reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Znajomy rehabilitant powiedział, że biodra jak biodra... ale dziecko uczy się źle chodzić.... tzn. chodzi cały czas podparte z przodu - pcha ten chodzik i potem z niego wyjęte nei umie złapać równowagi. Do tego w chodziku dziecko czuje się bezpiecznie, bo nei walnie w szafkę głową tylko chodzikiem, a to nie boi... z czasem dzieci w chodziku tracą instynkt samozachowawczy i potem z niego wyjęte biegają nie myśląc o tym jak się zatrzymać i zatrzymują się dopiero na ścianie lub wcześniej wspomnianej szafce...
Mój Tomi w chodziku bywał ze 2-3 razy w tygodniu po 15-20 minut i nic mu nei jest. A chodzić zaczął dość wcześnie. Pierwsze samodzielne kroki stawiał w wieku 9,5 miesiąca.

Ja na prawdę nie pracuję w firmie Maxi Cosi ;P po prostu jestem z tego fotelika zadowolona.

co do chodzika to my też chyba spróbujemy się obejść bez niego, też się trochę negatywnych opinii nasłuchałam:baffled::baffled: i chyba nie będziemy chodzika kupować:cool::cool:

a co do Firmy Maxi Cosi to faktycznie Ewo wygląda jak byś w tej firmie pracowała:-D:-D, takie wychwalanie i pozytywne komentarze:tak::tak:, to fajnie, że jesteś z tego fotelika taka zadowolona, przynajmniej widać, że warto było wydać te pieniądze;-);-);-)

my żeśmy się w końcu zdecydowali na chicco key 1
FOTELIK SAM. CHICCO KEY 1 X PLUS (9-18kg)POL GWAR (964218918) - Aukcje internetowe Allegro
jak na razie jeszcze go nie zamontowaliśmy w samochodzie, ale w domu mała dosyć chętnie w nim siedziała i się bawiła,:tak::tak: a jak się sprawdzi w podróży :confused::confused:to zobaczymy jak już go w samochodzie zamontujemy i go wypróbujemy:sorry2::sorry2:mam nadzieję, ze będzie wszystko oki:-p:-p

reklama
Dziewczyny napomkne tylko, ze w biedronce byly/moze jeszcze sa naprawde bardzo ladne welurowe dresy dla maluszkow. Ja kupilam [wczoraj] rozm 80. I jest lekko za duzy, ale to dobrze. Na dluzej bedzie.
Kosztuja 29,99zl :)

Ja powiem o pchaczach- to moja kolezanka miala chicco i to byla porazka!! One sa bardzo lekkie i bardzo latwo dziecko przez niego leci do przodu, jak sie mocniej oprze (chodzik wteyd przewraca sie a dziecko leci na glowe.)W przeciagu 1h z 4 razy mala jej tak poleciala. Az w koncu chodzik poszedl w odstawke. Im brakuje obciazenia.. A dwa te wszytskie rzeczy co sa do zabawy na przodzie chodzika interesuja dziecko, wiec fika jescze bardziej

Co do chodzika to tez mi odradzal ortopeda, bo latwo w nich pokrzywidz dziecku nozki.

Co do chodzika to tez mi odradzal ortopeda, bo latwo w nich pokrzywidz dziecku nozki.

Nóżki i kręgosłup, który też się układa nie prawidłowo.
Ale chodziki odradzają chyba wszyscy lekarze - przynajmniej ja się jeszcze nie spotkałam z pozytywna opinią.
Nasza dr od bioderek to stwierdziła, że ktoś kto to wymyślił kierował się tylko i wyłącznie lenistwem a nie zdrowiem.

ja też nie jestem za chodzikiem, bo to nie dość że niezbyt dobre dla dziecka to jedynie dla rodzica jest wygodą. My mamy od kilku dni szelki z pałąkiem, Jula w nich jeszcze nie chodzi co dzien bo nie chcę jej kręgosłupa obciążać, ale już sama coraz silniejsza jest i chodzi przy wersalce, przy szafce. Myślę że lepsze są takie szelki bo dziecko ma obie łapki wolne i samo może łapać równowagę czego w chodziku nie zrobi.

Beatko widziałam te szelki ale jakoś szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie dziecka w nich.... :blink:Możesz mi jakoś łopatologicznie opisać o co tu chodzi?? Ew. może masz jakieś "pokazowe" zdjęcie swojej Julci w takich szelkach?:confused::-)

Wklejam moje dzisiejsze zakupy:-)- komplecik dal Zosi, spódnica dla mnie i inne Zosiowe ciuszki. Nieuprasowane wiec wiadomo- nie prezentuja sie najlepiej:sorry2:
P1090474..jpgP1090473..jpgP1090477..jpgP1090483..jpgP1090460..jpgP1090479..jpgP1090466..jpgP1090470..jpgP1090468..jpgP1090481..jpg

reklama
Do góry