reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

ADDDAAA ja kupiłam ten wózek
TOLEDO CONECO ORANGE+GONDOLA+2xOCIEPLACZ +Torba (659749621) - Aukcje internetowe Allegro

ten dostawca ma taniej tylko trzeba dokladnie doczytac jaki kolor cie interesuje i na nie ktorych aukcjach musisz zaznaczyc czy chcesz torbe czy maskotke ja wybralam torbe...mimo ze w aukcji nie bylo napisane ze jest to model z 2009 to dostalam wlasnie juz z tego roku-kosztowal mnie 800zl z przesyłką.

_TOLEDO_CONECO +GONDOLA +2xOCIEPLACZ +TORBA+FOLIA (659749588) - Aukcje internetowe Allegro
tutaj masz ten sam wozeczek co pokazalas za 875zl a nie 935zl.

Jesli chodzi o gondolke obawiam sie ze w styczniu-lutym moze byc za mala (kombinezon+kocyk itp.) ale same wspominaly kobitki ze dziecko majac juz 6-8miesiecy nie chce juz jezdzic w gondolce bo wola siedzieć-wiec ciezko sie zdecydowac czy wybrac głeboka gondolke w innym wózeczku a i tak w styczniu-lutym zmieniac na spacerówke czy kupic to co nam sie podoba....z mniejsza gondolka-nie mam zbytnio porównania ale tragicznie malutka to ona nie jest powiedziala bym ze nawet jest wieksza gondolka niz w x-landerze.
Ja kupilam to co mi sie podoba:-):-):-)

Jesli chodzi o krem p/odparzeniom czy zasypka to ja narazie zakupilam krem bambino z tlenkiem cynku ....a zasypke dokupie jak pupcia bedzie czerwona przez upał np. dodatkowo.

Pozdrawiam

Załączniki

• toledo.jpg
    toledo.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 40
  • coneco2.jpg
    coneco2.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez slyszalam, ze mąka ziemniaczana jako zasypka jest najlepsza:-) I tez bede ja stosowac. MAKRO ja mam wlasnie zestawik - spiochy, koszulka z długim rekawkiem, kaftanik , skarpetki, czapeczka i łapki przygotowane do ubrania malej po porodzie. jeszcze kocyk, albo becik wezme. I dla mnie to w zupełnosci jesli chodzi o grubosc ubioru wystrczy. Taki kaplecik jak wkleiłas to w sam raz :-) I nie kupuj za duzo kosmetyków, kilka podsawowych ,a pozniej najwyzej cos dokupisz :-) ADDDAAA - heh co połzna to inny obyczaj :-) Mi znow mowiła ,ze wygodniej sie myje takiego niemowlaka w płynie do kapieli. Ja mam HIPP i jest on do stosowania od urodzenia

Jeśli chodzi o kosmetyki to mi na szkole rodzenia też mówili że płyn dopiero po miesiącu a tak to najlepiej mydełko, ale ja spróbuję pójść za doświadczeniem koleżanek i będę Agatkę kąpała w emulsji Oilatum bo boję się że mydło to jednak mydło i będzie za bardzo wysuszać. Tak czy inaczej wszystko trzeba bardzo dokładnie czytacz czy dany kosmetyk można stosować od urodzenia bo ogromna większość jest od miesiąca
Jeśli chodzi o zasypki itp. to nam mówiono że na pupę o okolice nie wolno ani dla chłopca ani dla dziewczynki bo taka zasypka może się dostać nie tam gdzie powinna... Zasypki można używać po paszki, na szyjkę dziecka, pachwiny i inne zagłębienia jak jest ciepło żeby się nie robiły potówki. Do smarowania pupy polecali najlepiej zwykły Linomag jak wszystko jest Ok, a jak coś nie tak się robi to krem Alpika (taki z cynkiem) albo Sudokrem i podkreślali że należy smarować pupę a nie wszystko co jest pod pieluszką. Co do Linomagu to 2 moje koleżanki na nim odchowały dzieci nie stosując innych kremów więc ja też spróbuję.
A jakie chusteczki kupujecie? Ja na początek stwierdziłam że spróbuję Nivea Sensitive a potem zobaczymy

co do kosmetyków to moja polożna na sr polecała johnsona z tej zółtej serii od urodzenia lub oilatum. A na pupcie linomag, a jak juz sie coś dzieje, to dopiero sudocrem, bo nieraż mamy odrazu sudocrem ładuja na pupe maleństwa i potem jest masakra...

a pieluszki musza być bezzapachowe... ja jedne kupiłam johnsona(do szpitala), a w domu bede stosować bezzapachowe chusyteczki pampers

a z pieluszkami czekacie jak nablizej porodu czy juz kupujecie??? bo polozna mowila,ze jak przed porodem lekarz okresli wagę mniej wiecej to wtedy dopiero kupić czy te najmniejsze czy te 3-6 kg

a pieluszki musza być bezzapachowe...
hmmm... domyślam się że chodziło o chusteczki ;-)

a co do pieluch to mam jedną paczkę Pampersów New Baby 1 (są tylko małe paczki) i średnią New Baby 2. Jedynki kupiłam bo Agatka zapowiada się raczej mała i do tego nie wiem czy nie urodzę trochę wcześniej, poza tym znajomi doradzili mi żeby tak zrobić bo oni kupili na początku tylko dwójki i były za duże mimo że dziecko miała ponad 3 kg więc teoretycznie łapało się już na 2.

Linomag - moja ulubiona masc, ktora ja sama czesto stosuje :-). Tez mam dla malej linomag i nic innego nie chce stosowac (chyba,ze zajdzie taka potrzeba)Pieluszki mam pampersy 2. jak bede za duze, to sie dokupi. Ja jeszcze do kapieli bede dodawac oliwe z oliwek, zeby pozniej malej juz nie smarowac oliwka. Co do chusteczek to mam na razie Nivea - ale tylko na wszelki wypadek. Na poczatku nie chce uzywac chusteczek, zeby nie uczulic malej. Postaram sie przemywac jej pupcie wilgotnymi gazikami.

Ja w domu też nie chcę używać chusteczek z tego samego powodu (przynajmniej w ciągu dnia bo w nocy pewnie i tak nie będzie mi się chciało wstawać i gotować wody ;-)) ale w szpitalu trudno będzie do każdego przewijania kombinować miseczkę ciepłej przegotowanej wody ;-)

a z pieluszkami czekacie jak nablizej porodu czy juz kupujecie??? bo polozna mowila,ze jak przed porodem lekarz okresli wagę mniej wiecej to wtedy dopiero kupić czy te najmniejsze czy te 3-6 kg

Ja pieluszki kupiłam. Właśnie z ta granicą wagową, 3-6 kg.
Moja ginka już mi mniej więcej określiła wagę Juniora. :-)

Jeśli chodzi o kosmetyki to mi na szkole rodzenia też mówili że płyn dopiero po miesiącu a tak to najlepiej mydełko,

A jakie chusteczki kupujecie? Ja na początek stwierdziłam że spróbuję Nivea Sensitive a potem zobaczymy

Ja płynu na sam początek tez bym nie używała. Poza tym z tego co wyczytałam na prawie każdym piszę że nie można stosować od pierwszych dni.

Co do chusteczek zakupiłam Nivea. Soft&Care. Ja używam Bambino tak więc w domu nie brakuje odpowiedniego zapasu.

reklama
Do góry