reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Nie narzekam na Bebilon Pepti ale od jakiegoś czasu mały CIĄGLE wali zielone śmierdzące kupy:growl: Każdy odcień zieleni .
Wcześniej to były żółte a zielone się zdarzały teraz jest tylko ZIELONA:oo::hmm:

reklama
To teraz mnie uspokoiłyście no ale dobra a jak ogólnie dzieci robią zołte i jak zielona przyjdzie to cos nie halo to jak u nas jest zielona to skad mam wiedziec ze jest nie halo? To niesprawiedliwe ... :confused:

my dzisiaj byliśmy do szczepienia :)) mała troche płakała. mam nadzieje ze nie bedzie puchła ani miała gorączki. Ja też w końcu ide do gin bo jeszcze nie byłam, a chce żeby przepisał mi tabl bo jak tak alej pójdzie to szybko bede w ciąży :)) a tego nie chce :))

mała wazy 6580 g wiec sporo :)) jak na 2 miesiące :))
i tez się slini :))

Ojejku, a myślałam ze ja a własciwie Sonia zdobedzie pierwsze miejsce... ;-)
No ale ona przy kontroli 2 miesiecznej wazyla 6100 wiec nie wiem czy wogóle na podjum sie załapie.. ;-)

no to mamy pierwsze miejsce ale nie ma się co dziwić. Dziunka urodziłyśmy pod względem wagi takie same dziewczynki ae moja jada bardzo często a Twoja chyba rzadziej :)) ja przez dzień karmie co 1,5 - 2 godziny a w nocy co 4

reklama
dziewczyny kupilam sobie dzisia parafine ciekla ile sie tego podaje do wanienki? i dobre to dla dziecka?
Napewno dobre, ale ile tego konkretnie dawkowac to nie wiem - pewnie tyle zeby pod palcami było slisko jak zamieszasz wode.. :sorry2:

Słuchajcie
Czy zdażyło wam sie zeby dziecko mega ulało (nie wiem czy nei powinnam juz napisac chlusneło...?) bez powodu?
Nakarmiłam małą, odbiłam. odczekałam z 15min, ubrałam i w wozek na ogródek. Wszystko super. Godzine później kiedy ja rozbierałam i przewijałam nagle wypłyneło jej z buzi pełno takiego rozwodnionego mleczka - ale na maxa - szyjka, buźka, koszulka mokre i do zmiany :baffled:
Najdziwniejsze jest to ze mała zadowolona, uśmiechnieta, jakby sie nic nie stało... :shocked2::dry:
O co chodzi?
Zdarza jej sie to od 2 dni ale w takiej ilości to pierwszy raz :shocked2::no:

Dodam ze nigdy wczesniej nei miała problemu z ulewaniem... tzn mała struzka po odbiciu - to wszystko!

Pół godz później dałam jej herb zeby uzupełnic płyny - wciagneła na raz 80ml z czego z 20 ulała...

Ostatnia edycja:
Do góry