dżemo chustę polecam

Dla mniejszych dzieci bardziej polecane eleastyczne, ale starczają na krócej. Tkaną można stosować również od początku, a starcza na dłużej.
Co do wiązania to jest wiele różnych wiązań - od takich dla maluszków po takie dla dzieci już siedzących, z przodu, na biodrze, na plecach. Jedne wystarczy zawiązać i można dziecko wkładać i wyjmować, inne wymagają każdorazowo wiązania "od podstaw". Ale dość łatwo się tego nauczyć, a potem tylko praktyka czyni mistrza ;-) Można też skorzystać z warsztatów - w większości miast działają jakieś kluby, gdzieś nawet ostatnio trafiłam na jakieś chustowe forum, gdzie można było poszukać jakiejś doświadczonej mamy z okolicy chetnej do pokazania co i jak (tylko za diabła nie pamiętam gdzie to było); co do warsztatów to sobie liczą najczęsiej stówkę za kilka podstawowych wiązań.
Eee - chyba tu to było, ale nie umiem odszukać dokładnie wątku.....
Dzieci w chustach
Do wielu chust są dołączane filmiki instruktażowe, zresztą na you tube też ich nie brakuje.
Ważne przy chuście jest to, że nie każde dziecko lubi. Czasem dziecku nie odpowiada jakiś konkretny rodzaj wiązania (mój się nie dawał włożyć w kołyskę

).
Warto wydać więcej na chustę, ale kupić porządną, porządnej firmy. Ja mam akurat NatiBaby - kupiłam używaną. Zaletą takiej jest to, że jest już dobrze wymiętolona i łatwiej ją wiązać ;-) Nową trzeba ponoć dobrze wytarmosić samemu
No to tyle mogę na razie podpowiedzieć...
My chętnie chodziliśmy w chuście na grzyby :-)