reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

a+t+? czekam na zdjęcia w galerii, skoro remoncik skończony.
Ja dziś rano odebrałam paczuszkę z pieluszkami, obryciami kąpielowymi i kilkoma innymi drobiazgami, a dziś po powrocie znalazłam kolejne awizo :) Tylko coraz bardziej mnie skręca na myśl o wizycie na poczcie. Nie ma przesyłki, która nie sprawiłaby im problemy :( brrr... tej instytucji brakuje konkurencji!

reklama
Magdaleona zazdroszczę tego zapachu :) a moja mama mówi, że nie ma piękniejszego zapachu niż dom pachnący małym dzieckiem... już wkrótce :)

Magdaleona25 u mnie to na razie tylko zapach płynu do płukania... a jak będzie dzidziuś to myślę, że dołączą do tego inne zapachy - nie zawsze przyjemne ;)

Oj tak.. zapach maluszka w domu jest faktycznie cudowny!!! :)
A tak na marginesie - to co kupujecie do prania? Ja kupilam Jelpa, jeszcze go nie otworzylam ale juz sie zastanawiam, czy dobrze zrobilam, bo juz po zakupie gdzies zaslyszalam, ze niespecjalnie pachnie :( Podobno ladniej pachnie Lovela. Wiec co?? - otworze tego Jelpa, wypiore ciuszki i nici z pieknego bobaskowego zapachu?? :(

Magdaleona - bardzo fajna ta ksiazeczka :) Ja na razie zakupy zabawkowe odkladam na pozniej, bo przez pierwsze tygodnie to chyba i tak za wczesnie na zabawki. Chce tylko kupic karuzele nad lozeczko. I jak juz kiedys pisalam, moim faworytem sa Misie - Pszczolki z Fisher Price. Sa sliczne i maja delikatne pastelowe kolory... tylko wlasnie te kolory to chyba problem. Mnie sie podobaja bardzo, ale male dzieci podobno rozrozniaja tylko mocne, zdecydowane, kontrastowo zestawione kolory - na przyklad dokladnie takie, jak z jednej strony ksiazeczki Tiny Love. Wiec nie wiem, czy bobas bedzie tak samo zachwycony ta karuzela jak mamusia. Jeszcze sie tak skonczy, ze ja nad wlasnym lozkiem bede musiala zawiesic ;)

Ewcik właśnie z powodu kolorów i rodzaju zabawki odłożyłam zakup karuzelki i kupię dopiero jak dzidzia skończy 3 miesiące... a na razie tylko ta książeczka - będę ją rozwieszać nad łóżeczkiem małej na kilka chwil - za długo to podobno też niezdrowo bo dziecko się męczy. A karuzelka na początek to chyba za dużo wrażeń: muzyka, misie się kręcą i jeszcze świeci - ale później też kupuję chyba dokładnie taką samą jak Ty Fisher Price

ja kupno zabawek zostawiam rodzince :) a sama biore się za kompletowanie rzeczy do torby do szpitala... i mam dylemat takie majtki poporodowe to lepsze jednorazowe czy takie siateczkowe wielorazowe ??? podkładów belli na początek paczke bo to można w każdej aptece dokupić i ktoś dowiezie, no i musze jakieś koszule rozpinane kupić bo takich rzeczy do tej pory nie używałam, a trzeba przynajmniej do szpitala mieć...

Kosmi ja sobie kupiłam siateczkowe - jednorazowe, po co się bawić w pranie itp... ja za paczkę 5 sztuk zapłaciłam coś 6 zł w sklepie dziecięcym.

A czy Wy już macie kupione biustonosze do karmienia? Bo ja się zastanawiam nad zakupem tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar. Po porodzie kiedy w piersiach jest pokarm będą one większe ale nie mam pojęcia o ile większe. Kupować w ciemno czy się wstrzymać? Ale już chyba w szpitalu ta część garderoby się przyda.

Ja staniczka laktacyjnego jeszcze nie mam,ale trzeba się powoli za tym rozglądać. Chyba już mi pod biustem nie przybędzie:) W cyckach chyba też nie:) No i wkładki laktacyjne i jeszcze ho,ho.....

WIem,ze trzeba kupić rozmiar tak jak pod biustem a miseczka o jeden rozmiar większy jak teraz mamy, bo piersiątka napuchną jak zaczną produkowac "futerek" dla maluszka:)

Galotki poporodowe siateczkowe juz mam kupione, wielorazowe, 3 sztuki.

Dużo jeszcze do kupienia.Oj joj joj.

reklama
A ja ciągle w polu... :( Cóż "jak pieniążki masz to jedziesz do Wieliczki a jak nie to placedm do solniczki". Efekt będzie taki, że dziecko będzie gołe i wesołe... Taka ze mnie matka...

Do góry