• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy :)

Dziewuszki, mam pytanie. Czy Wy macie łóżeczka z szufladą? Bo ja tak (to od siostry), ale nie mam "przykrywki" do szuflady. Orientujecie się czy można coś takiego dokupić? Chciałabym w niej trzymać pościel, kocyki itp., ale tak to się będzie chyba kurzyło.... :baffled:

reklama
Oskaa ja mam szufladę też bez pokrywy ale to dlatego że nasze łóżeczko ma opcje przerobienia na łóżko potem i jak się opuści na dół tą powierzchnię do spania to się automatycznie robi pokrywa na szufladę... nie wiem czy można dokupić taka pokrywę ale ja sprawę rozwiązałam i popakowałam pościel w worek próżniowy, można też kupić specjalny futerał pod łózko i też nie będzie ci się kurzyć

swietne zakupy dziewczyny:
wklejam swoja liste zakupowa, moze komus sie przyda, a moze doradzicie o czym zapomnialam, mam to okropne uczucie...

do tej pory mam:

- wozek maxi cosi travel system murra 4 (gondola, spacerowka, fotelik samochodowy) + torba na pieluchy, moskitiere i folie przeciwdeszczowa
-baza do fotelika samochodowego, dzieki czemu nie trzeba uzywac pasow samochodowych
-lozeczko z ikei + materacyk
- przewijak, materacyk do przewijania pokryty cerata + pokrowce frotowe na niego (znow kochana Ikea)
- komoda wysoka z szufladami
-wanienka flexi skladana polecam jesli macie malo miejsca, z wkladem podtrzymujacym dla noworodka
- 3 reczniki z kapturkiem
- kolderke i podusie (ktora bede oczywiscie uzywac pozniej)
- 3 zmiany poscieli z Ikei
- 4 przescieradla flanelowe na gumce z ikei
-kocyki grubsze i ciensze
- przyborniki wieszane na lozeczko takie organizery a takze koszyki na przewijak na dolne polki na rozne kosmetyki itp
- plyn Oliatum junior
- sudocream
- patyczki do uszu
- pieluchy flanelowe
- frieda do noska
- chusty x2 do noszenia dzidziusia
- szczoteczka z miekkiego wlosia
- zestaw do obcinania paznokietkow
- chusteczki nawilzane
- mala paczka pampersow
- oslonka na szczebelki do lozeczka
- sol fizjologiczna
- gaziki z akloholem w razie jakby pepek sie slimaczyl
- krople na kolki
- paracetamol w czopkach
- plyn na afty
- podgrzewacz do butelek
- sterylizator
- karuzela nad lozeczko
- naklejki nad lozeczko
- lezaczyk baby bjorne
-cerata do przykrywania lozeczka
- wata
- witamina d + k
- no i ciuszki na pewno za duzo :)

dla mnie
- laktator
- nakladki na sutki
- masc z czysta lanolina
- majtki siatkowe, jednorazowe
- podklady poporodowe
- koszule i pizamy do karmienia
- wkladki do stanika wchlaniajace nadmiar mleka
- tantum rosa
- woreczki do mrozenia mleka

musze jeszcze kupic
- staniki do karmienia
- smoczek
- butelke na w razie czego jakbym mleka nie miala

na pewno cos zapomnialam napisac. Duzo rzeczy mam z car bootow (taka tutejsza gielda) i ebaya uzywanych.
jakies sugestie kochane? cos ominelam?

Hejka. Wpadam was poinformować,że w Lidlu są teraz chusteczki nawilżane lidlowskie Tojours aloevera 4 paczki plus pudełko gratis za 19,95 -> LIDL sklepy spożywcze – gazetka, promocje, przepisy, praca
Kuzynka mi zakupiła ;)
A ja dziś natrafiłam w lumpku na super grzechotkę z pozytywką firmy V-TECH. Zapłaciłam za nią 7zł, a używane na allegro są prawie po 30zł :P Mam taką -> VTECH MUZYCZNA GRZECHOTKA GWIAZDA GWIAZDKA (1453) (3484617689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co do kocyków, to zależy jaki gruby chcesz Pieknaszyszunio. Ja mam dwa zwykłe polarkowe,cieniutkie, które już się troszkę sprały. Ale mam jeden takiego typu -> Gruby włochaty kocyk akrylowy Bobas 80x110 gładki (3456897102) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. grubszy i we wzorki. Pamiętam,że 6 lat temu kupiłam go za 55zł, ale jest nie do zdarcia i cały czas wygląda jak nowy. Także polecam te akrylowe :)
aleksiel wow! Ja połowę nie mam z tego co ty :P A na źle gojący się pępuszek polecam OCTANISEPT. Przydaje się na gojenie każdego rodzaju ran. Położne zalecają nawet na psikanie rany po cesarskim cięciu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry