reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

Ja generalnie też nie jestem za gadgetami udziwnionymi. Kupiłam gąbkę do kąpieli i użyłam tylko raz bo była dla mnie niepraktyczna. Jednak moja Klaudia jest tak ruchliwa że sekundy w bezruchu nie usiedzi i ostatnio podczas kąpieli miałyśmy maly wypadek który na szczęście skończył się dobrze. Mała tak się wygłupiała (łapała za brzegi wanienki i probowała wstawać a do tego byłą tak szczęsliwa w wodzie że machałą czym popadnie jak nie ręka to nogą. Nie umiem wam tego opisać bo to trzeba zobacz - tak wogóle to martwimy się z meżem żeby tylko nie miała ADHD bo jest ruchliwa ponad normę). No i poślizgnęła się, zdąrzyłam ją złapać zanim wpadła do wody ale w trakcie sama się przestraszyła i machając rękami zalała sobie calą buzię wodą. Zaczęla się krztusić. Ja byłąm bardziej spanikowana niż ona ale zaczęłą strasznie płakać i tulić się do mnie. Dlatego uważam, że dla nas gadget w postaci krzeselka może się okazać przydatny i może ujarzmi trochę moje dziecię.

reklama
Buba dobra myśl z tą miską :-) dzięki!!! Karolinka będzie mogła się popluskać a nawet mamy taką duża miskę :tak: w brodziku nie da się tyle wody nalać, krzesełko fajne ale jakbym miała wanne, bo w brodziku mała nie będzie miała frajdy.

Dori zapomniałam napisać że Karolinka bawi się tą zabawką podobnie jak Klaudia tyle że siedzi w nosidełku, na szczęście rozstaw tych łapek jest na tyle duży że można tak zrobić i przez jakiś czas się bawi, ale jak jej się znudzi to się na to złości, kopie i odsuwa od siebie :baffled:

A w jaki sposob umyjecie w tym krzeselku dzidziusiowi pupke, albo nisko plecki? I tak musicie ja z niego wyjac? Jak dla mnie, to to wyglada malo praktycznie... Ale to kwestia upodoban ;-)

Priscilla Ja tez nie kupuje rzeczy dla gadzeciarskiego wygladu tylko dla praktycznosci.Wanienka u mnie nie zdala egzaminu bo tak jak mowilam maly lubi sobie poplywac i raczki w poprzek wyciagnac a do wanienki nie moglam nalac takduzo wody zeby Frank ponurkowal.W krzeselku z umyciem pupci czy pleckow nie ma najmniejszego problemu bo jest tam duzo luzu.Testowalam :-) a dzidzia bezpiecznie siedzi w wannie mozna nalac duzo wody nie musze jej trzymac i mam dwie wolne rece do mycia i zabawy. Ale ja uwazam ze kazda mama ma swoj najlepszy sposob kapieli bo i kazde dziecko lubi co innego.
Dori twoja Klaudia bardzo szybko sie rozwija wiec sie nie dziw ze szaleje;-) zdolniacha!! Wiem cos o tym sama jestem zodiakalnym baranem i moi rodzice sie ze mna biedni mieli...a z tym krztuszeniem to tez sie wystraszylam jak Frank na basenie sie zakrztusil malo sie nie poryczalam a on pokaslal i przeszedl do porzadku dziennego, teraz umie wypluwac wode wiec sie nie krztusi.

BUBA mozesz mi powiedziec gdzie jest ten Swiat Dziecka? Ja troche nie doinformowana bo mieszkam w tych okolicach od niedawna.
Namowie meza na sobotnie zakupy bo Mai przydalaby sie jakas zabawka co by ja na dluzej zainteresowala bo nic juz nie moge zrobic w domu nawet w kojcu nie chce siedziec z zabawkami :-(

Wydaje mi się, że nie ma co się spierać czy coś jest praktyczne czy nie. Wszystko zależy od upodobań i od tego czy potrafi się dany gadget obsługiwać. Zawsze są zwolennicy i przeciwnicy różnych wynalazków i nie ma szans żeby było inaczej.

ale sie rozpisalyscie :)
ja kapie w wanience na stelazu - dokladnie jak iza - a wlasciwie robi to moj maz - ja stylko sporadycznie :)
jak mala wyrosnie z wanienki to przejdziemy do duzej wanny - kiedys z michalem mialam gabke ale uzylam jej tylko raz - od tej pory nie kupuje nic do kapieli - radzimy sobie bez tego :) ale wiadomo - kazda z nas ma swoje klopoty i po swojemu je rozwiazuje :)

wczoraj bylam w kaphalu i myslalam ze zalapie sie na jakies wyprzedaze - a tam nic ... a chcialam cos malej kupi8c do ubrania - tyle ze promocja wez 2 zaplac 40 zl to kiepski interes - szczegolnie ze wtedy za body wychodzi 20 zl - a za tyle to ja dwa moge kupic :)
jutro moze pojade do h&m i reserved :)

Dori jasne ze tak jest jak swiat starenki;-) dla kazdego cos dobrego :-D
Woloszki swiat dziecka jest na ul.towarowej ,centrum jupiter.Dzielnica wola.A w jakiej okolicy mieszkasz?:-D

reklama
Do góry