reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Olica
Moze organizm tak reaguje,.,, walczy z wirusami, tworzy przeciwciała czy co tam jeszcze,..
Tak na intuicje to starałabym sie jej podać coś do picia i jedno/max 2karmienia odpuściła... tzn zeby zjadla tyle ile chce nawet jesli to 50ml...
zobaczysz ze jutro juz bedzie dobrze... dzieciaczki róznie przeciez reagują
Poza tym(!) - może ją nózki bolą... czy gdzie tam to wkłucie miała... ja bym jej dała syropek przeciwbólowy - tutaj to Calpol :tak:

Hmmm sama jestem w domu. Mąż w delegacji w wawie.
Nie mam syropu, ale mam czopek-może jej wsadzę w razie czego.
Dzięki !!!

W sumie masz racje... dziwie sie tylko ze ona zaraz po tym ulaniu ani wystraszona nie byla, ani nie płakała,.,. - jakby sytuacja miejsca nei miala...
Tak samo miał Patryk-ale nie chce Cię straszyć, bo wcale nie jest powiedziane, że Sonia ma refluks. On w ogóle przy tym nie płakał. Mojej kuzynki synek też miał refluks do czasu aż się nie z pionizował, ale on delikatnie ulewał po każdym karmieniu, nawet gęstą papką.

Kochane uważajcie na nową serię pampersa - up to 12 h.Antek nigdy nie miał żadnych uczuleń na pampersy. Te ma drugi dzień i cała pupa wysypana. Już któraś z Was pisała , że są mocno perfumowane. Już wysłałma M po poszukiwanie "starej serii"... I po co udoskonalać rzeczy doskonałe...:baffled:

Napewno dobre, ale ile tego konkretnie dawkowac to nie wiem - pewnie tyle zeby pod palcami było slisko jak zamieszasz wode.. :sorry2:

Słuchajcie
Czy zdażyło wam sie zeby dziecko mega ulało (nie wiem czy nei powinnam juz napisac chlusneło...?) bez powodu?
Nakarmiłam małą, odbiłam. odczekałam z 15min, ubrałam i w wozek na ogródek. Wszystko super. Godzine później kiedy ja rozbierałam i przewijałam nagle wypłyneło jej z buzi pełno takiego rozwodnionego mleczka - ale na maxa - szyjka, buźka, koszulka mokre i do zmiany :baffled:
Najdziwniejsze jest to ze mała zadowolona, uśmiechnieta, jakby sie nic nie stało... :shocked2::dry:
O co chodzi?
Zdarza jej sie to od 2 dni ale w takiej ilości to pierwszy raz :shocked2::no:

Dodam ze nigdy wczesniej nei miała problemu z ulewaniem... tzn mała struzka po odbiciu - to wszystko!

Pół godz później dałam jej herb zeby uzupełnic płyny - wciagneła na raz 80ml z czego z 20 ulała...

Moze Ulenka faktycznie ma racje i Sonia za duzo je? Moja jest po chlustaniu zaraz glodna, bo przeciez oproznila zoladek;-) i wtedy znowu je i znowu rzyga i tak w kolko :baffled:

W sumie masz racje... dziwie sie tylko ze ona zaraz po tym ulaniu ani wystraszona nie byla, ani nie płakała,.,. - jakby sytuacja miejsca nei miala...

Moja Joasia jak wiecie ulewa od samego poczatku na okraglo :baffled: tzn nie ulewa a chlusta:baffled: mleko wydostaje sie z brzuszka pod cisnieniem - tak jakby skurcze brzuszka byly. Miala usg brzuszka przy okazji usg bioderek i zaden refluks nie wyszedl.
Mary, Joasia tez zadowolona po chlustaniu :-D wlasciwie jakby nic sie nie dzialo :-D

Kochane uważajcie na nową serię pampersa - up to 12 h.Antek nigdy nie miał żadnych uczuleń na pampersy. Te ma drugi dzień i cała pupa wysypana. Już któraś z Was pisała , że są mocno perfumowane. Już wysłałma M po poszukiwanie "starej serii"... I po co udoskonalać rzeczy doskonałe...:baffled:

A jak one wygladaja?

reklama
Moze Ulenka faktycznie ma racje i Sonia za duzo je? Moja jest po chlustaniu zaraz glodna, bo przeciez oproznila zoladek;-) i wtedy znowu je i znowu rzyga i tak w kolko :baffled:
Moja Joasia jak wiecie ulewa od samego poczatku na okraglo :baffled: tzn nie ulewa a chlusta:baffled: mleko wydostaje sie z brzuszka pod cisnieniem - tak jakby skurcze brzuszka byly. Miala usg brzuszka przy okazji usg bioderek i zaden refluks nie wyszedl.
Mary, Joasia tez zadowolona po chlustaniu :-D wlasciwie jakby nic sie nie dzialo :-D

NIE JE ZA DUŻO! JE MNIEJ NIŻ NORMA NA JEJ WAGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POZA TYM TAK JAK PISAŁAM BARDZO WYRAŹNIE POTRAFI JUZ SYGNALIZOWAĆ KIEDY MA DOSYC!!! CZASEM ZJE 140, CZASEM 160ml A CZASEM 200ml.

No to skąd to ulewanie/chlustanie u Joasi...?:confused:

p.s. a jak zje 140ml to krzyczy za mleczkiem juz po 2,5godz...

Ostatnia edycja:
Do góry