Kasiiula
mamusia Pawełka :)
moj synek zrobil wlasnie druga kupke... taka papka strasznie jakby sucha... moze to przez marchewke ?? nie mam pojecia mam nadzieje ze jutro sie unormuje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Jestesmy dokladnie w takiej samej sytuacji.....
Mimo przejścia na Nutramigen krosty i suche place nadal są, raz większe , raz mniejsze, ale ciągle są. Skaza białkowa przerodziła się w atopowe zapalenie skóry i cały czas z tym walczymy.

no świnka była gwiazdąkILOLEK z tą Twoją świnką to niezły ubawod razu ją skojarzyłam z daniem , które podbija forum
coś mi tu śmierdzi
![]()
Też zadaje sobie to pytanie...No u mnie nie znikają bo nie jest to już skaza białkowa tylko atopowe zapalenie skóry, a z tym można walczyć nawet kilka lat.
Znalazłam poradnie alergicznych chorób skóry i się tam wybiorę z Pawełkiem, może tam pomogą. Buzię ładnie mu zagoił krem barierowy z Emolium, natomiast na resztę ciałka nawet steryd za bardzo nie działa...
Jak bym coś wiedziała to oczywiście napiszę.
Lekarz mi powiedziała, że dzieci najczęściej z tego wyrastają jak ze skazy tak, że trzeba być cierpliwym. Ale oczywiście podstawa to pielęgnacja, bo mogą się z tego rany porobić nawet.
Już mam czasami dosyć... dlaczego takie maleństwa muszą tak cierpieć...czemu ja nie mogę mieć AZS zamiast niego...

że nie wspomne ze AZS moze miec baaardzoooo zróznicowane powody...