mamulica
Fanka BB :)
Natalunia, co do grypy się zgadzam, ale reszta.... hmmm....Tam też jest o szczepieniach przeciwko grypie... Nie ma szczepień przeciwko szczepowi, który aktualnie będzie. Szczepienia które są nam podawane są starymi szczepami sprzed kilku lat, a grypa z miesiąca na miesiąc przechodzi mutacje. Więc nie wiem jaki jest sens szczepienia. Rozmawiałam z pediatrą - nie będę szczepić dziecka przez pierwsze 2 lata jego życia. Szczepienia są niebezpiecznie i powodują ADHD i inne choroby neurotyczne (min autyzm także). Mamy wybór i nikt nie będzie truł mi dziecka rtęcią.... A u nas bardzo ciężko dostać szczepionkę nie zawierającą rtęci...
Po pierwsze autyzm jest wczesnodziecięcym zaburzeniem psychicznym, nie neurotycznym

Na stronie stowarzyszenia autyzmu jest wykaz bezpiecznych szczepionek bez thimerosalu (rtęć) i wcale jest ich nie mało

Szczepionki dla dzieci nowej generacji zawierają w większości toksoidy, a nie szczepy wirusów, co nie prowadzi w dalszej konsekwencji do mutacji

A poza tym, jak pisze Luandzia, nie można nie zaszczepić dziecka, a w każdym razie jeśli chcesz to zrobić to nie jest to takie proste...