reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
empikfoto.pl - Internetowe Laboratorium Cyfrowe

Dla tych co poszukują kuli śniegowej ze zdjęciem. Do zamówienia przez internet.

A co do fotelików, to ja mam Maxi Cosi dla obojga. Tomek jeździ w MaxiCosi Tobi. Jestem z nich bardzo zadowolona. Co prawda jeszcze lepiej by było, gdyby ten większy też do pralki można było wrzucić, no ale nie można mieć wszystkiego ;)
I zastanawiam się teraz co zrobić, jak Adaś wyrośnie z tego małego fotelika, a Tomasz (12kg) jeszcze będzie w swoim jeździł, bo te następne, będą chyba na niego za duże jeszcze :/

Ostatnia edycja:
Daisy tu masz linka:
CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka

jest beznadziejny z powodu sposobu zapinania pasów bezpieczeństwa.Nie wiem jak jest to rozwiazane w innych fotelikach, ale tu najpierw trzeba złaczyc ze soba sprzaczki dwóch pasów i dopiero złaczone wpiac w klamre (te sprzaczki jednak tylko sie do siebie dokłada) . Klamra jest zbyt głeboko miedzy nózkami dziecka i czasem 15 mniut sie mecze, zeby te pasy zapiac, sprzaczki sie wyslizguja i trzeba łaczyc je na nowo. Trudno to tak opisac, gdy sie nie wie o co chodzi.Poza tym ja mam model ze specjalna wkładka dla noworodków, zeby chronic główke(zeby sie nie kiwała na boki, jak maluch spi) i ta wkładka tez jest straszna, miała byc uciagliwa i troche jest, ale zdecydowanie za malo. Jak dobrze ułozyłam główke, to klamre od pasow Zosia miała prawie pod pupa.Poza tym sadze, ze lepsze sa foteliki z baza: baze montuje sie w samochodzie, a fotelik wpina do tej bazy, a tu fotelik trzeba przypinac pasami, co przeszkadza we wkładaniu dziecka, gdy sie np wyskoczy z samochodu do sklepu na chwile. To chyba tyle.:-D Wózek coneco jest ok, ale fotelik do bani:tak:

Ostatnia edycja:
My mamy fotelik chicco. jest fajny. Jednak mamy inny problem,ze w busie Losia sa za krotkie pasy zeby wpaic fotelki za pomoca pasow. I tera zod kilku dni glowkuje co zrobic, bo szkoda mi kasy na nowy fotelik z baza , zwlaszcza ze bedzie uzywany z 10razy na odcinku kilku kilometrow.
Czy ktoras z was wpinala fotelik za pomoca przekladania drugiego pasa???????

kamlotka nie chce cie dobijac, ale ten plaszczyk byl przesliczny... zakladam klub pt. 'nastepna-musi-byc-dziewczynka' :-D te ubranka sa cudowne :-)

BeataZ nie mam ale przylaczam sie do pytania... moze ktos ma fotelik z Römera? :-)

Ooooo ANNIE Ty to mi z nieba teraz spadasz :-) Cos ostatnio nie moglam Cie namierzyc na BB. Jezeli moge to bede chciala Cie pomeczyc kilkoma pytaniami dot. pobytu w Niemczech :-)

reklama
Do góry