megson1996
Fanka BB :)
Do którego tygodnia ciąży robiłyście sobie zastrzyki w brzuch ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zastrzyki robiłam do końca ciąży i 10 dni po ciąży. Tylko dzień przed porodem i w dniu porodu w szpitalu mi nie podawali zastrzyków miałam CC.Do którego tygodnia ciąży robiłyście sobie zastrzyki w brzuch ?
Mi niby położna w szpitalu mówiła, że można właśnie w udo itp. Jakoś mi to nie pasowało i tak dawałam sobie w brzuch, choć pod koniec ciąży było ciężko.@agu77 heparyny nie można podawać w mięśnie. Jedynie w brzuch.
Ja robiłam w uda, położna mi pokazała mi gdzie i jak złapać fałdki na udach.@agu77 heparyny nie można podawać w mięśnie. Jedynie w brzuch.
To samo mi mówiła położna, że nie ma szans żeby doszło do mięśnia. Ja tak się przyzwyczaiłam w brzuch, że jakoś na nogach było źle.Heparynę podaje się w tkankę tłuszczowa i w uda i ramiona jak najbardziej można. Przecież ta igiełka jest za krotka żeby trafić w jakikolwiek mięsień![]()
Ja jak kiedyś brałam dość duża dawkę 2 x dziennie to miałam tak brzuch zmasakrowany, że musiałam robić już w uda. A z kolei pielęgniarki robiły mi głównie w ramiona, bo leciały hurtem i było im najszybciej.To samo mi mówiła położna, że nie ma szans żeby doszło do mięśnia. Ja tak się przyzwyczaiłam w brzuch, że jakoś na nogach było źle.
Ja mialam małą dawkę (na szczęście) więc jakoś szło. Tobie bardzo współczuję, no ale wszystkie chyba powiemy to samo... Czego się nie robi dla naszych bobasówJa jak kiedyś brałam dość duża dawkę 2 x dziennie to miałam tak brzuch zmasakrowany, że musiałam robić już w uda. A z kolei pielęgniarki robiły mi głównie w ramiona, bo leciały hurtem i było im najszybciej.