reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Ja jestem właśnie dzisiaj po wizycie i wszystko jest ok, serduszko bije :-). Lekarz powiedział, że wszystko super. Ulga niesamowita. Dziewczyny 3mam kciuki za wszystkie które są przed tymi wizytami niepewnymi. Wszystko napewno będzie w porządku. Mój lekarz mówi, że nie wie jak to możliwe bo mam aż 3 tyg. różnicy między miesiączką a badaniem :-D

marysia, gratuluje, ja wczoraj widziałam bijace serduszko...
co to wieku ciazy u mnie wg miesiaczki a aparaturą jest różnica 1 dnia. Wielkosc zarodka okreslona na 5 tyg... powiedziała ze wszytsko jest w normie.
Przepisuje to co napisała ta lekarz...

trzon macicy w przodozgięciu o prawidłowej echostrukturze
w jamie macicy znajduje się jeden prawidłowo zagnieżdzony pęcherzyk ciążowy, wielkosci 16 mm GS co odpowiada 6 tydz i 3 dzien
w swietle pęcherzyka ciążowego znajduje się prawidłowej wielkości pęcherzyk zółtkowy o śr 4 mm oraz drobne echo zarodka 2,5 mm wielkosci ok 2,5 mm CRL co odpowiada 5 tydz i 6 dzien z widoczna akcją serca
przy przedniej scianie pęcherzyka ciążowego znajduje sie płaski
podkosmówkowo położony zbiorkin płynu gr 2,5 mm x 10 mm krwiak implantacyjny ?
pozatym kosmówka bez cech odklejania o prawidłowej echostrukturze
Załaczam zdjęcia tylko 3 bo jest juch z 10... S5031091.JPGS5031092.JPGS5031093.JPG

ale super kropki! :)

Ja po wczorajszej wizycie się podłamałam... lekarka powiedziała po badaniu, że gdybym jej nie wspomniała o pozytywnym teście to by nie stwierdziła ciąży. Poszłam z bólami podbrzusza, a okazało się, że ,am macicę jak normalna, zdrowa kobieta, ani trochę nie rozpulchnioną.
Mówi, że nie może potwierdzić, ani wykluczyć ciąży. Mam przyjść za dwa tygodnie, dostałam luteinę dowcipnie, no-spę i nakaz odpoczywania.
Martwię się... w poniedziałek chyba skoczę na betę, bo zwariuję.
W akcie desperacji zrobiłam wczoraj wieczorem i dziś z rana test.
Paskowe były robione kolejno (od góry) w 37, 38 i 39dc (rano), one mają większą czułość, różowy wczoraj wieczorem, a fioletowy dziś z rana. IMG_1957.jpg

Mru,
nie przejmuj się..
jest ciąża
ale może sprzęt miała kiepski lekarka, albo poprostu jeszcze się zagnieżdza i nie zdołała tego zobaczyć...!! nie przejmuj sie zrób sobie betę na potwierdzenie a na usg pojdz za 2 tyg. A który teraz tydzien miałas od ostatniej @? Bo jesli 4 to bardzo żadko wida. ok 6 juz cos jest :D

Mru spokojnie :) widze, ze jestesmy na tym samym etapie ciazy. Ciaza jest jeszcze bardzo mloda, dlatego nic nie widac. Za dwa tygodniu juz na 100% zobaczysz dzidziolka i serduszko :)

Dlatego mowie Wam wszystkim....nie ma co sie spieszyc z wizytami a pozniej zamartwiac. Lepiej sie wstrzymac ze 2 tygodnie i miec pewnosc, ze dzidzia juz bedzie widoczna na USG (jesli rozwija sie pomyslnie) :)

4- 5 tyg w zaleznosci od organizmu i owulacji pozniej zapłodnienia. ile ono trwało nie jestesmy w stanie okreslic... zarodek róznie sie rozwija... wiec 6-7 tydzien na usg to dopiero dobry czas :)

reklama
dziewczyny, ja nie miałam USG, ona mnie badała ręcznie i stwierdziła, że macica nie jest ani trochę rozpulchniona.
powiedziała, że jak miałam nieregularne cykle to może po prostu do zapłodnienia doszło później.
pierwszy test mi wyszedł w 37dc, dziś mam 40 i jak widać są już mocne kreski. wcześniejsze robiłam w 30,33, 36dc i nic nie było widać.

poszłam na wizytę bo mnie baardzo boli podbrzusze i się zaczęłam martwić, normalnie bym poszła za jakiś tydzień/dwa ;)

Do góry