reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
...
Mimo przejścia na Nutramigen krosty i suche place nadal są, raz większe , raz mniejsze, ale ciągle są. Skaza białkowa przerodziła się w atopowe zapalenie skóry i cały czas z tym walczymy.
Jestesmy dokladnie w takiej samej sytuacji.. :dry:
Czy wiesz dlaczego wysypki nie znikaja mimo wprowadzenia nutramigenu?? :confused:

No u mnie nie znikają bo nie jest to już skaza białkowa tylko atopowe zapalenie skóry, a z tym można walczyć nawet kilka lat.

Znalazłam poradnie alergicznych chorób skóry i się tam wybiorę z Pawełkiem, może tam pomogą. Buzię ładnie mu zagoił krem barierowy z Emolium, natomiast na resztę ciałka nawet steryd za bardzo nie działa...

Jak bym coś wiedziała to oczywiście napiszę.

Lekarz mi powiedziała, że dzieci najczęściej z tego wyrastają jak ze skazy tak, że trzeba być cierpliwym. Ale oczywiście podstawa to pielęgnacja, bo mogą się z tego rany porobić nawet.
Już mam czasami dosyć... dlaczego takie maleństwa muszą tak cierpieć...czemu ja nie mogę mieć AZS zamiast niego...

kilolku, bardzo mi przykro z powodu swinki :(((((( tez kiedys mialam i tez umarla mi na rekach :((

czy ktos moze mi powiedziec, jak wyglada normalna kupa dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym? bo od czasu kryzysu,a zwlaszcza wczoraj, gdy mala wypila wiecej sztucznego niz mojego, strasznie sie meczyla i puszczala okropnie smierdzace baki. dalam jej wieczorem czopek, ale cos srednio zadzialal, kupa pojawila sie po wiecej niz godzinie i taka zbita jak ciasto na pierogi (do tej pory u nas byla musztarda). w nocy obudzila sie ze stekaniem a w koncu placzem o 3rano i podkurczala wysoko nozki i rano to samo, okolo 8.wowczas znowu dalam jej czopek i byla taka sama kupa, zbita,ale za to jasniejsza. ani za pierwszym ani za drugim razem czopek sie nei rozpuscil, tylko wyszedl razem z kupa.
niewiem teraz,czy to normalna kupa po modyfikowanym czy zatwardzenie. smierdzi strasznie i mala sie bardzo meczy i placze

Viktoria
No u mnie nie znikają bo nie jest to już skaza białkowa tylko atopowe zapalenie skóry, a z tym można walczyć nawet kilka lat.

Znalazłam poradnie alergicznych chorób skóry i się tam wybiorę z Pawełkiem, może tam pomogą. Buzię ładnie mu zagoił krem barierowy z Emolium, natomiast na resztę ciałka nawet steryd za bardzo nie działa...

Jak bym coś wiedziała to oczywiście napiszę.

Lekarz mi powiedziała, że dzieci najczęściej z tego wyrastają jak ze skazy tak, że trzeba być cierpliwym. Ale oczywiście podstawa to pielęgnacja, bo mogą się z tego rany porobić nawet.
Już mam czasami dosyć... dlaczego takie maleństwa muszą tak cierpieć...czemu ja nie mogę mieć AZS zamiast niego...
Też zadaje sobie to pytanie... :sorry2:

Czyli wychodzi na to ze mimo odcięcia czynnika alergizującego (np białka krowiego) zmiany skórne będą sie utrzymywac...>? :confused: że nie wspomne ze AZS moze miec baaardzoooo zróznicowane powody...
My używamy Oilatum do kąpieli + mydełko Oilatum do całego ciała wraz z głową, a balsamujemy kremem Silcocks Base - coś na kształt kremu Oilatum ale tańszy a i przede wszystkim bardzo dobrze Sonia na niego reaguje :tak:
Podaje Fenistil w kropelkach jako lek przeciwhistaminowy zeby tak sie nie drapała... - ból w tym ze on działą ale na krótko - max do 2-3godz a podaje sie go tylko 3xdziennie. Nie podaje jej wiecej bo nie chce przedawkować a z drugiej strony co innego moze pomóc...? :confused:
Od ostatniego pt dostaje delikatna maść sterydowa i ta super zadziaała na sączace sie ranki na buzi....

Błagam, jeśli bedziesz wiedziałą coś nowego to daj znać koniecznie...

Banana eh na temat kupek to mogłabym doktorat napisać ;) przeszłyśmy z Tysią wszystkie rodzaje! od urodzenia jest na mleku modyfikowanym! do bardzo dawna robiła takie kupki o jakich piszesz, mimo , że zmieniałam jej mleko! bardzo się męczyła, podkurczała nózki i płakała przy robieniu kupki :( dopiero gdzies od tygodnia nie wiem kiedy robi kupkę, bo robi to bezboleśnie i bez żadnych jęków! chyba pomogły soczki, bo zaczęlam jej podawać! myślę, że musicie to przeczekać! ja zmieniałam Tysi mleko ( w porozumieniu z lekarzem) i nic nie pomagało!

Banana - taka kupa moze byc jesli za duzo dodasz mleka do wody. Może wogole sprobuj dawac wiecej do przepicia, np herbatek czy wody. Albo rzeczywiscie od mleka... Z tego co wiem to kupy na modyfikowanym moga byc zbite ale dziecko nie powinno sie przy tym meczyc, tak mi sie wydaje...

reklama
Moja robi 1 kupke na dzien, jest zbita i kolor ma taki jak musztarda z kamis, rozne kolory zielono-zólto-brazowe. Nie meczy sie, nie steka. Czy zielona kupa oznacza cos zlego?? Moja mama mowi ze mala jest przeziebiona jesli kupa jest zielona. Prawda?? Przeczytalam w necie ze zielona kupa oznacza zle dobrane mleko modyfikowane. Ona je nutramigen wiec juz nie ma na co zmienic. Ewentualnie bebilon pepti, ale nutramigen podobno lepszy.

Do góry