reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Tam też jest o szczepieniach przeciwko grypie... Nie ma szczepień przeciwko szczepowi, który aktualnie będzie. Szczepienia które są nam podawane są starymi szczepami sprzed kilku lat, a grypa z miesiąca na miesiąc przechodzi mutacje. Więc nie wiem jaki jest sens szczepienia. Rozmawiałam z pediatrą - nie będę szczepić dziecka przez pierwsze 2 lata jego życia. Szczepienia są niebezpiecznie i powodują ADHD i inne choroby neurotyczne (min autyzm także). Mamy wybór i nikt nie będzie truł mi dziecka rtęcią.... A u nas bardzo ciężko dostać szczepionkę nie zawierającą rtęci...
Natalunia, co do grypy się zgadzam, ale reszta.... hmmm....
Po pierwsze autyzm jest wczesnodziecięcym zaburzeniem psychicznym, nie neurotycznym:sorry:Ale to nieważne...
Na stronie stowarzyszenia autyzmu jest wykaz bezpiecznych szczepionek bez thimerosalu (rtęć) i wcale jest ich nie mało:sorry:
Szczepionki dla dzieci nowej generacji zawierają w większości toksoidy, a nie szczepy wirusów, co nie prowadzi w dalszej konsekwencji do mutacji:sorry:
A poza tym, jak pisze Luandzia, nie można nie zaszczepić dziecka, a w każdym razie jeśli chcesz to zrobić to nie jest to takie proste...

reklama
w szpitalu w ktorym chcialabym urodzic daja szwy samorozpuszczalne, u was nie?
Nie wiem jak tu w Szcz, ale jak rodzilam w Zgorzelcu to takie wlasnie mialam. Ale nie jestem zachwycona bo dostalam reakcji alergicznej, wybroczyn, ropy itd i goilo sie bardzo dluuuugo a ja normalnie chodzic, siedziec, ani lezec na jednym boku nie moglam przez 4tyg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mamulica
Dzięki ci!!!! Trochę mnie uspokoiłaś..
Wiecie co, już wariuję od natłoku sprzecznych informacji... A wiadomo ze dla swojego dziecka każda z nas chce jak najlepiej... Sierota jestem ze wczoraj podczas wizyty nie dopytałam o to mojej lekarki
Z tego co wiem, jedynym legalnym sposobem na niezaszczepienie dziecka jest znalezienie medycznego powodu do tego tzn choroba, podatność na cośtam itd...
Ja np po 4roku zycia nie byłam wogóle szczepiona wlaśnie ze względów zdrowotnych.. dopiero dużo dużo później... znaczy po 18tce

w szpitalu w ktorym chcialabym urodzic daja szwy samorozpuszczalne, u was nie?

wewnątrz są rozpuszczalne, ale zewnętrzne już nie :-)

Anian w której dobie Ci zdjęła te szwy?
Mi w 5 ale słyszałam, ze niekóre juz w 4 zdejmują i tak m się wydaje, ze już w 4 moglaby zdjąć, bo już wtedy ciagnęło.

jednego w 4 lub 5 dobie, a resztę jakoś później, ale dokładnie nie pamiętam kiedy:rofl2:

Moją Patuchę szczepiłam Infanrix (pierwsza dawka 6w1, a potem już 5w1) i potem obowiązkowe szczepienia. Na meningokoki pani dr poleciła zaszczepić się przed przedszkolem (1 dawka - 270zł), pneumokoki to przed szkołą...i to wszystko. Jak Patula była mała to nie było nagonki na rotawirusy .... teraz myślę, że będę szczepić tak samo, chociaż nie wykluczam czegoś innego, bo mam przedszkolaka w domu

reklama
Można nie zaszczepić dziecka. Piszę się oświadczenie do szpitala, że szczepienia wykonasz we własnym zakresie. podaje się 2 egzepmlarze i później idzie się z tym do lekarza prowadzącego i wtedy jest ustalana cała reszta... Ja wolę nie ryzykować. Ja przez szczepienia już się w życiu namęczyłam, więc nie chcę żeby przez to samo przechodziło moje dziecko. A co osoba to inne zdanie na ten temat.

Do góry