reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

reklama
Wczoraj dotarł do mnie wózeczek:

Super się go prowadzi. Widzę tylko coś co mnie martwi- buda się strasznie głośno składa. Tata powiedział że coś tam poluzuje i powinno być lepiej. Oby...
Wersji spacerowej nie robiłam zdjęcia bo i tak nie będę z niej korzystać.

Do wózka był gratis kocyk polarkowy z podusią. Jestem zachwycona tym gratiskiem, bardzo gruby, na zimę się przyda:

A tu koszula dla mamusi. Taka mało kobieca hihi. No ale słodki ten nadruczek:

Tylko tak myślę- ona na mnie jest luźna teraz. A co będzie po porodzie? :szok: Namiot.

Cały czas po głowie mi chodzi to że mam za mało ubranek w rozmiarze 62... W końcu mam tylko:
-3 body z krótkim rękawkiem
-3 body z długim
-2 pajacyki
-śpioszki
-2 rampersy
-2 sweterki

Jak Piotr wróci to się wybierzemy na zakupy jeszcze, nie ma problemu. Tylko nie wiem kompletnie czego kupić więcej. Nie chcę też przesadzić-bo w końcu za to mogę kupić już coś większego.
Proszę, doradźcie- Co dokupić? Może więcej rzeczy z długim rękawkiem? Ja się gubię.

Przepraszam za podwojenie tego posta- miałam problem z komputerem w trakcie pisania i się jakoś dwa razy wkleił niestety.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Eevcia wózeczek śliczny. Co to za firma? Koszulka też super :) Jeśli chodzi o ubranka to zupełnie nie wiem jakie ilości na 62 powinny starczyć. Ja mam dużo różnych na różne rozmiary od 0-3 mies więc trudno mi powiedzieć ile powinno straczyć ale pewnie doświadczone mamy ci podpowiedzą co i jak.

Eevcia wypchanej szafy to może nie mam :laugh2: i też się czasem zastanawiam czy to starczy ale dziewczyny mówią ze dzidzia szybko wyrasta więc nie ma co gromadzić jakiejś wielkiej góry ubranek :tak:

Z tym wózkiem to dałaś mi do myślenia. Identyczny jak Bartatina a o wiele tańszy hmmm :)
A odpina się coś do prania? Jakbym mogła poprosić o zdjęcie wnętrza gondolki to byłabym wdzięczna :)

Ostatnia edycja:
Misia- No ja nie chcę góry ubranek, tylko tak by nie było ani za dużo,ani za mało- o ile da się to określić...

Identyczny to może nie, ale prawie- nie ma w budce tego okienka z siateczki, nia ma amortyzacji na pasach i tego systemu "cichego składania budki" (kto wie, czy jest jakaś z tym różnica).
Ale jak dla mnie te róznice są na tyle małe że niewarto było płacić więcej- zaryzykowałam i jestem jak narazie bardzo zadowolona.
Prowadzi się super, ma bardzo fajną amortyzację, gondola duuuuża (gdzieś czytałam że nawet szersza niż w Bartatinie ale nie wiem czy to prawda).
Wyprać można chyba tylko biały pokrowiec z gondoli.

Fotki robiłam w pośpiechu bo mi akumulatorki padały. Mam nadzieję że o to Ci chodziło ;-):

Minkota- Dziękuję. Mam nadzieję że Córcia bedzie zadowolona :blink:

EVCIAA wózeczek super !!!!!!!!!!!!!!!!!11 gondolka faktycznie sporawa także nawet zimą cieplejszy spiworek i dzidzi będzie dobrze.
Co do ubranek to ja ci powiem że nie nazbierałam dużo ale to celowo już z doświadczenia ja mam kilka body w rozm 56 i kilka półsipochów i parę koszulek z długim rękawem a reszta to rozm 62 chociaz tez nie za dużo i większe.
Ja kieruję się porą roku cóz z tego że sa np teraz rampery w super cenie i nawet ze kupisz wieksze to na jesień i tak ju zbędą zbędne bo będą za lekkie.
POzatym mam sporo rzeczy po Juniorze chociaz z pora roku nie trafiłam i niektórych tez nie wykorzystam
POwiem znów z własneych obserwacji ze jak wróciłam zFifem do domu to bardzo wygodne dla mnie było body krótki rękaw koszulka długi rękaw i półspiochy które u mnie zdały egzamin jeżeli chodzi o przebieranie.Oczywiście każda z nas robi i kupuje wedle własnego uznania tylko że ja zamiast nakupić duzo małych rzeczy wolę kupić jedną a większą.

reklama
Galareciu ja z czystym sumieniem mogę ci polecić taki fotelik:
4BABY DELUX - FOTELIK 0-13KG WYSYŁKA 0 zł !!! (359449742) - Aukcje internetowe Allegro
Moja siostra taki kupiła, jest śliczny mięciutki i materiał bardzo fajny taki jakby zamsz czy jakiś taki. Przesyłka gratis
Evciu śliczne rzeczy, a co do ilości to ja nie powiem ile czego bo też kupuję na miesiące i mam tego wszystkiego sporo, więc na pewno nie zbraknie. Będę mogła prać raz na tydzień :-p

Widzę zakupy pełna parą idą, ja na szczęście juz w poniedziałek lub wtorek będę miała wszystko.

Mam jeszcze pytanie: mam pampersy nr 2 (3-6kg) myślicie że nie za duże? Ja myślę że jak już mój synek waży 2,8kg to raczej duży będzie, sama nie wiem, doświadczone mamy proszę o pomoc

Do góry