)

Do góry