reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Wczoraj bylam na pakupkach dzidziusiowych :) I mam wsio oprócz łóżeczka i materacyka (ale to załątwimy prawdopodobnie jutro). Cały bagażnik to wszystko zajęlo!! Do szpitala też już mam wszystko :) Teraz tylko przeprać, zapakować i cierpliwie czekać do 5go kwietnia :D
Może wkleję jakieś zdjątka? Hmmm :)

reklama
czekamy na zdjęcia !!! ja niby cały czas coś kosztuje ale nie mam żadnych rzeczy cięższego kalibru typu łóżeczko czy fotelik :)

No a my już chcemy w tym tygodniu mieć wszystko, bo mam ciągłe obawy, że wcześniej urodzę... A fotelik dostaliśmy od znajomych, więc luzik ;)
A że wczoraj pojechaliśmy ze sponsorkami to poszaleliśmy. Tylko one były przerażone rachunkiem, hahahaha. Ale same chciały ;)
A jutro przychodzi szafamen i nam wymierzy i wyliczy. Więc może już od środy małe przemeblowanko :)

Buziaki

No to super dziewczyny,ze jesteście już "ready na porody":)
Ja jestem daleko w polu, mimo,ze moja mama obwiesciła mi,ze chłopaków rodziła wcześniej, ja jestem dobrej myśli i czekam na "stuk puk od Matiego" koniec marca poczatek kwietnia.

W piątek siostra przywiozła mi ciuszki po swojej dziewięcioletniej juz córci, jak "Mała" zastrzegła: ciociu na pożyczenie:)

Wczoraj byliśmy u teściów i zaproponowali sposnorowanie łózeczka, materacyka i karuzeli tylko mamy wybrać-ach dobrze było zwlekac z kupnem tych rzeczy:)

Myślę, ze po wypłatce Michała 10-go pojedziemy i kupimy co potrzeba.

Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak odwlekam pranie ciuszków dla maluszka, wydaje mi się, ze to będzie jakiś przełom.

ja się jakoś dzidzi wcześniej nie spodziewam może dlatego, że sama urodziłam się 2tyg po terminie ale koniecznie chce kupić łóżeczko, materacyk i fotelik w najbliższym czasie, pierwsze pranie zrobie gdzieś koło moich urodzin czyli już w drugiej połowie marca... a może pozmienia mi się po jutrzejszej wizycie u gina ??? zobaczymy co on powie :)

no i dziewczyny: gdzie te zdjęcia ??? nic a nic się nie chwalicie  :p ;)

swoją drogą ja chyba zwariowałam na punkcie żyrafek :D pościel + łóżeczkowe dodatki w żyrafki, śpioszki z żyrafką i do kompletu bluzeczka w żyrwafki, a i jeszcze szczoteczka do włosków w kształcie żyrafki hehehe ;)

na zachęte moje ostatnie zakupy :)

Ja z czerwcowek, tez bardzo lubie zyrafki.
W h&m kupilam body i reczniczek w zyrafki, sliczne a jest jeszce pare innych rzeczy, sliniaczki, spodnie:))))Polecam Kosmi...
u nas w watku zakupy wkleilam zdjatka:))))

kosmi - sliczny sweterek :)

ja sie pochwale jak cos wkoncu wypiore i beda szafy w pokojach :)czyli za jakies 2 tyg :)

Kosmi akcesoria widzę bardzo podobne do moich.
Jutro jadę kupić materacyk i zrobię zdjęcie mojej wyprawki

Kosmi! Sweterek przesliczny!! Komplecik z czapeczka rowniez - zwlaszcza ta czapeczka slodka :)
Ja tez wreszcie zabralam sie powaznie za zakupy. Ciuszki to kompletowalam juz od jesieni i jak w koncu zrobilam w szufladkach remanent to okazalo sie, ze mam juz tego tyle, ze na poczatek na pewno wystarczy, a nawet chyba i na dluzej niz poczatek ;) Wiec na razie z ciuszkami przystopowalam, choc jak przechodze kolo dzieciecych sklepow to ciezko mi sie oprzec...
Teraz zabralam sie za powazniejsze zakupy - zamowilam na Allegro lozeczko z materacykiem, laktator i podgrzewacz - mam nadzieje, ze jutro kurier przywiezie mi to prosto do domu. Lozeczko i materacyk najpierw dokladnie wybralam w sklepie, ale poniewaz ceny w sieci sa duzo nizsze, wiec kupilam na allegro. No i dzis zrobilismy z mezem najwazniejsze zakupy tj. fotelik i wozek. Fotelik juz mam w domu - sliczny czerwony Play a wozek ma byc za dwa tygodnie - granatowo- niebieski Mutsy :) No najtansze to te gadgety nie byly, ale ja planuje zaraz potem wszystko to sprzedac na allegro. Posprawdzalam ceny i doszlam do wniosku, ze kupie teraz porzadne rzeczy, ktore latwo sprzedac i nie powinnam na tym duzo stracic. Zobaczymy, czy plan sie uda... ;) A, i jeszcze kupilismy komode z wanienka i przewijakiem. Teraz zostala mi jeszcze posciel - i tu mam straszny problem, bo sama nie wiem, co mi sie podoba i akcesoria - wprawdzie drobne, ale lista dluuuuga.
Musze przyznac, ze wszystkie te zakupy to sprawiaja mi ogromna frajde :)

reklama
Ewcik a gdzie kupowałaś Mutsy?
Ja właśnie jutro jadę kolor wybierać do Świata Dziecka, ja mam plan - wózek na 3 dzieciaków (tyle bym chciała mieć) a tak samo jak Ty w razie czego sprzedam a one nie tracą na wartości (poza tym teściowa stawia wózek... ) No ale kolor to wielki dylemat... jutro muszę podjąć decyzję

Do góry