reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
juz referat o tym na ktorejs stronce tu pisalam, niektore z Was pewnie pamietaja- po co Wam posciele, dziecko do conajmniej skonczonego pierwszego roku zycia ze wzgledow bezpieczenstwa powinno spac w spiworku!!! im mniej w lozeczku tym lepiej, zadnych sziki miki lepiej nie kusic losu, ladnie to wyglada ale dziecko ma byc bezpieczne...

nia dobrze.uswiadomilas nas swego czasu ale kazdy ma swoje zdanieu mnie w pracy dla tych maluchow co zostaja pozostawione sa wlasnie wieksze lozeczka i kolderki.nie zdazylo sie nic zlego.natomiast osobiscie mialam do czynienia gdy dziecko udusilo sie w spiworku.wiec nikt mi nie mowi ze spiworki sa cacy a posciel be.kazda z nas ma swoje zdanie i swoj rozum a takze i doswiadczenia.A ze przy okazji cos wyglada ladnie nie ma tu nic do znaczenia.Niestety nie zgadzam sie z toba ani troche

Ostatnia edycja:
ja wczoraj w lumpku za 12pln złowiłam tyle:

IMAG1673.jpgIMAG1675.jpgIMAG1676.jpgIMAG1677.jpgIMAG1682.jpg

nia dobrze.uswiadomilas nas swego czasu ale kazdy ma swoje zdanieu mnie w pracy dla tych maluchow co zostaja pozostawione sa wlasnie wieksze lozeczka i kolderki.nie zdazylo sie nic zlego.natomiast osobiscie mialam do czynienia gdy dziecko udusilo sie w spiworku.wiec nikt mi nie mowi ze spiworki sa cacy a posciel be.kazda z nas ma swoje zdanie i swoj rozum a takze i doswiadczenia.A ze przy okazji cos wyglada ladnie nie ma tu nic do znaczenia.Niestety nie zgadzam sie z toba ani troche
nie musisz sie zgadzac :-) absolutnie nikogo nie atakowalam i nie napisalam niczego zlosliwie:-)
kazdy niech robi jak chce...
swoja droga w de jest zalecane spanie w spiworkach i o zadnym uduszeniu nigdy nie bylo mowy ale trzeba oczywiscie rozmiar miec odpowiedni a nie dwa rozmiary za duzy, z wygladem- chyba kazdy wie ze nie o to chodzi ale o oplyw powietrza...:-) i kazdy chyba tez wie ze dziecko do 3 roku zycia gdy zostanie odciety przeplyw powietrza poprostu przestaje oddychac... ale zeby nie bylo kazdy ma swoj rozum :-)
ale zeby nie dolewac oliwy do ognia- w mojej powyzszej wypowiedzi nie bylo absol7tnie zadnej zlosliwosci przeciw ktorejkolwiek z mam tylko moja rada polaczona z moim zdaniem,
i na koniec by nie dyskutowac wiecej -masz racje a ja swiety spokoj-amen:-)

Ostatnia edycja:
nia co kraj to obyczaj;-) wiadomo bezpieczenstwo dla malucha najwazniejsze a dla nas chociaz odrobina poczucia bezpieczenstwa..Chociaaz juz do konca zycia bedziemy sie martwic o te nasze szkraby,zaczynajac od tego czy spia w optymalnych warunkach konczac na tym jak sobie w zyciu radza......

Co do śpiworków i pościeli, to powiem, że Kubę najpierw opatulałam kocykiem, potem w śpiworek.
Na poduszce zaczął spać jak miał rok (?), a pod kołdrą ginął całkiem, więc leżała w szafie i została wyjęta jakiś rok temu.
Teraz nie zamierzam kupować pościeli, po prostu z powodów praktycznych.

Co do śpiworków i pościeli, to powiem, że Kubę najpierw opatulałam kocykiem, potem w śpiworek.
Na poduszce zaczął spać jak miał rok (?), a pod kołdrą ginął całkiem, więc leżała w szafie i została wyjęta jakiś rok temu.

Mam bardzo podobne doświadczenia :-D

reklama

i ja sie do tego przyłączam...Aska najpierw spała zawinięta w rożek, bo wtedy się nie wybudzała, albo przkrywałam ją kocykiem, zimą spała w spiworku. poduszke moje dziecko uzyło do spania pierwszy raz jak miała 3 lata skonczone, wczesniej poduszka słuzyła do przytulania :) albo lezała w kącie łozeczka i spały na niej misie:)

nanulinko piękne łowy..:) ja tez uwielbiam chodzic po lumpkach :) choc teraz niewiele mi zostanie do kupienia, bo dostałam dla chłopca paczke od kolezankiz francji :) i jeszcze jedna kolezanka mi wysle ciuszki po synku :) ale jak łaze po miscie to nie umiem ominać tegoż sklepu :)

Ostatnia edycja:
Do góry