reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Kania, Iza gratuluje udanych wizyt i ruchliwych dzieciatek:tak:

Iza ja tez biore heparyne i przyznam ci szczerze ze w miejscu gdzie sie wkluwam robi mi sie taka grudka ktora swedzi, po czasie ona znika i miejsce przestaje swedzic. Chyba to swedzi jak sie rozchodzi:eek:

NomiMalone a nie masz przy wynikach norm podanych???

Mam , ale to sa normy dla ludzi, którzy nie są w ciąży. Gdybym miała patrzeć na te normy dla nie ciężarnych (na moich wynikach) to mam wszystko ok , ale ..

np
norma HGB dla nie cięzarnych na wynikach to 12-16 , a na necie znalazłam normę dla ciężarnych 11,5 a 13,5 . Ja mam 15. Czyli gdybym nie była w ciązy to byłoby ok ale że jestem to w normie się nie mieszczę.

To samo WBC - nie ciężarne 3,5-10 a kobiety ciężarne 10-15, a ja mam 7. Wszystko było by mniej stresujące gdyby normy na stronach internetowych były takie same . Ale na jednej co innego , na drugiej co innego. Nie wiem na co patrzeć i której wierzyć.

Takich rozbieżności w wynikach mam wiele. Jedynie co wiem , że mi wyszło dobrze to badanie ogólne moczu i posiew moczu. Bo w tych wynikach nie ma jakichś skomplikowanych rzeczy. W moczu nic nie wykryto, kolor przejrzystość, odczyn jest ok a przy posiewie nie znaleziono ani jednej bakterii.

Nie denerwuję sie złymi wynikami, bo na razie nie mam co panikować. We wtorek po niedzieli ide do swojej doktorowej, niech ona zobaczy i mi powie. Może ją poprosze by mi napisała jakie sa normy dla ciężarnych, to się nie będę tak denerwować , tymi rozbieżnościami na internecie, bo bardziej mnie denerwuje właśnie to niż moje wyniki.

Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt. :-):tak: Jak to fajnie na swoje maleństwo popatrzeć :-) Chyba każda z nas mogłaby tak patrzeć godzinami aż by się zmęczyła i zasnęła :-D

Ostatnia edycja:
Kania, Iza Marina, super!!! Powiem Wam szczerze, ze chyba lepiej dowiedziec sie kto tam siedzi na polowkowym. Bo wczesniej nie powiedza Wam na 100%, a i tak sie czlowiek nastawia. Ja juz sie nastawilam na chlopca, gadam do "niego" i obiecuje synkowi braciszka. A jesli to ona, znowu bede sie musiala przestawiac...

Kania, pracoholiczko;-), i dobrze! Odpoczniesz przymusowo zatem. Jak na moj gust bylo Ci potrzebne:tak:
Co do "kreatywnego" zajecia - codziennie sprzatam superdokladnie 1 szafke. Wiem, sa lepsze rzeczy, ale potem bedzie jezcze mniej czasu i sily, a po troszku odsprzatam sobie caly dom :) I codziennie czytam Wyborcza od deski do deski - nigdy nie mialam na to czasu!

Nomi, nie pomoge, bo sie na tym kompletnie nie znam...

NomiMalone następnym razem powiedz że jesteś w ciąży, jakby szanowne panie, które pobierają krew nie wiedziały/widziały i normy będą odpowiednie pod Ciebie.
Kociatka tak właśnie robię, sprzątam po troszku, przewalam stosy ubrań, segreguję, oddaję to co pożyczyłam, kupuję nowe, piorę, składam. Czyszczę i porządkuję to co mi w ręce wpadnie. Do gazet cierpliwości nie mam, ale książki mam 3 do przeczytania więc na pewno je ogarnę.

Hej dziewczyny. Wstawiam zdjecia z mojej wczorajszej wizyty, tak jak pisalam wczoraj na glownym watku z corcia wszystko dobrze, zdrowa i rosnie :) Niestety nie mam jej zdjecia w calej okazalosci i mnie to smuci. Tylko glowka, serduszko i podobno potwierdzenie plci ale z tego zdjecia to co widze niczego mi nie przypomina i gdyby mi gin nie powiedziala ze na tym zdjeciu jest potwierdzenie plci to bym nie wiedziala co na nim jest. W opisie mam jakies 4 rozne wagi dzieciatka i nie bardzo wiem ktora co oznacza. Moze wam uda sie mnie troche oswiecic bo ja jestem zupelnie zielona. No ale przy kolejnej ciazy mysle ze juz bede madrzejsza :)

Zobacz załącznik 502500Zobacz załącznik 502501Zobacz załącznik 502502Zobacz załącznik 502503Zobacz załącznik 502504

reklama
cześć dziewczynki ;)

przepraszam, że z opóźnieniem, ale mamy zamieszanie z samochodem i dzisiejszymi urodzinami Adama, więc dopiero teraz się chwalę ;)
z moim maleństwem wszystko ok, pani dr oceniła wagę na ok 280 gram, i nadal jest chłopcem ;)
dzieciaki zachwycone oglądały brata na monitorze, o wszystko pytały ;) młody nawet język do nas wystawił :-D
a potem zaczął sie bawić się rączkami nad głową, więc sie śmialiśmy, że sprawdza czy włosy mu rosną :-D

iza, ala - gratuluje udanych wizyt :tak:
Nomi - ja powiedziałam, że jestem w ciąży i wcale nie mam innych norm.... to co piszesz to może później, albo jak spadają, to lepiej wiedzieć, czy nie za bardzo....
a co lekarz na to??

Kania - dobrze, że sobie odpoczniesz - kręgosłup ważny, bo potem ktoś tego malucha nosić musi ;) no i stasza oczywiście też :-)

buziaki od nas!!!!!!!!!!!!

Do góry